شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی

    دنیای اقتصاد: وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق با وزیر تجارت عراق در رابطه با راهکارهای افزایش مبادلات تجاری بحث و گفت کرد. بررسی راه‌حل رفع مشکلات بازرگانان برای توسعه‌تجارت، احداث شهرک صنعتی مشترک در مرز دو کشور و توسعه راه‌آهن ایران و عراق، از محورهای گفت‌وگوی خاندوزی و الغریری بود. عراق پس از چین دومین مقصد صادراتی ایران محسوب می‌شود و به همین دلیل حفظ این بازار برای ایران اهمیت زیادی دارد. در سال‌گذشته ایران مجموعا ۹‌میلیارد و ۲۱۶‌میلیون دلار کالا به عراق صادر کرد که معادل ۱۸.۷‌درصد از مجموع ارزش صادرات ایران است. به‌طور کلی ۲۶‌درصد از صادرات کشاورزی ایران به مقصد عراق ارسال شده و این کشور مهم‌ترین مقصد صادراتی ایران در بخش کشاورزی است. همچنین در بخش صنعت نیز عراق مهم‌ترین واردکننده کالای ایرانی است؛ این کشور ۴۵‌درصد صادرات صنعتی ایران را خریداری می‌کند. همین آمارها به روشنی جایگاه عراق در نقشه تجارت ایران را به تصویر می‌کشد.
  • پایگاه تجارت آمریکای‌شمالی و جنوبی

    اتاق بازرگانی برزیلی-آمریکایی، موسسه‏‏‏‌ای غیرانتفاعی و مستقل است که مقر آن در شهر نیویورک قرار دارد. این انجمن غیردولتی، هدف خود را ترویج تجارت، سرمایه‌گذاری و ارتباطات فرهنگی بین دو کشور و همچنین کمک به تقویت ارتباطات نزدیک‌تر بین انجمن‌های تجاری برزیل و ایالات‌متحده آمریکا معرفی می‌کند. این اتاق بازرگانی به‌عنوان میزبان گردهمایی‏‏‏‌های یکپارچه‌سازی جوامع تجاری دو کشور و به‌منظور آشنایی با آخرین تحولات و فرصت‌ها در برزیل فعالیت می‌کند. این سازمان، منبع معتبری از اطلاعات برای آمریکایی‏‏‏‌ها و برزیلی‏‏‏‌ها درباره جدیدترین روش‌های بازرگانی است که موجب تسهیل مراودات و درک فضای اقتصادی و فرهنگی برزیل توسط جامعه کسب‌وکار بین‌المللی می‌شود. با توجه به اقتصاد قوی و پتانسیل هر دو کشور، روابط تجاری بین برزیل و آمریکا، یکی از اصلی‌ترین محورهای تجارت‌جهانی در منطقه آمریکای‌لاتین محسوب می‌شود. این دو کشور به‌عنوان دو اقتصاد بزرگ و تاثیرگذار، همواره نقش مهمی در تجارت‌جهانی ایفا کرده‌اند.
  • در کمیته حمایت از کسب‌وکار چه گذشت؟

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیته حمایت از کسب‌وکار مقرر شد شورای‌رقابت ظرف سه ماه اساسنامه‌‌‌‌‌های پیشنهادی درباره نهادهای تنظیم‌‌‌‌‌گر صنعت برق، پتروشیمی و بازیافت را بازنگری و برای دولت ارسال کند. اعضای کمیته حمایت از کسب‌وکار در هشتادونهمین نشست این کمیته مقرر کردند، شورای‌رقابت ظرف سه ماه اساسنامه‌‌‌‌‌های پیشنهادی درباره نهادهای تنظیم‌‌‌‌‌گر صنعت برق، پتروشیمی و بازیافت را بازنگری و برای دولت ارسال کند. این اساسنامه‌‌‌‌‌ها طبق درخواست بخش‌خصوصی و با تایید شورای‌رقابت مبنی‌بر وجود انحصار در سه حوزه پتروشیمی، صنعت برق و بازیافت، طی ۷ سال‌تدوین شدند و متاسفانه به دلیل برخی مقاومت‌‌‌‌‌ها در بدنه دولت همچنان اجرایی نشده‌اند.
  • جایزه ملی سیاستگذاری به مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران رسید

    دنیای‌اقتصاد: طرح پژوهشی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با عنوان «آسیب‌‌‌‌‌‌شناسی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» در بخش طرح‌های آب و کشاورزی دومین جایزه ملی سیاستگذاری رتبه اول را کسب کرده‌است. این برنامه توسط جامعه اندیشکده‌‌‌‌‌‌های ایران برگزارشده و ۲۳ پروژه آب و کشاورزی در آن بررسی شده‌است.
  • راهکار تامین مالی خرده‌مالکان

    دنیای اقتصاد: نشست مشترک دو کمیسیون «بازار پول و سرمایه» و «کشاورزی و صنایع تبدیلی» اتاق بازرگانی تهران با دستور بررسی طرح پایلوت کشاورزی قراردادی و با حضور نماینده مردم دزفول در مجلس شورای‌اسلامی برگزار شد. مشکل ساختار خرده‌مالکی و اهمیت تعریف جایگاه بخش کشاورزی ایران در زنجیره ارزش جهانی، موضوعات محوری جلسه کمیسیون «بازار پول و سرمایه» و «کشاورزی و صنایع تبدیلی» اتاق بازرگانی تهران بود. حاضران راهکار حل مشکل خرده‌مالکی را کشاورزی قراردادی دانستند و تاکید کردند با کشاورزی قراردادی، مشکل تامین مالی در این بخش‌ تا حدی مرتفع خواهد شد.
  • توسعه گفتمان سرمایه‌گذاری

    دنیای اقتصاد: رویداد کرمان آیدکس با هدف گفتمان توسعه سرمایه‌گذاری بین بخش‌خصوصی و حاکمیت با نگرش ملی در استان کرمان برگزار خواهد شد. روز گذشته نشست خبری رویداد کرمان آیدکس۲۰۲۴ در اتاق بازرگانی ایران با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران، ‌‌‌‌‌ استاندار کرمان، رئیس اتاق بازرگانی کرمان و دبیر این همایش به‌منظور تشریح فعالیت‌ها و اهداف این رویداد برگزار شد. در ابتدای این نشست، ‌‌‌‌‌ صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال‌جاری به لحاظ نامگذاری سال ‌توسط مقام‌معظم رهبری به‌نام جهش تولید و مشارکت مردمی، اتاق ایران وظایفی را برای خودش تعیین کرده‌است.
  • کارخانه‌ای به وسعت یک جهان

    دنیای اقتصاد: ‌‌‌‌در اقتصاد جهانی‌ به‌هم‌پیوسته‌ امروز، مفهوم زنجیره‌های ارزش جهانی‌‌‌‌ به‌‌‌‌ سنگ‌‌‌‌بنای تجارت و اقتصاد بین‌المللی‌‌‌‌ تبدیل‌‌‌‌ شده‌است. زنجیره‌های ارزش جهانی‌‌‌‌، کل‌‌‌‌ طیف‌‌‌‌ فعالیت‌هایی‌‌‌‌ را که‌‌‌‌ شرکت‌ها و کارگران برای رساندن یک‌‌‌‌ محصول از مفهوم تا مصرف نهایی‌‌‌‌ و فراتر از آن انجام می‌دهند، توصیف‌‌‌‌ می‌کند. این‌‌‌‌ فرآیند شامل‌‌‌‌ طراحی‌‌‌‌، تولید، بازاریابی‌‌‌‌، توزیع‌‌‌‌ و پشتیبانی‌‌‌‌ از مصرف‌کننده نهایی‌‌‌‌ است‌‌‌‌.
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟

    دنیای اقتصاد: فعالان تجاری در نخستین ماه سال جاری با ثبت تراز مثبت تجاری به کار خود خاتمه دادند. ترازی که هم با احتساب نفت، برق و خدمات فنی و مهندسی و هم بدون آن مازاد دارد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که اعداد و ارقام ثبت‌شده در ماه فروردین نمی‌تواند معیار درستی برای پیش‌بینی وضعیت تجارت تا پایان سال باشد.
  • تفحص از اتاق در راند آخر

    دنیای اقتصاد: پس از دو سال‌ از تصویب طرح تحقیق و تفحص مجلس از اتاق بازرگانی، نتیجه این طرح قرار است پیش از پایان مجلس یازدهم قرائت شود. اصلی‌ترین محور این تحقیق و تفحص که از دو سال‌پیش کلید خورد، موضوع درآمدهای اتاق و نحوه هزینه‌‌‌‌‌کرد آن به‌ویژه در مورد درآمدی است که تحت‌عنوان «سه در‌‌‌‌‌هزار و چهار در‌‌‌‌‌هزار» از سوی دارندگان کارت‌های بازرگانی و به‌طور عمده از سوی بنگاه‌های بزرگ پرداخت می‌شد؛ این در حالی است که از همان ابتدای مطرح‌شدن تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی، این ابهام مطرح بود که آیا تحقیق و تفحص از نهادی که بودجه‌‌‌‌‌ای از دولت دریافت نمی‌کند و منابع آن از سوی بخش‌خصوصی تامین می‌شود، موضوعیت دارد یا خیر؟ چراکه براساس ‌‌‌‌‌ماده ۲ قانون اتاق بازرگانی، صنایع و معادن جمهوری‌اسلامی ایران، این اتاق موسسه‌‌‌‌‌ای غیرانتفاعی است که دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است. در رویکردی دیگر این نگاه مطرح است که استقلال مالی اتاق و قرارگرفتن این نهاد در جایگاه منتقد برخی سیاست‌های دولت از جمله دلایلی است که باعث‌شده برخی جریانات به‌دنبال از بین بردن این استقلال به اشکال مختلف از جمله در زمینه منابع مالی و درآمدهای اتاق بازرگانی باشند.
  • نوسانات قیمتی با طعم افزایش جزئی

    دنیای‌اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌‌‌‌الملل: طبق گزارش اخیر سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آوریل با رشدی اندک همراه بوده‌است. این افزایش عمدتا ناشی از افزایش قیمت گوشت، روغن‌های گیاهی و غلات بوده، درحالی‌که قیمت شکر و لبنیات با کاهش روبه‌رو بوده‌است. شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه قیمت سبدی از کالاهای غذایی مهم در تجارت‌جهانی را رصد می‌کند، در ماه آوریل به‌طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد ثبت شده‌است.
  • ماجرای مداد سوسمارنشان

    دنیای‌اقتصاد: پس از چند سال‌که از تولید خودکار بیک می‌گذشت، پیشنهاد خرید کارخانه مداد به علی‌اکبر رفوگران داده شد. کارخانه مداد سوسمار را خانواده فرمانفرمائیان در ایران تاسیس کردند؛ این کارخانه بعدها به بنیاد پهلوی واگذار شد.
  • تفاهم‌نامه تاسیس کمیته مشترک تجاری ایران و کوبا امضا شد

    دنیای‌اقتصاد: در نشست رئیس اتاق ایران با رئیس اتاق کوبا، تفاهم‌نامه تاسیس کمیته مشترک ایران و کوبا با هدف شناسایی موانع تجاری بین دو کشور و حذف آنها، امضا شد.
  • خستگی از دلار نیما

    دنیای اقتصاد: ۱۰انجمن بزرگ تولیدی کشور طی نامه‏ای به رهبری نسبت به اختلاف دلار نیما و دلار بازار آزاد و نرخ سپرده بانکی ۳۰درصدی انتقاد کردند. بازار سهام مدتی است که به‌خاطر دلار نیمایی، دچار آسیب شده است؛ به‌طوری‌که شاخص کل بورس با افت ۱.۷درصدی طی هفته گذشته به ۲میلیون و ۲۶۴هزار واحد رسید. ضمن آنکه افت میانگین ارزش معاملات به ۳هزار و ۲۰۰میلیارد تومان، نشان از تداوم رکود حاکم بر بازار دارد. به نظر می‏رسد اقتصاد کشور و به تبع آن بورس تهران منتظر یک تحول ارزی است.
  • اجلاس اتاق‌های ‌بازرگانی آسیایی با معاهده اصفهان پایان یافت

    دنیای اقتصاد، اصفهان: اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در حالی به کار خود در اصفهان ادامه داد که چهار میزگرد تخصصی با موضوعاتی چون فناوری‌های نوین، کشاورزی و امنیت غذایی، مشارکت در تحقق اهداف توسعه پایدار و درنهایت گردشگری در آسیا را دنبال کرد.
  • به جرم واردات

    مجیدرضا خاکی /سخنگو و معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران
    در شرح اهمیت برنج و تامین آن، همین بس که این محصول یکی از مهم‌ترین اقلام کشاورزی و استراتژیک جهان بوده و نیمی از جمعیت جهان آن را به عنوان غذای اصلی مصرف می‌کنند. در ایران نیز پس از گندم، برنج دومین کالای راهبردی کشور تلقی شده و از دیرباز جایگاهی ویژه در سفره ایرانیان داشته است. با این وجود، همچنان در حوزه تولید برنج داخل، اعداد و ارقام مشخص و متقنی وجود ندارد؛ مساله‌ای که طبیعتا یکی از ضعف‌های موجود این حوزه بوده و مخل سیاستگذاری و برنامه‌ریزی اصولی در راستای توازن بازار به شمار می‌رود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر