بازار ارزهای دیجیتالی نصف شد!

سقوط بیت‌کوین به زیر ۸۰۰۰ دلار بالاخره محقق شد. در کنار بیت‌کوین، ارزهای رمزنهاد دیگر نیز کاهش‌های شدیدی تجربه کرده‌اند و ارزش بازار مجموع آنها به زیر ۳۵۰ میلیارد دلار نزول کرد. بازار ارزهای دیجیتالی تا چند هفته قبل، ارزشی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار داشت؛ اما افزایش هزینه استخراج و ثبت تراکنش موفق، به همراه رشد سختی استخراج، معامله‌گران فعال و سرمایه‌گذاران دیجیتالی را دچار هراس از سقوط کامل بازار ارزهای رمزپایه کرد. ظهور این هراس تنها ۲ ماه پس از رکورد ۲۰ هزار دلاری بیت‌کوین، نوسانات شدید این بازار را مورد توجه بیشتری قرار داده است. معامله‌گرانی که سیگنال نوسانات غیرمعمول را همزمان با هراس از ریزش بازار حس کرده‌اند، تصمیم به تبدیل ارز‌های دیجیتالی خود به ارزهای کاغذی مانند دلار و یورو گرفتند. این واکنش باعث شد صف عرضه‌کنندگان به‌شدت شلوغ‌تر از صف متقاضیان ارزهای رمزنهاد شود و بالطبع نتیجه آن ریزش قیمت این دارایی‌های دیجیتالی بود. بیت‌کوین در مقاطعی به زیر مرز ۷۵۰۰ دلاری نیز کشیده شد، اتریوم، ریپل و سایر ارزهای مطرح نیز تجارب مشابهی ثبت کردند.

رشد پوند و طلا با سکون دلار و یورو

اونس طلا، هفته گذشته با قیمت ۱۳۳۲دلاری به کار خود پایان داده بود. با شروع به فعالیت بازار جهانی در منطقه آسیا-اقیانوسیه، فلز زرد با شیب اندکی تقویت شد. تا ساعت ۸بعد از ظهر دیروز، طلا به قیمت ۱۳۳۴دلاری نیز رسیده بود. شاخص دلار تا عصر دیروز تغییر خاصی تجربه نکرد؛ اما نسبت به ین تضعیف شد. پوند استرلینگ که به بالاترین سطح خود از زمان «برگزیت» رسیده، همچنان روند صعودی خود را ادامه داد. تقویت پوند در حالی ثبت شد که دلار و یورو تغییر چندانی به خود ندیدند. با توجه به حساسیت دوطرفه دلار و طلا نسبت به یکدیگر، کاهش ارزش هر کدام می‌تواند دیگری را به صعود تحریک کند. برآورد از روند بازارهای جهانی، شانس دلار را بیشتر از فلز زرد نشان می‌دهد؛ چراکه نرخ بازدهی اوراق خزانه با سررسید بلندمدت (۱۰ساله) بازهم افزایش یافت. این نرخ دیروز به بالای ۸۵/ ۲درصد نیز رسید. تعدد روزهای متوالی که با رشد بازدهی اوراق ۱۰ساله همراه شده‌اند، چشم‌انداز شاخص دلار را مثبت بروز می‌دهد.

آغاز نزول بازار سهام؟

از طرفی بازار سهام در اروپا، آسیا و آمریکا روند نزولی را تجربه کردند. شاخص «نیکی» ژاپن بیش از ۲ درصد تضعیف شد و شاخص‌های سهام اروپایی نیز افت یک درصدی ثبت کردند. سایر شاخص‌های آسیایی نیز روزهای کاهشی را سپری می‌کنند. روند بازار سهام اروپا ششمین روز کاهشی خود را آغاز کرده و  امکان دارد این روند به روزهای آینده منتقل شود. پس از آنکه شاخص میانگین صنعتی داوجونز، روز جمعه ۵/ ۲ درصد ریخت، سیگنال‌های کاهشی برای بازار سهام آمریکا نیز به کرات مخابره می‌شوند. بازگشایی بازار سهام ایالات‌متحده، سیگنال‌های کاهشی را جدی بروز داد و شاخص‌های S&P۵۰۰، داوجونز و نزدک یکی پس از دیگری پایین‌تر از سطح بسته‌شده در انتهای هفته پیشین باز شدند.