خرید دومین معامله‌گر بزرگ نفتی

رویترز

شرکت ترافیگورا دومین معامله‌گر بزرگ نفت دنیا، نخستین محموله نفتی خریداری شده از ایران را بارگیری کرد. این شرکت برای نخستین‌بار، یک محموله نفت خام ایران را برای ارسال به بازار آسیا، خریداری کرده است. شرکت ترافیگورا یک شرکت چندملیتی تجارت کالا است که سال ۱۹۹۳ تشکیل شد و دفتر اصلی آن در شهر ژنو سوئیس و ثبت شده در شهر آمستردام هلند است. بخش عمده فعالیت آن تجارت مواد خام و انرژی از جمله نفت است. درآمد خالص این شرکت در سال ۲۰۱۳ میلادی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است و با پنج هزار و ۳۲۶ کارمند در سطح جهان فعالیت دارد. به گفته یک منبع کشتیرانی، ترافیگورا محموله یاد شده را در پایان ماه ژوئن سال جاری میلادی در نفتکش المپیک تارگت با ظرفیت حمل دو میلیون بشکه نفت، بارگیری کرده است. اطلاعات رهگیری کشتی‌ها نشان می‌دهد نفتکش المپیک تارگت در هفته گذشته، پایانه خارک را ترک کرده و اکنون در حال حرکت به سوی شرق آسیاست.

سخنگوی ترافیگورا اعلام کرد، این شرکت درباره فعالیت‌های روزانه خود اظهار نظر نمی‌کند. به گزارش «ایرنا» سهم اروپا از صادرات نفت خام ایران در پایان خرداد ماه امسال به ۶۰۰ هزار بشکه در روز رسید. شرکت‌های هلنیک از یونان، توتال از فرانسه، سپسا از اسپانیا و ساراس از ایتالیا از جمله مشتریان اروپایی نفت ایران هستند که در ماه‌های اخیر خرید نفت از ایران را آغاز کرده‌اند. آخرین مشتری اروپایی نفت ایران پالایشگاه لوتوس لهستان به‌شمار می‌رود که یک محموله ۲ میلیون بشکه‌ای را به تازگی خریداری کرده است. همچنین بر اساس برآوردهای صورت گرفته، مجموع صادرات روزانه نفت ایران به بازار آسیا در ماه ژوئن با ۴۵ هزار بشکه افزایش نسبت به ماه قبل از آن به میانگین یک میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. برآورد بارگیری محموله‌های نفت ایران در ماه ژوئن نشان می‌دهد، در این ماه، ۶۱۰ هزار بشکه به چین، ۴۰۶ هزار بشکه به هند، ۳۲۳ هزار بشکه به کره جنوبی و ۲۹۰ هزار بشکه به ژاپن صادر شده است. پیش از آغاز تحریم‌ها در سال ٢٠١٢ میلادی، ایران روزانه دو میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه نفت صادر می‌کرد که ۶۰۰ هزار بشکه آن به اروپا فرستاده می‌شد. پس از موافقت ایران و گروه ۱+۵، روند اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از ۲۷ دی ماه پارسال آغاز شد. بلافاصله پس از این امر وزارت نفت دستور افزایش تولید و صادرات نفت ایران را صادر کرد. تولید نفت ایران در دوران تحریم‌ها ۷/ ۲ میلیون بشکه و صادرات نیز یک میلیون بشکه در روز بوده است، اما برآورد می‌شود در ماه جاری میزان تولید نفت خام ایران از ۸/ ۳ میلیون بشکه و میزان صادرات از دو میلیون بشکه در روز فراتر رفته باشد.

شکایت کشورهای اروپایی از دامپینگ آهن و فولاد

به دنبال شکایت تعدادی از رقبای کشورهای اروپایی، هیات اروپایی بررسی می‌کند که آیا روسیه، برزیل، ایران، صربستان و اوکراین آهن و فولاد و آلیاژهای آن را ارزان روانه بازار می‌کنند یا نه. هیات بررسی اروپا اعلام کردند کار بررسی از روز سه‌شنبه آغاز شده و از اول جولای ۲۰۱۵ تا آخر ژوئن ۲۰۱۶ را بررسی خواهند کرد؛ به این شرکت‌ها ۱۵ روز مهلت داده شده تا درباره جزئیات این مساله با اتحایه اروپا صحبت کنند. اتحادیه فولاد اروپا معروف به یوروفر که اعضای آنها یک‌چهارم تولیدکنندگان محصولات فولاد و آهن اتحادیه اروپا را شامل می‌شود در شکایت برای بررسی این مساله دست داشته‌اند. هیات بررسی اروپایی اعلام کرد: شاکیان شواهدی را مبنی بر اینکه واردات این محصولات از این کشورها شرایط دشواری را رقم‌زده جمع‌آوری کرده‌اند. اتحادیه اروپا اکنون ۱۰ پرونده ضددامپینگی درباره محصولات فولاد دارد. این اتحادیه عوارض برای واردات این‌گونه محصولات را درصورتی که زیر قیمت بازار به فروش رود و به رقبای اروپایی آسیب وارد کند، در نظر می‌گیرد.