بدهی آمریکا به 35 تریلیون دلار رسید

ایالات‌متحده با چالش اقتصادی بزرگی مواجه است و بدهی‌های آن به سطح بیسابقه حدود ۳۵تریلیون دلار رسیده است، در حالی که بهره سالانه این بدهی هم به تنهایی به یک تریلیون دلار می‌رسد. به اذعان یک نشریه آمریکایی، این ارقام وضعیت نامطمئن مالی ایالات‌متحده را نشان می‌دهد که با تهدید احتمالی از دست رفتن جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره اصلی جهانی تشدید می‌شود.

براندون ویچرت، نویسنده آمریکایی در گزارشی در روزنامه نشنال اینترست می‌گوید که با کسری ۱.۶ تریلیون دلاری آمریکا در سال جاری و ۳۵ تریلیون دلاری کل بدهی و یک تریلیون دلار بهره بدهی در سال جاری اگر دلار آمریکا دیگر ارز ذخیره اولیه جهانی نباشد و ناگهان یک رقیب واقعی برای آن ظاهر شود، کل سیستم مالی آمریکا فرو خواهد پاشید؛ به ویژه با ظهور بلوک تجاری اقتصادی و مالی موسوم به «بریکس» که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.

نگرانی‌ها حول این احتمال است که ائتلاف‌های اقتصادی در حال ظهور، مانند گروه بریکس، ممکن است جایگزینی برای سیستم مالی متمرکز بر دلار ارائه دهند. این تغییر ممکن است مزیتهای اساسی اقتصاد آمریکا را تضعیف کند.  نویسنده افزود: بسیاری در غرب واژه بریکس و قدرت‌نمایی این ائتلاف اقتصادی در حال ظهور را دست کم گرفتند در حالی که بریکس در آغاز قرن بیست و یکم از یک نظریه صرف در ذهن کارشناسان وال‌استریت به آهستگی تبدیل به خنجر مالی شده که قلب نظام اقتصادی به رهبری ایالات‌متحده را هدف قرار داده است.  نویسنده توضیح می‌دهد که ایالات‌متحده در طول تاریخ از قدرت اقتصادی خود در پی جنگ جهانی دوم بهره برده است تا دلار را به عنوان ستون فقرات تجارت بین‌المللی معرفی کند. همین سلطه دلار به آمریکا اجازه صدور اوراق بدهی و کنترل امور مالی خود تحت شرایطی را داده است که هیچ کشور دیگری قادر به انجام آن نبوده است. با این حال، این گزارش هشدار می‌دهد که این مزیت ممکن است با تغییر تحولات جهانی کاهش یابد. در این گزارش آمده است که مایک مولن، افسر سابق نیروی دریایی ایالات‌متحده از مدت‌ها قبل در مورد خطرات ناشی از بدهی ملی ایالات‌متحده هشدار داده و گفته بود بدهی ملی آمریکا بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی این کشور است و سوء مدیریت مالی آمریکا می‌تواند پیامدهای گسترده‌تری داشته باشد. نویسنده ‌می‌گوید که اگر کل سیستم مالی آمریکا فرو بریزد، پیروزی نهایی برای چین، روسیه و بسیاری دیگر از دشمنان آمریکا با از بین بردن سلطه دلار آمریکا خواهد بود.

او ادامه می‌دهد: زمانی که سلطه دلار آمریکا به پایان برسد، به مرور زمان چاپ پول و صرف هزینه برای تامین بودجه غیرممکن خواهد شد. افزایش بدهی آمریکا و چالش‌های بالقوه در برابر برتری دلار در شرایطی اتفاق افتاده که اقتصاد ایالات‌متحده با فشارهای متعددی از جمله پیامدهای همه‌گیری پس از کووید-۱۹ و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک‌ مواجه است. به گفته نویسنده، این سناریو نشان‌دهنده آزمونی حیاتی برای سیاستگذاران ایالات‌متحده است که در این آبهای متلاطم مالی حرکت میکنند و پیامدهای تصمیمات آنها می‌تواند آینده اقتصادی آمریکا و موقعیت آن را در صحنه جهانی تغییر دهد.