گروه بنگاه‌ها: گستردگی سازمان‌های دولتی و وزارتخانه‌ها و اهمیت این موضوع که این سازمان‌ها چقدر از برق مصرفی کشور را سهیم هستند چالشی است سوال‌برانگیز. توصیه دولت به مردم برای استفاده بهینه از مصرف برق خانگی سال‌ها است که دغدغه دولتمردان کشور است.

ساخت تیزرهای تلویزیونی و صرف میلیاردها تومان بودجه دولتی برای فرهنگ‌سازی مصرف برق در طول سالیان زیادی صورت پذیرفته است بی‌آنکه بدنه دولت و وزارتخانه‌ها به مصرف برق خود نیم‌نگاهی کنند.

بیش از هزاران شرکت و موسسه دولتی و نیمه دولتی با بیش از چند میلیون نیروی کاری خود سهم بسیار بزرگی از برق مصرفی کشور را از آن خود کرده است. استفاده از ابزارهای الکترونیکی قدیمی در ساختار سنتی این موسسات باعت شده است تا نمودار سینوسی در مصرف برق دولت را شاهد باشیم. کوچک‌ترین عضو موسسات و شرکت‌های دولتی کامپیوترها هستند که با یک حساب سر انگشتی خواهید دید که حداقل بیش از ۲ میلیون و دویست هزار رایانه عمدتا سنتی در سازمان‌های دولتی و شبکه بانکی کشور وجود دارد. بگذارید با یک مثال شیوه محاسبه مصرف برق کامپیوترهای سنتی را توضیح بدهیم.

فرض کنید که یک کامپیوتر با کیس سنتی در موسسات دولتی وجود دارد. این به این معنی است که مصرف آن با توجه به پاور آن بین ۲۵۰ تا ۷۰۰ وات در ساعت یا به شکل درست‌تر به‌صورت تناسبی ۴۵۰/ ۱۰۰۰ یعنی ۴۵/ ۰ کیلووات در هر ساعت است. یعنی به ازای ۸ ساعت ۶/ ۳ کیلووات و با احتساب هر کیلووات ۲۹۳۳ ریال در پایان روز فقط یک کامپیوتر سنتی به همراه مانیتور مبلغ ۱۰ هزار ریال مصرف برق خواهد داشت و بسیار راحت است که هزینه مصرفی برق دولت را در خوش‌بینانه‌ترین حالت روزانه بیش از ۲ میلیاردو دویست میلیون تومان بدانیم. یعنی سالانه حدود ۶۶۰ میلیارد تومان هزینه برق ادارات دولتی است.

از هزینه برق ادارات و سازمان‌های دولتی که بگذریم روزهای گذشته شرکت مدیریت برق کشور اعلام کرده است که مصرف برق کشور ۴۹۰۶۹ مگاوات است که حدود ۳۶۵ مگاوات آن واردات است، همچنین طبق محاسبات مصرف برق ادارات و موسسات دولتی برابر با ۷۹۲۰مگاوات در روز خواهد بود. با نگاهی به کشورهای مترقی دنیا می‌توان متوجه شد که هیچ کدام از ادارات از سیستم‌های سنتی استفاده نمی‌کنند و مهاجرت به کامپیوترهای بدون کیس از اولویت شرکت‌های خصوصی و دولتی است.

کامپیوتر بدون کیس یا آل این وان، فناوری نسبتا جدید و به سرعت رو به رشدی که امروزه با سرعتی بالا جایگزین کامپیوترهای شخصی قدیمی شده است. کامپیوتربدون کیس (ALL IN ONE) پدیده‌ای خلاقانه است که توانسته در دنیای IT جای جدیدی را برای خود باز کند. بهینه سازی و صرفه‌جویی در مصرف برق تا ۸۶ درصد یکی از مواردی است که می‌تواند مشکل‌گشای صنعت برق کشور و راه حل هوشمندانه‌ای برای مدیریت بر مصرف آن باشد. کامپیوترهای بدون کیس مصرف برقی معادل با ۰۹۰/ ۰ کیلووات در ساعت دارند که با یک حساب سرانگشتی متوجه خواهیم شد که بیش از ۵۷۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در مصرف برق و همچنین صرفه‌جویی مصرف روزانه ۶۳۳۶ مگابایت را دارد.