دنیای اقتصاد: امروزه، تلفن‌های همراه شاید انتخاب خیلی‌ها نباشند اما بدون شک یکی از ضروری‌ترین‌ها هستند. گوشی‌ها روزبه‌روز هوشمند‌تر می‌شوند اما خیلی از آنها باتری چندان قدرتمندی ندارند. همه ما تجربه تمام شدن شارژ گوشی را داریم و بسیاری اوقات مجبوریم سراسیمه به دنبال سیم شارژ بدویم. حالا محققان دستگاهی تولید کرده‌اند که به کاربر امکان می‌دهد تنها با دویدن یا راه رفتن یا حتی حرکت کردن گوشی هوشمند یا هر دستگاه الکتریکی دیگر آن را شارژ کند. محققان دانشگاه US's Vanderbilt، وسیله‌ای فوق نازک طراحی کرده‌اند که می‌تواند از طریق حرکات انسان‌ها مانند راه‌رفتن یا حتی دست تکان دادن، الکتریسیته دریافت کند. این وسیله از نوع خاصی از باتری شامل فسفر استفاده می‌کند که تنها به اندازه چند اتم ضخامت دارد و حتی حرکات با فرکانس‌های بسیار پایین را تبدیل به شارژ الکتریکی می‌کند. کری پینت، یکی از اساتید دانشگاه وندربیلت گفت: «در آینده، ما انسان‌ها خودمان تبدیل به انبارهای انرژی برای شارژ دستگاه‌های خود خواهیم شد و قادر خواهیم بود با استفاده از حرکات خود یا از محیط اطراف، شارژ مورد نیاز دستگاه‌ها را دریافت کنیم.»دانشمندان برای طراحی این دستگاه شیوه متفاوتی از آنچه تاکنون شاهد آن بوده‌ایم، اعمال کرده‌اند. نسبت به دیگر دستگاه‌ها و مدل‌های مشابه، اختراع این محققان دو مزیت ویژه دارد.

۱- مواد استفاده شده در باتری این دستگاه به اندازه‌ای کوچک و باریک است که می‌توان در آینده حتی داخل لباس‌ها آن را تعبیه کرد.

۲- این دستگاه می‌تواند از حرکات با فرکانس خیلی پایین (کمتر از ۱۰Hz) شارژ دریافت کند. پینت در ادامه سخنان خود افزود: «هنگامی که الکترودهای مثبت و منفی اتصالی پیدا می‌کنند، ممکن است باتری دستگاه آتش بگیرد. محصولی که ما طراحی کرده‌ایم دو الکترود مشابه دارد و هیچ نوع خطر آتش‌سوزی آن را تهدید نمی‌کند.»

دیگر دانشمندان و گروه‌های تحقیقاتی در سراسر دنیا نیز روی توسعه دستگاه‌های تبدیل‌کننده انرژی مکانیکی به الکتریسیته فعالیت می‌کنند اما دست‌یافته‌های آنان تنها در موارد حرکات بالای ۱۰۰Hz فرکانس کاربرد دارد و حرکات کوچک انسان را دریافت نمی‌کنند. Pint اشاره می‌کند: «یکی از مهم‌ترین کاربردهای این تکنولوژی می‌تواند تلفیق آن با لباس باشد. مثلا لباس‌ها با استفاده از این شیوه، تنها با اشاره کاربر روی گوشی هوشمند تغییر رنگ یا طرح بدهند.»