برگزاری جلسه ایران در اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS+10

دنیای اقتصاد: با آغاز اجلاس WSIS+۱۰ که هدف آن پیگیری اهداف دو اجلاس سران جامعه اطلاعاتی است، ایران نخستین پنل خود را در این اجلاس برگزار کرد. این نشست در مقر اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) برگزار شد و در نخستین پنل ایران که روز دوشنبه و قبل از افتتاح رسمی این اجلاس برگزار شد، محمد خوانساری رئیس مرکز تحقیقات مخابرات، آرش سلیمانی از شرکت ایرانسل، احمد بیدآبادی از شرکت پرورش داده‌ها و امیر حسین سعیدی رئیس اسبق‌سازمان نظام صنفی رایانه‌ای سخنرانی کردند. این جلسه به اکوسیستم پهنای باند در ایران اختصاص داشت. امیرحسین سعیدی نائینی نیز درباره نقش‌سازمان نظام صنفی رایانه‌ای درباره نقش‌سازمان نظام صنفی در توسعه پهنای باند صحبت کرد.

همچنین آرش سلیمانی، نیز چالش‌های پهنای باند در جوامع در حال توسعه را مورد بررسی قرار داد.

به گفته آرش سلیمانی یک مشکل بزرگ توسعه سرویس‌های اینترنتی که هنوز حل نشده این است که تاکنون سرویس جدیدی نیامده و سرویس‌های مختلف در راه هستند. سلیمانی همچنین چند سیستمی بودن را از چالش‌های توسعه پهنای باند ذکر کرد. احمد بیدآبادی از شرکت پرورش داده نیز چالش‌های دسترسی در اکوسیستم پهنای باند در ایران را موضوع سخنرانی خود قرار داد.

محمد خوانساری رئیس مرکز تحقیقات مخابرات نیز در صحبت‌های خود گفت که براساس الزام‌های ITU همه کشورها باید تا سال ۲۰۱۵ یک برنامه یا استراتژی برای پهنای باند داشته باشند.

همچنین دکتر یونس شکرخواه، دکتر ابراهیم طلایی و بهروز مینایی نیز سخنرانان پنل عصر روز دوشنبه بودند. دکترشکرخواه با طرح چند پرسش از اطلاعات (Information) گفت که اطلاعات به تنهایی نه کالا، نه منبع، نه تهدید یا منفعت نیست، بلکه تعریف اطلاعات را محتوای آن تعیین می‌کند.

وی با طرح این پرسش که چه کسی اطلاعات را باید تعریف کند به ارائه دیدگاه‌های متنوع و ذی‌نفعان مختلف در بحث ارتباطات پرداخت و گفت: امروزه دو گروه در بحث ارتباطات در مقابل هم قرار دارند تکنوفیلیا یا کسانی که در تکنولوژی غرق شده و شیفته‌اند و تکنوفوبیا یعنی کسانی که از تکنولوژی به شدت وحشت دارند.

اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS+۱۰ تا سیزدهم ژوئن (۲۳ خرداد) در مقر اتحادیه بین‌المللی مخابرات برگزار می‌شود.

این اجلاس شامل کارگروه‌های متعدد و تخصصی است و هدف آن پیشبرد دستاوردهای دو اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی است که در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ در ژنو سوئیس و تونس برگزار شد. این اجلاس محل ملاقات بخش‌های مختلف مرتبط با ارتباطات و جامعه اطلاعاتی از جمله دولت‌ها، بخش خصوصی، نهادهای غیر دولتی، نهادهای مقررات گذار و... است.