شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۵۰

  • تغییر موضع جنجالی IEA

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: درحالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) سال‌ها بر تضمین امنیت عرضه نفت و گاز متمرکز بوده، اکنون از انرژی‌های تجدیدپذیر و اقدامات اقلیمی حمایت می‌کند. این تغییر رویکرد به‌ویژه درمیان تولیدکنندگان نفت و تحلیلگرانی که توصیه‌های آژانس بین‌المللی انرژی و تفسیر داده‌های آن را به‌عنوان مرجع درنظر می‌گرفتند، بحث‌هایی را برانگیخته است. این مناقشه‌ از گزارش سال‌۲۰۲۱ آژانس ناشی شد که از عدم‌سرمایه‌گذاری جدید در پروژه‌های سوخت فسیلی برای دستیابی به اهداف اقلیمی جانبداری کرده‌بود.
  • مسیر صعب‏‏‏‏‏‏‌العبور گذار انرژی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: قطب صنعتی اروپا، آلمان مشغول ساخت معادل ۱۰ گیگاوات ظرفیت جدید تولید گاز طبیعی است. این کشور به لطف منابع انبوهی که در جهت تبدیل چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز یک طرح به واقعیت‌ در اختیار دارد، پیشتاز گذار انرژی در سطح قاره‌‌‌‌‌‌‌سبز‌ شناخته می‌شود. هم‌اکنون اما‌ بااهمیت فزاینده و نقش موثر امنیت انرژی، چالش‌هایی فراروی طرح گذار انرژی به چشم می‌خورد. به نوشته اویل‌‌‌‌‌‌‌پرایس، آلمان در حال ساخت ۱۰ گیگاوات ظرفیت جدید تولید گاز طبیعی است و برای تحقق این مهم معادل ۱۶‌میلیارد یورو سرمایه‌گذاری لازم است.
  • علاقه تولیدکنندگان به اوپک‌‌‌‌‌پلاس

    دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از علاقه‌‌‌‌‌مندی شماری از تولیدکنندگان نفت جهان برای پیوستن به ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌پلاس خبر داد. به گزارش پایگاه خبری عرب‌‌‌‌‌نیوز، هیثم الغیص اعلام کرد که کشورهای بیشتری برای پیوستن به ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک موسوم به اوپک‌‌‌‌‌پلاس مشتاق هستند و اوپک اکنون در حال مذاکره با آنهاست.
  • طرح فشار افزایی در پارس‌جنوبی

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: تا پایان امسال افزون بر امضای ۱۴‌میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی برای توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور، اجرای طرح فشارافزایی در میدان مشترک پارس‌جنوبی نیز آغاز خواهد شد. به گزارش «شانا»، محسن خجسته‌‌‌‌‌مهر افزود: شرکت ملی نفت ایران تقریبا در همه استان‌های کشور در بخش اکتشاف، توسعه، تولید، انتقال و صادرات فعالیت دارد. خجسته‌‌‌‌‌مهر با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت وظیفه تولید گاز کشور را به‌‌‌‌‌عهده دارد، گفت: اکنون شرکت ملی نفت ایران روزانه یک‌میلیارد مترمکعب گاز تولید می‌کند که عمده آن صرف مصارف خانگی و تجاری و بقیه در بخش نیروگاهی و صنایع به مصرف می‌رسد.
  • پایداری صادرات بوتان و پروپان

    پروژه احداث خط لوله انتقال پروپان و بوتان از پالایشگاه‌های سایت یکم پارس‌جنوبی به اسکله‌‌‌‌‌های بندر پتروشیمی و اسکله شماره ۱۰ یکی از پروژه‌های ملی و راهبردی شرکت ملی گاز ایران است. به گزارش «شانا»، بیژن گرجیان، مجری طرح خط لوله نهم سراسری گاز با اشاره به ضرورت اجرای این پروژه گفت: به‌دلیل قدیمی‌بودن خطوط لوله کنونی انتقال پروپان و بوتان به اسکله صادراتی پتروشیمی، ایراداتی در پوشش و عملکرد آن ایجاد شده‌است، از این‌رو احداث این خط به‌منظور تعمیرات خطوط موجود در اولویت قرارگرفت تا پایداری صادرات این دو محصول کلیدی حفظ شود.
  • افزایش تقاضای نفت در ۲۰۲۵

    اوپک در گزارش ماهانه خود پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۵، ۲‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه در روز افزایش و به مجموع ۱۰۶‌میلیون و ۲۱۰‌هزار بشکه در روز برسد. به گزارش «شانا» به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گزارش ماه فوریه اوپک نشان می‌دهد ۱۳عضو این سازمان بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه ژانویه (دی‌‌‌‌‌ - بهمن‌‌‌‌‌ماه) ۲۶‌میلیون و ۳۴۲‌هزار بشکه نفت‌خام تولید کردند که ۳۵۰‌هزار بشکه کمتر از ۲۶‌میلیون و ۶۹۲‌هزار بشکه ماه دسامبر است. بر اساس گزارش ماه فوریه اوپک، پس از عربستان با تولید روزانه ۸‌میلیون و ۹۶۵‌هزار بشکه و عراق با تولید روزانه ۴‌میلیون و ۱۹۴‌هزار بشکه، ایران با تولید روزانه ۳‌میلیون و ۱۶۳‌هزار بشکه جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان را حفظ کرد. براساس گزارش منابع ثانویه، ایران در ماه ژانویه ۳‌میلیون و ۱۶۳‌هزار بشکه نفت‌خام تولید کرده که ۵‌هزار بشکه کمتر از ماه دسامبر ۲۰۲۳ (دی - بهمن‌‌‌‌‌ماه) بوده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر