شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۸۰

  • اما و اگرهای قیمت بنزین در آمریکا

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، قیمت بنزین در ایالات‌متحده نوسانات چشمگیری را تجربه کرد و به‌طور متوسط ۰.۴۳‌دلار کاهش یافت که دلیل آن، افت قیمت نفت‌خام و افزایش دسترسی به این نوع سوخت بود. بنزین با میانگین قیمتی ۳.۵۲‌دلار در هر گالن که در سال‌۲۰۲۳ به بالاترین سطح یعنی ۳.۸۸‌دلار رسید، همچنان رضایت مصرف‌کنندگان را جلب کرده‌بود. میانگین قیمت بنزین تا مارس ۲۰۲۴ حدود ۳.۴۰‌دلار اعلام شد و حتی در ایالت‌های جنوبی آمریکا تقریبا به کمتر از ۳.۰۰‌دلار رسید، با این حال عدم‌اطمینان در مورد پایداری این روند و عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های سال‌۲۰۲۴ همچنان به قوت خود باقی‌مانده‌اند.
  • باتری‏‏‏‏‌های‏‏‏‏‌ برقی و آینده حمل‌ونقل

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: هم‌‌‌‌‌زمان با روی‌‌‌‌‌آوردن خریداران به سمت خــودروهــــای الکتریکی، غول‌های نفتی چین با شتاب ‌درصدد تطبیق با شرایط جدید هستند. در شرایطی که انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی، ۴۰‌درصد از مجموع ۲۳‌میلیون خودرو فروخته شده در سال‌جاری را تشکیل دهند، پیش‌بینی می‌شود تقاضای چین برای تامین سوخت وسایل‌‌‌‌‌نقلیه (به‌‌‌‌‌ویژه بنزین)، تا سال‌۲۰۲۵ به اوج خود برسد. به گزارش رویترز، شرکت‌های نفتی دولتی در چین، آینده را دیده و متوجه شده‌اند که باید به‌سرعت به سمت تولید و بهره‌‌‌‌‌برداری بیشتر از انرژی‌های پاک حرکت کنند. به‌رغم رشد تصاعدی فروش خودروهای الکتریکی در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان که انتظار می‌رود تا ۴۰‌درصد از ۲۳‌میلیون خودروی فروخته شده در سال‌جاری را تشکیل دهد، پیش‌بینی می‌شود تقاضای چین برای بنزین تا سال‌۲۰۲۵ به اوج خود رسیده و در حرکتی معکوس، تا سال‌۲۰۴۵ به نصف کاهش یابد. این بدان معناست که یک تغییر استراتژیک برای بزرگ‌ترین پالایشگاه‌ها و فعالان بازار نفت این کشور ضروری است. در حال‌حاضر شاهد آن هستیم که شرکت‌های نفتی بزرگ مانند سینوپک و پتروچاینا در تلاشند تا به‌سرعت خود را با شرایط کنونی تطبیق دهند.
  • صادرات ۱۱‌میلیون تن ال‌پی‌جی

    بررسی شرکت مشاوره FGE نشان‌داد صادرات گاز نفتی مایع‌شده (ال‌پی‌جی) ایران در سال‌میلادی گذشته، به بیش از ۱۱‌میلیون ‌تن رسید. به گزارش «ایسنا» به نقل از بلومبرگ، تحلیل آمار رصد کشتی و اطلاعات بازار شرکت مشاوره FGE نشان‌داد صادرات ال‌پی‌جی ایران در سال‌میلادی گذشته، ۲۸‌درصد افزایش یافت و این کشور را به بزرگ‌ترین صادرکننده ال‌پی‌جی در خاورمیانه تبدیل کرد. طبق گزارش بلومبرگ، این افزایش تحت‌تاثیر رشد تولید میدان گازی پارس‌جنوبی و ظرفیت حمل بالاتر میان ایران و چین بود. افزایش صادرات ال‌پی‌جی ایران در حالی روی‌داد که آمریکا در تلاش برای تشدید اعمال تحریم‌ها علیه تجارت انرژی ایران در راستای کمپین فشار حداکثری است. با وجود فشار آمریکا، تولید نفت ایران هم در سال‌۲۰۲۳ افزایش یافت و به بیش از سه‌میلیون بشکه در روز رسید‌که بالاترین نرخ تولید در پنج سال‌گذشته بود.
  • شمار دکل‌‌‌‌های حفاری نفت و گاز آمریکا کاهش یافت

    شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از کاهش تعداد دکل‌‌‌‌های نفت و گاز شرکت‌های حفاری آمریکا برای سومین هفته پیاپی خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکا در هفته منتهی به پنجم آوریل تعداد دکل‌‌‌‌های حفاری فعال نفت و گاز خود را برای سومین هفته متوالی کاهش دادند که نخستین‌بار از ماه اکتبر تاکنون به‌‌‌‌شمار می‌آید.
  • سرمایه‌گذاری ‌های امیدآفرین در اقتصاد کشور

    نماینده تهران در مجلس با اشاره به رتبه نخست صنعت نفت در سرمایه‌گذاری خارجی طی سال‌۱۴۰۲ گفت: توسعه میدان‌های نفتی، افزایش سرمایه‌گذاری و اقدام‌های زیربنایی در صنعت نفت از موارد امیدآفرین اقتصاد کشور است.
  • عدم‌درخواست واشنگتن از هند برای کاهش خرید نفت روسیه

    به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، اریک ون‌نوستراند گفت: آمریکا از هند درخواستی مبنی‌بر کاهش واردات نفت روسیه نداشته‌است، زیرا هدف تحریم‌ها و طرح سقف قیمتی ۶۰دلاری اعمال‌شده ازسوی کشورهای عضو گروه هفت، اتحادیه اروپا و استرالیا برای حفظ ثبات عرضه جهانی نفت بوده‌است. بعضی از خریداران نفت روسیه از زمان آغاز تنش‌های مسکو-کی‌‌‌‌یف در فوریه ۲۰۲۲، ضمن اعمال تحریم، خرید نفت از این کشور را متوقف کردند، اما هند به‌‌‌‌ یکی از بزرگ‌ترین خریداران نفت روسیه از مسیر دریا بدل شده‌است. ون‌نوستراند، دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور سیاست اقتصادی گفت: برای ما مهم است که عرضه نفت در بازار حفظ شود، اما کاری که می‌خواهیم انجام دهیم این است که سود مسکو از آن را محدود کنیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر