باقر بحری، مدیر شرکت سخت‌افزاری سازگار ارقام در گفت‌وگو با مهر ویروس‌های کامپیوتری را برنامه ناخواسته مخربی دانست که می‌تواند بر روی سیستم‌های کامپیوتری منتشر و اجرا شوند.

وی گفت: معمولا ویروس‌ها توسط برنامه‌نویسان برای مقاصد گوناگون نوشته می‌شوند و اهدافی چون شهرت، انتقام، ایجاد خسارت یا اهداف اقتصادی و تبلیغاتی و نظامی ‌را دنبال می‌کند.

مدیر شرکت سخت‌افزاری سازگار ارقام به ویروس‌های ساخته شده در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این ویروس‌ها بیشتر به صورت شعارنویسی منتشر می‌شوند.

بحری با تاکید بر اینکه ویروس‌های ایرانی قدرت تخریب ویروس‌های نوع خارجی را ندارند، ادامه داد: ولی انتشار این ویروس‌ها، قدرت و سرعت کامپیوترها را کاهش می‌دهد و عاملی برای پرکردن درایوها هستند.

وی از تعداد ویروس‌های ایرانی ابراز بی‌اطلاعی کرد و ادامه داد: هر کدام از ویروس‌هایی که در سایر کشورها تولید می‌شود در اکثر کشورها دفاتری برای بررسی آنها ایجاد می‌شود، ولی در ایران دفاتر خاصی که این نوع ویروس‌ها را بررسی کند، وجود ندارد.

مدیر شرکت سخت‌افزاری سازگار ارقام به قدرت آنتی ویروس‌ها اشاره کرد و به مهر گفت: نرم‌افزارهای آنتی ویروس اختصاصا برای دفاع از سیستم‌ها در برابر تهدیدهای ویروس‌ها طراحی و نوشته می‌شوند. این توانایی سبب شده است که امروزه با استفاده از این نرم‌افزارها بتوان در کمتر از دو ساعت ویروس‌های جدید را شناسایی کرد.

وی از ناتوانی کشور در زمینه مقابله با ویروس‌های ایرانی خبر داد و در مورد دلایل این ناتوانی گفت: در کشور به دلیل اینکه هیچ نهادی اقدام به بررسی ویروس‌های Local نکرده است در نتیجه آنتی ویروسی وجود ندارد که این ویروس‌ها را شناسایی کند. ضمن آنکه برای آنتی‌ویروس‌های خارجی نیز ناشناس باقی مانده است.

بحری همچنین از تعداد ویروس‌های ایرانی ابراز بی‌اطلاعی کرد و تاکید کرد: آمار دقیقی از تعداد ویروس‌ها در دست نیست تا بتوان وضعیت آلودگی‌های این نوع ویروس‌ها را ارزیابی کرد.