این فرآیند باعث می‌شود اولا امنیت استفاده از ابزارهای هوشمند تا سطح استانداردهای بین‌المللی ارتقا یابد و ثانیا استفاده از انواع ابزارهای هوشمند نظیر تلفن‌های همراه و ابزارهای پوشیدنی برای عملیات بانکی نظیر پرداخت، با سهولت میسر شود. پیش‌بینی می‌شود با اقدامات به عمل آمده ارائه این خدمات از اواسط اردیبهشت‌ماه سال‌جاری به‌صورت عملیاتی تحقق یابد. آنچه در ادامه می‌آید متن بخشنامه بانک مرکزی است. پرداخت‌های دیجیتال و پرداخت‌های همراه با توجه به تحولات فناوری در سطح جهان، به‌عنوان پدیده در حال رشد در کشور مطرح شده و در این رهگذر انتظار می‌رود فرصت‌های جدیدی برای ارائه خدمات بهتر و وسیع‌تر به مشتریان نظام بانکی پدید آید. گرچه نفس نوآوری موجد تحول و پیشرفت است، اما توجه به رعایت قواعد بانکداری و مدیریت ریسک بهینه و حصول اطمینان از امنیت در پرداخت‌های بانکی، قاعده‌ای است که تمام فعالیت‌های توسعه‌ای باید حول آن تعریف و تبیین شوند. بانک مرکزی از چند ماه پیش با رصد دقیق تغییرات فناوری و با در نظرداشتن امکانات و ویژگی‌های خاص نظام پرداخت خُرد کشور تحقیق را در این زمینه آغاز کرد. این نهاد با گردآوری نظرات کارشناسان و مسوولان شبکه بانکی کشور و شرکت‌های همکار آنها به جمع‌بندی روشنی درخصوص راهبرد پرداخت‌های دیجیتال و همراه رسیده است. نهایتا طی جلسه‌ای در دوم اردیبهشت‌ماه سال‌جاری هیات عامل بانک مرکزی این موضوع را با تکیه بر اجرایی کردن فرآیند نشانگذاری ( tokenization) در پرداخت‌های دیجیتال و پرداخت‌های همراه مصوب کرد. اصول و چارچوب این مصوبه در ادامه آمده است. در فرآیند نشانگذاری، قسمتی از داده‌های حساس پرداخت مشتریان با «نشانه»های (token) الکترونیکی جایگزین شده و در شبکه پرداخت انتقال می‌یابند. با استفاده از زیرساخت ملی پرداخت و تسویه، «نشانه»ها در فضایی امن به داده‌های حساس تبدیل شده و پس از آن روال پرداخت مطابق با رویه عادی تکمیل می‌شود. طبق این مصوبه، نهادهایی که فرآیند نشانه‌گذاری را انجام می‌دهند، به ترتیب زیر است.

مراکز ارائه نشانه‌های الکترونیکی (مانا): از سوی بانک یا موسسه اعتباری صادرکننده یا نهاد طرف قرارداد با آن راهبری شده و وظیفه ایجاد سامانه نشانگذار و تبدیلات داده‌های حساس به نشانه و بالعکس را بر عهده دارند.

سامانه هدایت نشانه‌های دیجیتال (سهند): سامانه‌ای است یکتا و مستقر در زیرساخت ملی پرداخت و تسویه که اتصال «مانا»ها به شبکه پرداخت از طریق آن صورت می‌پذیرد. بانک یا موسسه اعتباری با حفظ مسوولیت کامل خود در قبال صیانت از اطلاعات مشتریان، می‌تواند فعالیت نشانگذاری را به «مانا»های مجاز برون سپاری کند. فرآیند نشانگذاری صرفا ازطریق «مانا»هایی قابل انجام است که فناوری، روش‌ها و روال‌های اجرایی خود را پیش از ارائه خدمت به بانک‌ها یا موسسات اعتباری به تایید بانک مرکزی رسانده باشند.همچنین ارائه خدمات توسط «مانا»ها صرفا از طریق اتصال به «سهند» امکان‌پذیر است. بر اساس این مصوبه سقف تراکنش خرید تلفن همراه برای تراکنش‌های نشانگذاری شده تا سقف روزانه تعیین شده برای تراکنش‌های نوع موبایل مجاز است. بانک یا موسسه اعتباری صادر‌کننده ملزم به رعایت این سقف است.