شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۵

  • اقتصاد شکننده اقیانوس

    دنیای اقتصاد: زندگی بیش از ۳ میلیارد نفر به اقتصاد ۳ تا ۶تریلیون دلاری اقیانوس وابسته است. تجارت این بخش ۱.۳تریلیون دلار ارزش دارد. اما تغییرات آب و هوایی، آلودگی و صید بی‌رویه آینده اقتصاد اقیانوسی را با تهدید مواجه کرده است.
  • بیانیه اتاق بازرگانی غیرقانونی است

    دنیای‌اقتصاد: جدال بی‌پایان درخصوص انتخابات دوره دهم اتاق بازرگانی هر روز سوژه خبر‌‌گزاری‌ها و اسباب تحلیل رسانه‌ها می‌شود. در آخرین خبر دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران گفته است: بیانیه روز چهارشنبه هیات‌رئیسه اتاق نه‌تنها غیرقانونی بلکه ناصواب و غیرحقوقی است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، جهانبخش سنجابی افزوده است: براساس ماده‌۶ این قانون، ارکان اتاق مشخص شده‌اند که این ارکان عبارتند از: شورای‌عالی نظارت، هیات‌نمایندگان اتاق ایران و رکن مادر که عملا می‌شود هیات‌رئیسه اتاق ایران و تحت این رکن، دیگر رکنی نیست. معنای این حرف این است که اگر بیانیه‌ای به‌عنوان بیانیه اتاق ایران منتشر می‌شود باید در آن تصریح شود که متعلق به کدام‌یک از ارکان اتاق است.
  • لیست دریافت‌کنندگان ارز ۲۸‌هزار و ۵۰۰‌تومانی

    دنیای‌اقتصاد: ارز ۲۸‌هزار و ۵۰۰‌تومانی به کدام کالاها تعلق می‌گیرد؟ گزارشی از خبر‌‌گزاری تسنیم نشان می‌دهد این ارز به ۲۸ قلم کالا اختصاص‌داده می‌شود. نگاهی به لیست این کالاها بیانگر آن ا ست که اغلب کالاهای اساسی با ارز ۲۸‌هزار و ۵۰۰‌‌تومانی وارد کشور می‌شوند؛ این در حالی است که ارز ترجیحی مخالفان جدی در بین کارشناسان و فعالان اقتصادی دارد و از این نوع ارز به‌عنوان «ارز رانتی» یاد می‌شود. دلیل این تفکر نیز تفاوت نرخ ارز بازار با ارز ترجیحی است.
  • ظرفیت تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با اوراسیا

    دنیای‌اقتصاد: وزیر تجارت اتحادیه اوراسیا گفت: پس از امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، میزان تجارت دوطرف در گام نخست و در بازه زمانی پنج تا هفت‌ساله به ۱۸ تا ۲۰میلیارد دلار در سال خواهد رسید. به گزارش «ایرنا»، آندری اسلپنف در نشستی خبری با اشاره به برنامه‌ریزی صورت‌گرفته برای امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در روز دوشنبه چهارم دی‌‌‌ماه ۱۴۰۲ (۲۵دسامبر ۲۰۲۳) گفت: ما با توافق‌نامه موقت موفق شدیم مبادلات دوجانبه با ایران را در طول سه‌سال به دوبرابر افزایش دهیم و اکنون با امضای موافقت‌نامه دائم به طور منطقی می‌‌‌توانیم در کوتاه‌مدت در انتظار افزایش میزان تجارت دو کشور تا سقف ۲۰میلیارد دلار در سال باشیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر