دو نیمه‌متفاوت بازارها

  خوش‌بینی به پایان تعطیلات اجباری

سهام آسیا روز دوشنبه رشد محدودی را تجربه کرد که پس از چند ساعت وارد مسیر نزولی شد و سیگنال کاهشی به وال‌استریت در بازارهای آتی مخابره کرد. دلیل افزایش شاخص بازارهای سهام، انتشار خبر شروع فعالیت‌های دولت فدرال بود که پس از سپری کردن طولانی‌ترین تعطیلات تاریخ کاخ سفید اتفاق می‌افتد. بسته ماندن دولت آمریکا باعث افزایش نگرانی‌ها در بین سرمایه‌گذارانی شده بود که بدون این موضوع هم به اندازه کافی از کند شدن رشد اقتصادی جهان، نشانه‌های نگران‌کننده در درآمدهای شرکت‌ها و تنش‌تجاری بین چین و آمریکا می‌دیدند. توجه سرمایه‌گذاران به احتمال تغییر سیاست پولی فدرال رزرو در نشست این هفته نیز تاثیر زیادی بر بازارها داشته است؛ اما بیشتر به سود ذخایر امنی مانند طلا و ین ژاپن عمل کرد. اونس به‌رغم تقویت اندک شاخص دلار همچنان سطح روانی ۱۳۰۰ دلاری را حفظ کرده است. ین ژاپن نیز با وجود رشد ارزش دلار آمریکا، حدود ۰۵/ ۰ درصد از دلار قدرت بیشتری داشت.

  خبر خوش موقتی بود!

رشد سهام‌های آسیایی دوام چندانی نداشت و ترامپ از موقتی بودن بازگشایی دولت فدرال خبر داد. در واقع، احتمال تعطیلی مجدد دولت فدرال موج نگرانی را به بازارها بازگرداند و سود صبحگاهی بورس‌های دنیا را با ضرر تعویض کرد. سهام‌های آسیایی و اروپایی حدود ۴/ ۰ درصد تضعیف شدند تا بستر مناسب برای نزول شاخص‌های وال‌استریت نیز مهیا شده باشد.

  تداوم گرایش بانک‌های مرکزی به خرید طلا

چنانچه بانک‌های مرکزی کشورهای جهان به خرید طلای خود ادامه دهند، بهای اونس تا ۱۴۰۰ دلار در هر اونس رشد خواهد کرد و افزایش گرایش بانک‌ها به طلا در سال‌جاری و سال آینده میلادی می‌تواند به معنای حمایت خاص از فلز گرانبها باشد و در عین حال عامل محرکی برای صعود بهای طلا تا سطح ۱۴۰۰ دلاری.