مدیرعامل سازمان تامین‌‌اجتماعی درباره جمعیت تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان و امکانات و ظرفیت‌‌های درمانی تامین‌‌اجتماعی گفت: حدود ۳۹۲بیمارستان و مرکز درمانی و درمانگاهی تخصصی و فوق‌‌تخصصی داریم که خدمات آنها برای بیمه‌‌شدگان کاملا رایگان است. حدود ۱۱هزار تخت بیمارستانی در مراکز درمانی ملکی داریم و علاوه بر مراکز درمانی اختصاصی، با بیش از ۵۰هزار مرکز درمانی بخش دولتی و خصوصی طرف قرارداد هستیم. تامین اجتماعی متولی ارائه خدمات سلامت به بیش از ۵۰درصد جامعه و جزء بزرگ‌ترین دستگاه‌های ارائه‌‌دهنده خدمات سلامت در کشور است. او افزود: حکمرانی تامین‌‌اجتماعی در مفهوم کلان آن، یک حکمرانی فرابخشی است که فقط مربوط به صندوق‌ها و بخش ‌‌بیمه‌های‌‌اجتماعی نیست. همه دستگاه‌ها باید در کنار هم قرار بگیرند تا آرمان عدالت اجتماعی محقق شود.

اتفاق بسیار مهمی که در سال جاری شاهد آن بودیم و انسجام و انتظام بین دستگاه‌های مختلف را برای تحقق رفاه عمومی در راستای دال مرکزی عدالت دنبال می‌‌کند، سیاست‌‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است که در ۲۱فروردین امسال ابلاغ شد و اتفاق بسیار مهمی است که در این انسجام و انتظام‌‌بخشی ان‌شاءالله آثار و تبعات آن به شکل بسیار مثبت در آینده بسیار نزدیک نمایان خواهد شد. مدیرعامل سازمان تامین‌‌اجتماعی درباره بازپرداخت مطالبات پزشکان و مراکز طرف قرارداد این سازمان افزود: مطالبات مربوط به بخش نسخ الکترونیک، هر ماه محاسبه و پرداخت می‌‌شود؛ چون می‌‌خواهیم به سمت پوشش صددرصدی نسخه الکترونیک برویم، اعلام کرده‌‌ایم که تمام طرف‌‌های قرارداد ما اگر به طرح نسخه الکترونیک بپیوندند ما هر ماه تسویه را انجام می‌‌دهیم. اما در بخش خارج از نسخه الکترونیک ممکن است چند ماهی عقب‌‌افتادگی داشته باشیم.

در طرح دارویار که تمام تلاش عزیزان ما در وزارت بهداشت و در بخش درمان تامین‌‌اجتماعی این بود که پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد، با داروخانه‌های طرف قرارداد، مطالبات تا پایان سال گذشته را تسویه کرده‌‌ایم و مطالبات تا پایان خرداد را هم در چند روز آینده تسویه می‌‌کنیم تا داروخانه‌های طرف قرارداد ما هم بتوانند خدمات خود را به بهترین شکل ممکن ادامه دهند و مشکلی هم برای بیمه‌‌شدگان عزیز ما پیش نیاید. موسوی درباره درصد تحقق طرح نسخه الکترونیک نیز گفت: ۲۰شهریور سال گذشته که تامین‌‌اجتماعی را تحویل گرفیتم، درصد تحقق نسخه الکترونیک حول و حوش ۶۰ تا ۶۵درصد بود؛ اما ما امروز مفتخر هستیم که با تلاش همکاران بخش درمان و نیز همکاران بخش فناوری اطلاعات ما، شاهد تحقق بیش از ۹۰درصدی نسخه الکترونیک هستیم هم در بخش نسخه‌‌نویسی و هم در نسخه‌‌پیچی که این دستاورد بسیار ارزشمندی است که مقدمه تحقق پرونده الکترونیک سلامت برای آحاد جامعه خواهد بود و تاثیر بسزایی در پیشگیری، مدیریت هزینه و سلامت‌‌محوری به جای درمان‌‌محوری خواهد داشت.

او با اشاره به اضافه شدن ۴۲قلم داروی بیماران خاص به فهرست داروهای مورد تعهد بیمه‌های پایه گفت: تقریبا تمام داروهای اصلی موردنیاز بیماران خاص امروز تحت پوشش بیمه است و در این دولت، رویکرد همه عزیزانی که در عرصه سلامت فعالیت می‌‌کنند، این است که پرداخت از جیب مردم به حداقل برسد. این دولت در بخش سلامت به دنبال تحقق افقی است که مقام معظم رهبری در سنوات گذشته ترسیم کرده و تاکید کردند که بیمار به جز رنج بیماری، نباید دغدغه و مشکل دیگری داشته باشد. توسعه پوشش بیمه و توسعه خدمات بیمه‌ها، اقدامی است که می‌‌تواند در تحقق این افق بسیار موثر باشد. مدیرعامل سازمان تامین‌‌اجتماعی افزود: در بخش سلامت، اتفاق مبارک دیگری که در این دولت افتاد، بحث پوشش بیمه‌‌ای خدمات درمان زوجین نابارور است.

حدود ۳میلیون زوج نابارور در کشور داریم که با توجه به رویکرد کلان ترویج فرزندآوری و حمایت از خانواده که چاره مشکلات جمعیتی کشور خواهد بود، امروز همه زوجین نابارور می‌‌توانند به سادگی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و خدمات درمان ناباروری را با بیمه پیگیری کنند. در سازمان تامین‌‌اجتماعی آمادگی داریم که برای همه بیمه‌‌شدگانی که دچار مشکل ناباروری هستند، پرونده تشکیل دهیم تا درمان خود را با سهولت بیشتری پیگیری کنند؛ چراکه خدمات درمان ناباروری، خدماتی بسیار پرهزینه است که تا قبل از این برخی از زوجین نابارور به سبب هزینه‌های بالای این خدمات، بعضا از ادامه درمان منصرف می‌‌شدند. تاکنون نزدیک به ۹هزار نفر از بیمه‌‌شدگان دچار مشکلات ناباروری از ما خدمت گرفته‌‌اند و ما برای تشکیل پرونده و ارائه خدمات به همه بیمه‌‌شدگان دچار این مشکلات، آمادگی داریم.

با دستور ریاست محترم جمهوری، موضوع اتخاذ تصمیم در زمینه افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح به وزرای عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی محول شد و به سمتی رفت که برای سایر سطوح، مصوبه شورای عالی کار که ۳۸درصد به اضافه یک رقم ثابت بود، تصویب شد و بحمدالله این دغدغه و مطالباتی که بازنشستگان عزیز در این عرصه داشتند، پاسخ داده شد. همان‌طور که قبلا قول داده‌‌ایم احکام جدید این عزیزان در شهریورماه صادر خواهد شد و پرداخت این ماه آنان براساس احکام جدید خواهد بود. مدیرعامل سازمان تامین‌‌اجتماعی، توسعه پوشش بیمه‌‌ای را یکی از اولویت‌‌های مهم این سازمان معرفی کرد و درباره برنامه‌های این سازمان در این زمینه گفت: صندوق‌های بیمه‌‌ای طبق اصل ۲۹ قانون اساسی، باید پوشش بیمه‌‌ای را برای آحاد جامعه فراهم کنند.

نرخ پوشش بیمه‌‌ای بعد از انقلاب، عدد قابل توجهی است. در قبل از انقلاب، حدود ۲۰درصد از جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند که امروز به برکت انقلاب نرخ پوشش بیمه‌های اجتماعی در جامعه به عدد ۷۳درصد رسیده است. این دستاورد کمی نیست؛ چراکه برخورداری از پوشش بیمه اجتماعی یعنی آسایش و امنیت برای زمان حال و آینده؛ یعنی رفاه عمومی و یعنی ارتقای وضعیت زندگی مردم. در این دوره هم براساس اصل۲۹ قانون اساسی پوشش بیمه اجتماعی جمعیت باقی‌‌مانده را در زمره اهداف اولیه سازمان تعریف کرده‌‌ایم. در سال گذشته حدود یک میلیون نفر بیمه‌‌شده جدید جذب شدند و امسال هم در قالب طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی که در این دولت و در سازمان تامین‌‌اجتماعی آغاز شده، در ماه‌های ابتدایی سال تاکنون حدود ۴۲۰هزار نفر را در قالب بیمه زنان خانه‌‌دار و بیمه دانشجویان تحت پوشش گرفته‌‌ایم و برآورد ما این است که این عدد تا پایان سال به یک‌میلیون بیمه‌‌شده جدید افزایش یابد.