شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۵۵

  • فرود تورم حوالی هدف

    دنیای اقتصاد: بر اساس آمارهای اعلامی از سوی رئیس سازمان برنامه در بهمن ماه امسال، نرخ تورم ماهانه به ۱.۴درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه به ۳۵.۸درصد کاهش یافته است. طبق آمارها، این پایین‌ترین سطح تورم ماهانه طی ۳۳ماه اخیر به شمار می‌رود. بر اساس برآوردها، اگر نرخ تورم ماهانه اسفندماه کمتر از ۲.۵درصد به ثبت برسد، نرخ تورم سال۱۴۰۲ به زیر ۳۳درصد خواهد رسید. پیش‌تر «دنیای‌اقتصاد» سطح خوش‌بینانه تورم۱۴۰۲ را ۳۳.۱درصد پیش‌بینی کرده بود.
  • سال سخت اژدهای زرد

    دنیای اقتصاد -گروه بین‌الملل: اقتصاد چین سال گذشته به هدف رشد پنج ‏‌درصدی دست ‏‌یافت، هرچند این میزان یکی از کمترین نرخ‌های رشد اقتصادی طی دهه‏‌های گذشته بود. اما با نگاهی به آینده، تحلیلگران انتظار دارند، اقتصاد این کشور در سال اژدها با «بادهای مخالف» شدیدی مواجه شود. در شرایط بحران‏‌زده بازار املاک، کاهش درآمدهای صادراتی و سرکوب صنایع خصوصی، سرمایه‌گذاران بین‌المللی با سرعت بی‏‌سابقه‏‌ای در حال خارج‏‌کردن سرمایه خود از بازار سهام چین هستند. با کاهش اعتماد فعالان کسب‌وکار، اقتصاددانان معتقدند پکن باید در راستای ایجاد تحرک بیشتر در بخش مصرف داخلی، اقداماتی انجام دهد. در حالی که برخی از تحلیلگران خواستار اقدامات بنیادی برای وارد کردن یک شوک به اقتصاد چین هستند، اما به دلیل اجتناب پکن از هزینه‏‌کرد در حوزه خدمات اجتماعی، این انتظارات کمرنگ شده است. با این ‏‌حال، دسته دیگری هم هستند که فراتر از دشواری‏‌های کنونی، دلایلی برای خوش‌بینی نسبت به اقتصاد چین مشاهده می‌کنند.
  • آزمون سخت «رشد»

    دنیای اقتصاد-: با اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه نرخ رشد اقتصادی پاییز امسال به ۵.۱درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با نرخ رشد اقتصادی تابستان که ۷.۱درصد بوده، ۲واحد درصد کاهش را نشان می‌دهد. به گفته کارشناسان در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران۱۴۰۳» رشد اقتصادی ایران چه در بلندمدت و چه در کوتاه‌مدت وابسته به نفت است و همچنین تداوم رشد بالا با توجه به وضعیت سرمایه‌گذاری بسیار سخت خواهد بود. داده‌های رشد این فصل نیز صحت این دیدگاه‌های کارشناسی را تایید می‌کند. حال نکته این است با توجه به گذر ماه عسل نفتی در آمار رشد اقتصادی، موتور رشد در فصول آینده چه خواهد بود؟ نکته دیگر در رابطه با داده‌های رشد پاییز این است که این داده‌ها به جای نهاد رسمی آماردهی به‌صورت همزمان در یک خبرگزاری و در یک مصاحبه توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام شده‌اند که در جزئیات این دو آمار اختلافاتی وجود دارد.
  • کارمزد کارشناسی تسهیلات سرمایه در گردش اصلاح شد

    اخذ مجدد هزینه کارشناسی تسهیلات سرمایه در گردش در بازه‌های زمانی کمتر از یک سال، فارغ از روش اعطای تسهیلات (در قالب حد اعتباری یا به‌صورت متعارف) و خواه آنکه دفعتا واحده یا به دفعات پرداخت شود، منوط به تهیه گزارش کارشناسی جدید، به ماخذ ۰.۲۵ در هزار مبلغ تسهیلات مصوب پرداختی، مجاز است
  • امکان پرداخت هزینه بیمه‌ تکمیلی دارو بدون ارائه نسخه

    رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بعد از فرازوفرودهای متوالی، برنامه این است که با شروع اسفندماه نیاز نباشد مردم برای پرداخت هزینه‌های دارو، نسخ فیزیکی را به بیمه‌های تکمیلی ارائه دهند. علی استادهاشمی، رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بحث نسخ الکترونیک نزدیک به ۲ سال است که بین بیمه‌گرهای پایه، وزارت بهداشت و بیمه‌های تکمیلی و بیمه مرکزی در حال انجام است. اکنون بعد از فرازوفرودهای متوالی برنامه این است که در اسفندماه نیاز نباشد مردم عزیز برای پرداخت هزینه‌های دارو، نسخ فیزیکی را به بیمه‌های تکمیلی ارائه دهند. استادهاشمی افزود: مبنا این است که نسخه‌هایی که در داروخانه‌ها برای بیمه‌گرهای پایه می‌رود و محاسبات روی آنها انجام می‌شود برای بیمه‌های تکمیلی ارسال شود. بیمه مرکزی در فرصت بسیار کوتاهی حدودا بین ۳ تا ۵ روز ارزیابی‌های خود را انجام می‌دهد تا پرداخت صورت بگیرد.
  • ضرورت ادامه انتشار اوراق سپرده ۳۰درصدی

    رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه نرخ سود بانکی در حال حاضر منفی است، گفت: وقتی تورم بالای ۴۰درصد داریم و نرخ‌های سود بانکی نیز در محدوده ۲۰درصدی است، این قدرت خرید سپرده‌گذار است که تحلیل می‌رود و عملا سپرده‌گذار زیان می‌کند. نرخ سود منفی در اقتصاد نمی‌تواند منطقی باشد و به ضرر اقتصاد است. ولی‌الله سیف تاکید کرد: در این شرایط همواره سپرده‌گذار به نفع گیرنده تسهیلات متضرر می‌شود. هر گیرنده تسهیلات، فارغ از اینکه چه فعالیتی دارد، از بابت گرفتن تسهیلات منتفع خواهد بود و لذا منجر به طولانی شدن صف متقاضیان تسهیلات شده و زمینه برای رانت و فساد مهیا می‌شود.
  • عصای ارزی سیاست‌گذار

    دنیای‌اقتصاد: آمار تراز تجاری کشور در ۱۰ ماه‌ نخست سال جاری منتشر شد. بر اساس این آمار مشاهده می‌شود که درآمد‌های نفتی همچنان عامل مثبت ماندن تراز تجاری کشور است. درآمد‌هایی که به عقیده بسیاری از تحلیلگران کمک حال بانک مرکزی در ثبات بخشی به بازار ارز نیز است. مقامات مسوول بانک مرکزی در سال جاری بارها از حضور علنی این نهاد در معاملات ارزی کشور سخن به میان آورده‌اند. در تازه‌ترین این اظهارنظر‌ها محمد‌رضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی روز یکشنبه در نشست چشم‌انداز اقتصاد ایران گفت: «همچنان سیاست فعالانه حضور در بازار ارز را ادامه خواهیم داد.»
  • بیت‏‏‌کوین در فاز نفس‏‏‌گیری

    دنیای‌اقتصاد: وضعیت معاملاتی روز گذشته برای بازارهای جهانی در رکود گذشت که این موضوع نشان از فاز استراحت معامله‌‌‌گران در بازار دارد. در بازار رمزارزها، بیت‌‌‌کوین پس از آنکه در روز چهارشنبه قیمت خود را بالای مقاومت روانی ۵۰هزار دلار تثبیت کرد، وارد فاز استراحت و درجا زدن قیمت در محدوده ۵۰ تا ۵۲ هزار دلاری قرار گرفت. این فاز استراحت در کلیت معاملات آلت‌کوین‌‌‌ها هم مشاهده می‌شود که نشان از خستگی معامله‌‌‌گران این بازار دارد.
  • انقباض اقتصاد اسرائیل، شِکِل را تضعیف کرد

    شِکِل از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۱.۵‌درصد از ارزش خود را در برابر ارز‌‌های اصلی از دست داده است. به گزارش الجزیره، به دنبال انتشار داده‌‌های رسمی نگران‌کننده که نشان‌دهنده انقباض شدید اقتصاد این کشور در سه‌ماه آخر سال ۲۰۲۳ بود، شِکِل (واحد پول اسرائیل) در برابر ارز‌‌های اصلی کاهش یافت. این ارز در برابر دلار و یورو ۰.۷‌درصد کاهش یافت و به دلیل پیامد‌‌های جنگ در غزه، زیان خود را از ابتدای سال‌جاری به بیش از ۱.۵‌درصد افزایش داد.
  • موانع توسعه اکوسیستم رمزدارایی ایران

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل نوبیتکس با بیان اینکه تعداد کاربران رمزارزها در جهان به حدود ۶۰۰ میلیون نفر رسیده و رشد ۲۰ درصدی دارد گفت: «۱۵میلیون نفر از این کاربران ایرانی هستند و ایران برای اولین بار از نظر پذیرش رمزارزها در رتبه ۲۸ جهان قرار گرفته است.»
  • موفقیت کانادا در کاهش تورم

    مقامات کانادا اعلام کردند که تورم سالانه مصرف‌کننده در کانادا از ۳.۴‌درصد در ماه دسامبر ۲۰۲۳ به ۲.۹‌درصد در ماه ژانویه ۲۰۲۴ کاهش یافت. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) کمتر از انتظارات بازار ۳.۳‌درصد بود، علاوه بر این، این نرخ نشان‌‌دهنده کاهش قابل‌توجهی از رقم ۸.۱درصدی در ماه ژوئن ۲۰۲۲ است که بالاترین سطح آن در ۳۹ سال گذشته را ثبت کرده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر