شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۶۲

  • بالاترین بهای برنت از نوامبر ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بهای معاملات آتی نفت برنت در روز جمعه ۲ مارس بیش از ۲.۵‌درصد افزایش یافت و به بالای ۸۴ دلار در هر بشکه رسید. این افزایش بها که بالاترین رقم از نوامبر ۲۰۲۳ بود به دلیل گمانه‌زنی‌ها مبنی بر تمدید کاهش عرضه اوپک‌پلاس و ادامه تنش‌ها در خاورمیانه اتفاق افتاد. همه نگاه‌‌ها به نشست آتی اوپک در ماه جاری است، جایی که تولیدکنندگان احتمالا تا نشست وزیران در ژوئن به محدودیت‌های تولید داوطلبانه پایبند خواهند بود تا به ثبات بازار کمک کنند. عدم‌قطعیت پیرامون مذاکرات آتش‌‌بس بین اسرائیل و حماس و همچنین حملات حوثی‌‌ها به کشتی‌‌‌ها در دریای سرخ از جمله عوامل دیگر تاثیرگذار در روند صعودی قیمت‌ها بودند. در همین حال، جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، افزایش بیش از حد انتظار در ذخایر نفت خام ایالات متحده را نشان داد که در هفته گذشته ۴ میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه افزایش یافت.
  • افزایش تولید گاز ایران ۲ برابر میانگین جهانی

    وزیر نفت گفت: میانگین افزایش تولید گاز در ایران در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌‌‌های سالانه ۵.۲‌درصد بوده، در حالی که میانگین افزایش تولید گاز در جهان طی بازه زمانی یادشده، ۲.۵‌درصد بوده که این موضوع نشان می‌دهد افزایش تولید گاز کشور دو برابر میانگین جهانی بوده است. به گزارش شانا، جواد اوجی در حاشیه نشست فوق‌‌‌العاده وزارتی ویژه برگزاری هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر اظهار کرد: گاز طبیعی به‌‌‌عنوان سوختی پاک، انعطاف‌‌‌پذیر و قابل‌‌‌دسترس، یکی از عناصر اصلی نظام کنونی انرژی جهان به شمار می‌‌‌آید که سبب افزایش رفاه و توسعه اقتصادی می‌شود. وی افزود: گاز طبیعی در مساله خطیر موازنه بین حفظ محیط‌زیست و تامین امنیت انرژی، نقطه و وزنه تعادلی قابل اتکایی به‌‌‌شمار می‌‌‌آید که می‌تواند حداقل تا زمان یافتن جایگزینی مناسب‌‌‌ در سبد انرژی جهان نقشی بارز داشته باشد.
  • جایزه ۲۰۲۴ جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف به ایران رسید

    پژوهشگاه صنعت نفت به‌‌‌دلیل انجام تحقیقات منحصربه‌‌‌فرد میان اعضای جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف در حوزه جمع‌‌‌آوری گازهای مشعل و عملیاتی کردن این تحقیقات، جایزه ۲۰۲۴ مجمع کشورهای صادرکننده گاز را دریافت کرد. به گزارش شانا، رویداد جوایز مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف) که هر دو سال یک بار برگزار می‌‌‌شود، مناسبت مشخصی است که در آن از افراد نخبه و موسسه‌‌‌های تحقیقاتی که در طول دوران حرفه‌‌‌ای خود رکوردی برجسته‌‌‌ در موفقیت در صنعت گاز نشان داده‌‌‌اند یا تاثیر مثبت، واضح، قابل‌‌‌توجه و پایداری روی صنعت گاز، به‌‌‌ویژه از طریق حمایت، تدوین سیاست‌‌‌ها، مشارکت بین‌المللی، تحقیق و آموزش داشته‌‌‌اند، تجلیل می‌‌‌شود.
  • ممنوعیت صادرات بنزین روسیه

    ممنوعیت ۶ماهه صادرات بنزین روسیه از ابتدای ماه مارس شروع شد. به گزارش شانا به نقل از رویترز، میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه با بیان اینکه ممنوعیت صادرات بنزین به‌مدت ۶ماه از روز نخست ماه مارس آغاز شده است گفت: ممنوعیت موقت صادرات بنزین بر مقدار توافق‌شده عرضه به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، مغولستان، ازبکستان، آبخازیا و اوستیای جنوبی اعمال نمی‌شود. الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، پیش‌تر پیشنهاد ممنوعیت موقت صادرات بنزین را به نخست‌وزیر ارائه کرده بود. وی در نامه‌ای به تاریخ ۲۱فوریه (چهارشنبه، دوم اسفندماه) خاطرنشان کرد که تقاضای فصلی برای سوخت در بازار داخلی به‌زودی افزایش خواهد یافت. روسیه سپتامبر گذشته نیز به‌منظور مقابله با قیمت‌های بالای داخلی و کمبود سوخت، ممنوعیت صادرات سوخت را وضع کرد که البته این ممنوعیت شامل عرضه به بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان نمی‌شد. پس از آن، تقریبا همه محدودیت‌های مربوط به عرضه سوخت تا ماه نوامبر برداشته شد.
  • خودروهای برقی؛ ناکافی برای اهداف اقلیمی

    دانشگاه کیوشو ژاپن در یک پروژه مطالعاتی اعلام کرد برای اینکه ژاپن به‌طور موثر به اهداف اقلیمی خود دست یابد، تنها توسعه خودروهای برقی و ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی از سال۲۰۳۵ کافی نیست، بلکه باید سیاست‌های تشویقی و حمایتی را اجرا کند تا به تولید بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر، کربن‌زدایی فرآیند تولید خودرو و افزایش طول عمر خودروها در ژاپن منجر شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر