شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۶۷

  • معمای اشتغال زنان

    دنیای اقتصاد: با وجود بهبود وضعیت اشتغال پس از کرونا، نسبت اشتغال زنان هنوز به دوران پیش از همه‌گیری نرسیده است. بررسی‌ آمارهای رسمی نشان می‌دهد در حال حاضر نسبت اشتغال زنان معادل ۱۲.۴درصد است که نسبت به پیش از همه‌گیری کاهش ۲.۱واحد درصدی را تجربه کرده است. چند عامل در این روند نقش ایفا کردند. تا پیش‌از آغاز پاندمی کرونا، تعداد قابل توجهی از زنان در بنگاه‌هایی با جمعیت کمتر از ۱۰نفر فعالیت داشتند که در زمان کرونا تعطیل شدند. پس از پایان پاندمی نیز هزینه‌های بالای راه‌اندازی مجدد این بنگاه‌ها موجب شد تا زنان نتوانند دوباره وارد بازار کار شوند. همچنین این امکان وجود دارد که به‌دلیل عدم تناسب حقوق و هزینه‌فرصت نگهداری از فرزند، برخی از زنان از حضور در بازار کار انصراف داده باشند. از سوی دیگر، این احتمال وجود دارد که برخی از زنان با وجود داشتن کار در بخش غیررسمی، از اظهارنظر در آمارگیری‌های جدید خودداری کرده باشند. به هر روی، آمار رسمی از افول اشتغال زنان نسبت به دوره پیش از کرونا حکایت دارد.
  • نرخ بیکاری در قله ۲ ساله

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: نرخ بیکاری ایالات‌متحده در فوریه ۲۰۲۴ از پیش‌بینی‌ها سبقت گرفت و با رشد ۰.۲ واحد درصدی در پله ۳.۹ درصدی ایستاد. این درحالی است که تعداد فرصت‌های شغلی جدید در این ماه نیز بر خلاف تصورات صعودی شد. روند صعودی نرخ بیکاری و فرصت‌های شغلی جدید واکنش منفی شاخص ارزی را نیز به دنبال داشت و رکورد قیمتی دیگری از طلای جهانی را به دنبال داشت.
  • سقف شیشه‌ای زنان در حال شکستن

    دنیای‌اقتصاد – علیرضا کتانی: شاخص سقف شیشه‌ای اکونومیست شاخص‌ مهمی است که به وضعیت زنان در حوزه اقتصاد می‌پردازد. هر سال، به مناسبت روز جهانی زن در ۸مارس، اعداد و ارقام این شاخص بر پایه معیارهای مختلفی از مشارکت زنان در نیروی کار و میزان حقوق آنها گرفته تا مرخصی با حقوق والدین و نمایندگی سیاسی زنان محاسبه می‌شود. این شاخص تنها برای ۲۹کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) که مجموعه‌ای از کشورهای عمدتا توسعه‌یافته هستند، محاسبه شده است. این شاخص از سال۲۰۱۳ تاکنون در حال محاسبه است و به نظر می‌رسد شرایط از آن زمان تا به امروز بهبود یافته است. اگرچه این تغییر به کندی صورت گرفته است.
  • بانک مرکزی عراق فعالیت مجدد بانک ملی ایران را ابلاغ کرد

    بانک مرکزی عراق لغو مجوز فعالیت شعبه بانک ملی ایران در بغداد را تعلیق کرد.
  • اصناف و اتحادیه‌ها بازوان اقتصادی کشور هستند

    رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصناف و اتحادیه‌ها بازوان اقتصادی کشور هستند، گفت: بر اساس دستور معاون اول رئیس‌جمهور منتظر تشکیل کارگروه مشترک دولت و اصناف هستیم تا شاهد روند رونق اقتصاد ایران باشیم.
  • سومین اقتصاد بزرگ آسیا رکورد زد

    بر اساس یک نظرسنجی تجاری که نشان داد فشارهای تورمی در حال کاهش است، فعالیت در بخش خدمات هند در ماه فوریه، البته با سرعت اندکی کندتر، ادامه یافت.
  • هفته سرنوشت‌ساز دلار

    دنياي اقتصاد: در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد روی قله‌های تاریخی خود معامله شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد سطح انتظارات تورمی سبب شده تا شمار متقاضیان بازار ارز افزایش یافته و نرخ ارز دچار نوسانات افزایشی شود. البته در این میان بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاستگذار ارزی تلاش کرده تا با تقویت بازار و افزایش سطح عرضه خود از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کند. حال باید دید تلاش‌های این نهاد نتیجه خواهد داد یا نرخ دلار در کریدور ۶۰ هزار تومانی تثبیت می‌شود. اما این هفته یکی از هفته‌های سرنوشت‌ساز برای دلار محسوب می‌شود، چراکه آخرین هفته کامل معاملاتی در بازار است. در نتیجه اگر بازارساز بتواند قیمت را کنترل کند، حداقل می‌توان امیدوار بود که تا انتهای فروردین دلار رشد چندانی نداشته باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر