عیسی زارع‌‌پور، وزیر ارتباطات با بیان اینکه از توسعه اینترنت ثابت غفلت شده است، گفت: مطلوب نبودن کیفیت اینترنت ثابت، ناشی از فرسودگی زیرساخت‌‌های ارتباطی، عدم سرمایه‌‌گذاری و عدم استفاده از فناوری‌‌های جدید است. وی با تاکید بر اینکه توسعه اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه سخت‌‌تر است، افزود: در ارتباطات همراه با احداث یک دکل مخابراتی (BTS) صدها و گاهی هزاران خانه تحت پوشش قرار می‌‌گیرند؛ اما برای توسعه ارتباطات ثابت، باید اینترنت را با فیبر نوری و سیم مسی به نقاط موردنظر رساند. این کار بسیار سنگین و سخت است. وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم برای توسعه پروژه فیبرنوری، از حق‌‌السهم خود از درآمد اپراتورها چشم‌‌پوشی کرد، گفت: با همکاری دولت، این اجازه صادر شد که اپراتورهای همراه نیز در پروژه فیبرنوری با اپراتورهای ثابت همکاری کنند. هشت واحد درصد از درآمد اپراتورهای سیار که قرار است به این پروژه اختصاص پیدا کند در طی سه‌سال و نیم آینده حدود ۲۰هزار میلیارد تومان خواهد بود که می‌‌تواند ۴۰درصد از سرمایه‌‌ای را که برای به سرانجام رساندن پروژه فیبرنوری نیاز است، تامین کند، برای تامین بقیه منابع نیاز است بخش خصوصی پای‌‌کار بیاید.

ایجاد دو میلیون پوشش فیبرنوری تاکنون

زارع‌‌پور با تاکید بر اینکه در حوزه اینترنت ثابت وضعیت خوبی نداریم، گفت: در ۱۰ سال گذشته معمولا جزو کشورهای ته لیست رتبه‌‌بندی مراجع بین‌المللی قرار داشته‌ایم که وضعیت اینترنت جهان را به‌‌صورت ماهانه منتشر می‌‌کنند.

وی با اشاره به برنامه دولت برای توسعه شبکه فیبر نوری در کشور گفت: پروژه فیبرنوری از بهمن سال گذشته با جدیت در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. وزیر ارتباطات درباره روند پیشرفت این پروژه افزود: اکنون حدود ۲ میلیون پوشش فیبرنوری در ۱۰استان ایجاد و وزارت ارتباطات تا پایان سال به هدفی که مشخص شده است، دست پیدا خواهد کرد. گام دیگری که برای تسهیل این پروژه برداشتیم، مربوط به قانون بودجه است. در بودجه‌‌بندی این مساله را لحاظ کردیم که دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری و وزارت نیرو برای مسائلی مانند اجازه کندن زمین، اجاره تجهیزات با نرخ مشخص و قانونی به بخش خصوصی کمک کنند.

واگذاری فرکانس رادیویی ۳۵۰۰

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه بازسازی شبکه مخابرات به ارتقای شبکه موبایل می‌‌انجامد، خاطرنشان کرد: فیبر نوری پیش‌‌نیاز راه‌‌اندازی و توسعه نسل پنجم اینترنت است. این پروژه اینترنت کشور را تا چند دهه آینده بیمه می‌‌کند و آماده توسعه نسل‌‌های جدید خواهیم شد. وی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت ارتباطات واگذاری فرکانس به اپراتورها است و سال گذشته وزارت ارتباطات باند فرکانسی ۲۳۰۰ را واگذار کرد، افزود: امسال نیز فرکانس رادیویی ۳۵۰۰ را واگذار خواهیم کرد تا سرعت اینترنت سیار بهتر از گذشته شود.