شماره روزنامه ۶۰۱۷
|

  • فراز و فرود گاز قاره‏‏‏‏‏‌سبز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: اتحادیه اروپا میزان خرید و واردات گاز از مبدا روسیه را به طرز چشمگیری کاهش داده‌است، با این حال تنها در چند ماه گذشته، مقادیر قابل‌توجهی گاز روسی وارد این اتحادیه شده‌است. اگرچه توجه به مسیرهای جدید تامین LNG اروپا یک مساله کلیدی است، گاز انتقالی از خطوط لوله کماکان بخشی درخور توجه از سبد انرژی قاره‌سبز را تشکیل می‌دهد. به گزارش دویچه‌‌‌‌‌‌وله، با گذشت بیش از دو سال ‌از آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین و تحریم‌های غرب بر انرژی صادراتی روسیه، گاز این کشور همچنان به سمت اروپا جریان دارد؛ این در حالی است که اتحادیه اروپا ادعا می‌کند حجم گاز وارداتی خود از روسیه را به‌شدت کاهش داده‌است. واقعیت این است که هیدروکربن‌‌‌‌‌‌ها کماکان انرژی مورد‌نیاز بخش قابل توجهی از خانه‌‌‌‌‌‌ها و مشاغل اروپایی را تامین کرده و در نتیجه درآمد نفتی کرملین را تضمین می‌کنند.
  • چنبره اژدهای زرد بر نفت عراق

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: عراق به‌طور فزاینده‌ای به‌دنبال جذب سرمایه‌گذاری از چین برای افزایش ظرفیت تولید نفت‌خام خود است؛ چراکه شرکت‌های غربی روی پروژه‌های سودآورتر متمرکز شده‌اند و تمایلی برای ورود به عراق ندارند. شرکت‌های چینی اکنون بخش قابل‌توجهی از ذخایر و تولید نفت عراق را مدیریت می‌کنند و در حال انتقال فناوری‌های پیشرفته به این کشور عربی نفت‌خیز هستند، با این حال عراق با چالش‌هایی نظیر ظرفیت محدود صادرات، مسائل مربوط به‌دسترسی به آب و اختلافات در منطقه کردستان مواجه است. تلاش‌ها یی برای غلبه بر این موانع شامل بهبود زیرساخت‌ها و تضمین سرمایه‌گذاری خارجی مستمر، به‌ویژه در بصره به‌چشم می‌خورد.
  • افزایش ۶۰‌درصدی تولید نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: به‌‌‌‌‌‌رغم تحریم‌های شدید ایالات‌متحده، سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهوری شهید‌ایران توانست با موفقیت تولید و صادرات نفت را احیا و موقعیت این کشور را در بازارهای جهانی تثبیت کند. زمانی‌که رئیسی در ماه اوت ۲۰۲۱ روی کار آمد، تولید نفت ایران به دلیل تحریم‌های دوباره اعمال‌شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور سابق، کاهش و از ۳‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه در روز به حدود ۲‌میلیون بشکه افت کرده‌بود.
  • لغو ممنوعیت صادرات بنزین روسیه

    یک منبع آگاه از تصمیم نهایی دولت روسیه برای لغو ممنوعیت صادرات بنزین خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، یک منبع آگاه اعلام کرد به‌دلیل عرضه کافی بنزین در بازار، مسکو تصمیم نهایی خود را برای لغو ممنوعیت موقت صادرات بنزین گرفته‌است. براساس گزارش این خبر‌‌گزاری، وزارت انرژی روسیه هم این خبر را تایید کرده‌است. روسیه از اول ماه مارس (جمعه، ۱۱اسفند۱۴۰۲) صادرات بنزین را به‌‌‌‌‌‌‌مدت ۶ماه ممنوع کرد، با این‌حال‌ یک اتحادیه اقتصادی و بعضی از کشورها مانند مغولستان که با روسیه توافق‌نامه‌های مستقیم بین‌‌‌‌‌‌‌دولتی عرضه سوخت دارند، از این ممنوعیت معاف شدند. وزارت انرژی روسیه تاکید کرد: ممنوعیت موقت صادرات بنزین که از اول مارس به‌دلیل اشباع بازار داخلی و به‌‌‌‌‌‌‌پایان‌‌‌‌‌‌‌رساندن عملیات تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌‌نشده پالایشگاه‌ها اجرایی شد، به حالت تعلیق درمی‌‌‌‌‌‌‌آید. روزنامه آربی‌‌‌‌‌‌‌سی به‌‌‌‌‌‌‌نقل از یک منبع آگاه بدون اشاره به چارچوب زمانی این تصمیم جدید بیان کرد: تصمیم برای تعلیق ممنوعیت صادرات، ابتدای هفته آینده منتشر خواهد شد.
  • اعتراف آمریکا به بی‌اثر‌بودن تحریم‌ها

    بنا به گفته آنتونی بلینکن؛ وزیر امورخارجه آمریکا ۶۰۰ تحریم علیه صنعت نفت ایران وضع شده اما تهران برای فروش نفت مصمم‌‌‌‌‌‌‌است و هر‌بار راه جدیدی را پیدا می‌کند. به گزارش «شانا» نماینده ایالت تگزاس در مجلس سنای آمریکا اعلام کرد؛ فروش نفت‌خام ایران از ۳۰۰‌هزار بشکه در روز به حدود ۲‌میلیون بشکه رسیده‌است.
  • انباشت ذخایر استراتژیک اژدهای زرد

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: چین در ماه آوریل، نفت‌خام بیشتری را به ذخــایر استراتژیک خود اضافه کرد. این افزایش به این دلیل رخ‌داد که پالایشگاه‌های این کشور با سرعت کمتری نفت را فرآوری می‌کردند؛ لذا طلای‌سیاه بیشتری به مخازن ذخیره‌سازی سرازیر شد. بر اساس محاسبات مبتنی بر داده‌های رسمی، در ماه آوریل، در مجموع ۸۳۰‌هزار بشکه در روز به ذخایر چین افزوده شد که نسبت به ۷۹۰‌هزار بشکه در روز در ماه مارس، افزایش ۴۰‌هزار بشکه‌ای را شاهد بودیم. در چهار ماه اول سال، چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌خام جهان، ۷۰۰‌هزار بشکه در روز به ذخایرش اضافه کرده؛ حجم قابل‌توجهی که تا حدودی دیدگاه بازار مبنی‌بر قوی‌بودن مصرف نفت در بحبوحه اقتصاد در حال بهبود را تضعیف می‌کند.
  • روند اجرای پروژه‌های محیط‌زیستی پالایشگاه تهران شتاب گرفت

    در گفت‌وگو با وحید عبیری، رئیس هیات‌مدیره پالایشگاه نفت تهران، از آخرین برنامه‌های توسعه‌ای و دستاوردهای تیم جدید هیات‌مدیره این مجتمع پتروپالایشی از زمان استقرار تاکنون مطلع شدیم. وی از برنامه‌های هیات‌مدیره برای تغییر و به‌روزرسانی ساختار سازمانی، تامین مسکن برای کارکنان در جوار پالایشگاه و تشکیل کارگروه‌های جدید سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک، همچنین در اولویت قرار گرفتن پیشرفت پروژه‌های توسعه‌ای و توجه به مناطق پیرامونی و برنامه‌های این شرکت برای افزایش ضریب توسعه این مجتمع پالایشی و حرکت سریع به‌سمت پتروپالایشی‌شدن سخن گفت.
  • تثبیت بهای برنت

    دنیای‌اقتصاد – گروه بازار نفت: پس از به‌تعویق افتادن سفر ولیعهد عربستان‌سعودی به ژاپن به دلیل بیماری پدرش، قیمت نفت روز دوشنبه ۲۰ماه مه درمیان بلاتکلیفی سیاسی در کشورهای عمده تولیدکننده طلای‌سیاه از جمله ایران ثابت ماند. بر اساس گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، بهای برنت با ۲۴‌سنت کاهش به ۸۳.۷۴‌دلار در هر بشکه رسید. نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا (WTI) با ۳۳‌سنت کاهش ۷۹.۷۳دلار در هر بشکه فروخته شد. یوشیماسا هیاشی، دبیر ارشد کابینه ژاپن گفت؛ محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان‌سعودی سفر خود به ژاپن را که قرار بود روز دوشنبه آغاز شود، به دلیل مشکل سلامتی پدرش ملک سلمان به تعویق انداخت.
  • یک‏‏‏‏‌ بام و دو هوای گازی غرب

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: درمیان تقاضای روبه‌رشد جامعه جهانی برای چشم‌‌‌‌‌پوشی از درآمدهای حاصل از سوخت‌های فسیلی، کشورهای آفریقایی با جدیت ‌درصدد تامین مالی و توسعه پروژه‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز خود هستند؛ صنعتی که به‌صورت بالقوه می‌تواند تحول اقتصادی قابل‌توجهی برای کشورهای نفت‌خیز آفریقایی ایجاد کند.
  • خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی تبریز - ارومیه

    وزیر نفت از پروژه خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی تبریز - خوی - ارومیه و مراکز انتقال آن بازدید کرد. به گزارش خبرنگار «شانا» جواد اوجی در آستانه بر‌‌گزاری آئین بهره‌‌‌‌‌برداری از خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی تبریز - ارومیه با حضور رئیس‌‌‌‌‌جمهور، به‌همراه جلیل سالاری،‌‌‌‌‌ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، فرهاد احمدی، ‌‌‌‌‌ مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و ارسلان رحیمی، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از پروژه خط لوله تبریز- خوی- ارومیه و مراکز انتقال نفت آن بازدید کرد. خط لوله ۱۴ اینچ ۲۲۲‌کیلومتری تبریز- خوی- ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر از پالایشگاه تبریز آغاز و پس از گذر از شمال دریاچه ارومیه، به انبار نفت ارومیه منتهی می‌شود. قرارداد این پروژه در مرداد ۱۳۹۲ به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ابلاغ شد که در قالب این پروژه، احداث خط‌لوله ۱۴ اینچ تبریز به ارومیه با پوشش پلی‌‌‌‌‌اتیلن، خط انشعاب ۱۰ اینچ خوی با مسافت حدود ۳۷ کیلومتر، احداث تلمبه‌‌‌‌‌خانه‌‌‌‌‌های برقی تبریز و ایستگاه میان مسیری سلماس و پایانه‌‌‌‌‌های ارومیه و خوی اجرایی شده‌است.
  • انتقال گاز ترکمنستان به ترکیه

    وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد؛ برای انتقال گاز طبیعی ترکمنستان به ترکیه از مسیر جمهوری‌آذربایجان و گرجستان، آنکارا و باکو توافق‌نامه جدید امضا کرده‌اند. به گزارش «شانا» به نقل از خبر‌‌گزاری آناتولی از استانبول، آلپ‌‌‌‌ارسلان بایراکتار در آیین امضای توافق‌نامه همکاری ترکیه و جمهوری‌آذربایجان در حوزه گاز اعلام کرد: برای انتقال گاز طبیعی ترکمنستان به ترکیه از مسیر جمهوری‌آذربایجان و گرجستان، این توافق‌نامه را امضا کردیم. وی افزود: زمستان امسال گاز طبیعی نخجوان از ترکیه ارسال خواهد شد، درنظر داریم این خط لوله (ایغدیر - نخجوان) را در اسرع‌وقت به بهره‌‌‌‌برداری برسانیم.
  • ریزش ذخایر استراتژیک آمریکا

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به‌دنبال آزادسازی مقدار قابل‌توجهی از نفت در سال‌۲۰۲۲، ذخایر استراتژیک نفت ایالات‌‌‌‌‌متحده به پایین‌ترین سطح در طول ۴۰سال‌گذشته رسید. این امر در کنار افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، فضای کمتری برای مدیریت قیمت نفت و بنزین برای ایالات‌‌‌‌‌متحده باقی گذاشته‌است، با این حال همان‌طور که سال‌۲۰۲۲ نشان‌داد، آزادسازی منابع نفتی از محل ذخایر استراتژیک، تاثیرگذاری محدودی بر بازار گسترده جهانی انرژی دارد.
  • خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

    حمید ملازاده: ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌‌‌جمهور روسیه، در جریان سفر به چین، در مورد طرح‌هایی برای تحویل نفت و گاز به چین از طریق مسیر پیشنهادی از طریق مغولستان بحث و گفت‌وگو کرد و ایده‌ای را که نخستین‌بار در سال‌۲۰۱۸ مطرح‌شده بود (خط لوله گاز موسوم به Power of Siberia ۲) را مجددا احیا کرد. با وجود علاقه متقابل به این پروژه، هنوز توافقی در این مورد حاصل نشده‌است.
  • تولید روزانه ۳.۳میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

    آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش ۵۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای تولید روزانه نفت ایران در چهارمین ماه سال‌جاری میلادی خبر داد و اعلام کرد: تولید روزانه نفت ایران به ۳.۳میلیون بشکه در روز رسیده‌است. به گزارش «ایرنا» آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت جهان، کل تولید نفت اوپک در چهارمین ماه سال‌میلادی جاری را ۲۶‌میلیون و ۹۷۰‌هزار بشکه در روز اعلام کرده‌است. مجموع تولید نفت ۱۳عضو اوپک در آوریل ۲۰۲۴ نسبت به ماه قبل از آن ۱۲۰‌هزار بشکه در روز افزایش داشته‌است. اوپک در ماه مارس ۲۶‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود. بر اساس این گزارش تولید نفت ایران در آوریل امسال با افزایش ۵۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای نسبت به ماه قبل از آن مواجه‌شده و به ۳‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است. ایران در مارس ۳‌میلیون و ۲۵۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود. تولید ۳‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای، بالاترین رقم تولید نفت ایران از زمان خروج آمریکا از برجام طی ۵سال‌گذشته بوده‌است. آژانس بین‌المللی انرژی تولید نفت ایران در سال‌۲۰۱۸ یعنی پیش از خروج آمریکا از برجام را ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه در روز اعلام کرده که تولید نفت ایران در ماه آوریل ۲۰۲۴ تنها ۳۰۰‌هزار بشکه در روز کمتر از این رقم است.
  • نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

    شواهد موجود حاکی از آن است که نفت روسیه با وجود تحریم‌ها، همچنان به انگلیس راه پیدا می‌کند. به گزارش «ایسنا» واردات، خرید و عرضه نفت و محصولات نفتی روسیه در انگلیس، در دسامبر سال‌۲۰۲۲، ممنوع شد. کشورهای گروه هفت برای کاهش توان روسیه در تامین مالی جنگ در اوکراین، با تعیین سقف قیمت برای فروش نفت و محصولات نفتی روسیه، موافقت کردند. ریچارد برونز، مدیر ژئوپلیتیک در شرکت تحقیقاتی «انرژی اسپکتس»، شواهدی درباره موفقیت تحریم‌ها به کمیته خزانه‌‌‌‌‌داری انگلیس ارائه کرد و در پاسخ به اینکه با وجود تحریم‌ها، آیا احتمال دارد نفت روسیه همچنان به انگلیس وارد شود، گفت: به‌محض پالایش یا تغییر توسط یک پالایشگاه، چنین امکانی وجود دارد، با این حال وی اظهار کرد میزان این واردات، احتمالا قابل‌توجه نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر