گزارش‌های دوگانه

گزارش اشتغال آمریکا، برای فدرال رزرو آمریکا و فعالان حوزه بازار ارز جهانی، بسیار مهم تلقی می‌شود. انتظارات موجود گواه بر ثبت عملیاتی از سوی فدرال رزرو در ماه جاری میلادی هستند که نرخ بهره را یک نوبت دیگر افزایش دهد. این گزارش می‌تواند شیوه انتظارات بازار نسبت به نشست فدرال رزرو آمریکا را تا حدی رهنمون کند. با بررسی پیش‌بینی دیده‌بان‌های فدرال‌رزرو بورس کالای شیکاگو و برخی از دیده‌بان‌های دیگر منتشر کرده‌اند، شانس افزایش نرخ بهره در نشست بعدی فدرال رزرو بالغ بر ۹۶ درصد است. سناریویی که لغو برنامه‌های انقباضی را تولید می‌کند، با کاهش شدید داده‌های اشتغال در آمریکا میسر می‌شود. بااین‌حال سوال اصلی این است که آیا فدرال رزرو بعد از افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر، به افزایش این نرخ در ماه پایانی سال ۲۰۱۸ میلادی اشاره خواهد کرد. اگر رشد اشتغال قوی و نرخ رشد دستمزدها هم ۳/ ۰ درصد باشد، سرمایه‌گذاران نسبت به مراحل بعدی افزایش نرخ بهره خوش‌بین خواهند بود و برای افزایش نرخ بهره ماه دسامبر آماده خواهند شد. نتیجه این سناریو، بروز انتظار رشد ارزش دلار آمریکا در بازار ارز جهانی است. در حالی که رشد اشتغال خوب باشد، اما نرخ رشد دستمزدها کند شده باشد و نرخ بیکاری هم کاهش نیافته باشد، دلار همچنان تحت‌فشار قرار خواهد گرفت و فرصتی برای نفس کشیدن بازارهای نوظهور و طلای جهانی فراهم خواهد شد. در هر صورت آمار اشتغال آمریکا در روزهای اخیر منتشر شد.

دلار و طلا در چارچوب اشتغال

اشتغال آمریکایی‌ها برای ماه جولای حدود ۲۱۷ هزار گزارش شده بود؛ اما این آمار برای ماه آگوست به ۱۶۳ هزار نفر کاسته شد. شاخص ماهانه اشتغال در بخش غیرکشاورزی(ADP) با افت ۵۴ هزار نفری وضعیت نامناسبی را به وجود آورد و طلا را که تازه در روز پنج‌شنبه به سطح ۱۲۰۰ دلاری بازگشته بود را تا ۱۲۰۸ دلار نیز بالا برد. علاوه‌بر این گزارش، شاخص «چلنجر» آمریکا از پایان کار ۳۸ هزار و ۵۰۰ نیروی کار در این مدت خبر داد که مزید بر علت نزولی دلار شد.

اما گزارش‌های عصر دیروز به دلار جان تازه‌ای دادند. رشد نرخ دستمزد میانگین ساعتی نیروی کار به ۴/ ۰ درصد رسید که ۲برابر پیش‌بینی‌ها محسوب می‌شود. اشتغال رسمی در بخش غیرکشاورزی نیز منتشر شد و بالاتر از پیش‌بینی‌ها از افزوده شدن ۲۰۱ هزار فرصت شغلی جدید خبر داد. این دو گزارش برای شاخص دلار مثبت عمل کردند و شاخص را ظرف دقایقی از ۹۵ واحد به ۲۵/ ۹۵ واحد پیش بردند. سومین گزارش که از پیش‌بینی‌های عقب مانده بود، گزارش نرخ بیکاری آمریکا بود که با یک‌دهم رشد به ۹/ ۳ درصد رسید. صعود دلار جهانی طلا را بازهم تحت‌سلطه و فشار خود درآورد؛ به‌طوری‌که اونس را از مرز ۱۲۰۰دلاری صبح به زیر کشید. تقویت شاخص هم قیمت طلا را تا ساعت ۲۰ دیروز به ۱۱۹۶ دلار افول داد.

13 (2)