الاکلنگ قیمتی در بازار ارز؟

اگر الگوی نوسانی دلار بر اساس این ۲ روز را الاکلنگی بدانیم که پس از هر افزایش، کاهشی در کار خواهد بود، انتظار می‌رود که امروز قیمت شاخص ارزی بار دیگر از سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی فاصله بگیرد. البته عده زیادی از تحلیل گران فنی باور دارند، الگوی نوسانی دلار الاکلنگی نیست و تاکید می‌کنند تنها هر زمان قیمت به سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی نزدیک شود، فروش‌ها به تدریج زیاد می‌شود و هر زمان قیمت به مرز ۱۱ هزار تومانی می‌رسد، خریدها افزایش پیدا می‌کند. در کنار این، از نظر آنها رفت و برگشت قیمتی که دو روز رخ می‌دهد را نمی‌توان به‌عنوان یک الگوی نوسان در نظر گرفت.

چرا قیمت دلار زندانی شده است؟

عده زیادی از فعالان زندانی شدن دلار در یک دامنه قیمتی محدود را ناشی از انتظاراتی می‌دانند که تحت تاثیر مذاکرات ایران و فرانسه در میان معامله‌گران ایجاد شده است. در آستانه گام سوم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران، مذاکرات دیپلماتیک افزایش پیدا کرده است و در صورتی که توافقی حاصل شود، احتمال آن وجود دارد که قیمت کمی افت بیشتری را تجربه کند.

پیش‌تر گفته شده است، در مکالمه‌ای تلفنی میان حسن روحانی و امانوئل مکرون، فرانسه پیشنهاد راه‌اندازی یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری را برای پیش‌خرید نفت از ایران داده است.

اگر چنین توافقی حاصل شود، از فشار اقتصادی حداکثری آمریکا بر ایران خواهد کاست و انتظار برای بهبود سریع تر شرایط بیشتر خواهد شد.

در هر صورت به نظر می‌رسد توجه بازار بار دیگر به اخبار سیاسی افزایش پیدا کرده است و حداقل تا انتهای هفته معامله‌گران به دقت اخبار را دنبال می‌کنند. باید دید اگر بدون حصول توافقی، ایران گام سوم کاهش تعهدات خود را عملی کند، واکنش بازار به چه صورت خواهد بود. در این میان، شماری از معامله‌گران عنوان می‌کنند، حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد بازار با افزایش خاصی مواجه نخواهد شد، چرا که میزان تقاضا در بازار به حد زیادی کاهش پیدا کرده است و سفته بازان از آن فاصله گرفته‌اند.

با این حال، همین دسته اعتقاد دارند، حصول یک توافق می‌تواند منجر به افت قیمت شود، چرا که ظرفیت کاهشی هم چنان در بازار وجود دارد. آنها این ظرفیت‌های کاهشی را ناشی از سیگنال تقویت سمت عرضه می‌دانند. در این میان، عده دیگری از معامله‌گران باور دارند، بازار چند روزی به این اخبار دقت می‌کند و دوباره از هفته پیش رو روال عادی خود را در پیش خواهد گرفت. با توجه به تعطیلاتی که در اواسط هفته وجود دارد، احتمال دارد که در روزهای ابتدایی هفته کمی میزان تقاضا افزایش پیدا کند.

نوع قیمت‌گذاری بازارساز در صرافی‌های بانکی

به نظر می‌رسد، بازارساز دامنه قیمتی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را حداقل به‌طور موقت پذیرفته است و سعی می‌کند با تعیین قیمت‌های نزدیک به نرخ بازار آزاد مانع از ایجاد التهابات افزایشی و کاهشی در بازار شود. دیروز صرافی‌های بانکی قیمت دلار را ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان ثبت کردند که تنها ۵۰ تومان با نرخ بازار فاصله داشت.

حداقل تا ساعت ۴ بعدازظهر صرافی‌های بانکی این قیمت را حفظ کردند، امری که بیشتر آشکار می‌کرد بازارساز به دنبال ثبات قیمت هاست.

بازارساز در هفته‌های اخیر بیشتر ترجیح داده است که در درجه اول ثبات بازار را تضمین کند و زمانی که قیمت در جهت کاهشی قرار گرفت، با آرامش بازار را همراهی کند. تحت تاثیر همین تاکتیک بود که قیمت از کانال ۱۲ هزار تومانی به زیر کشیده شد و تا ابتدای مرز ۱۱ هزار تومانی پایین رفت.

روز گذشته در بازار سکه نیز قیمت‌ها چون بازار دلار افزایشی بود. سکه تمام بهار آزادی دیروز ۶۰ هزار تومان رشد را تجربه کرد و به بهای ۴ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان رسید.

متغیر دیگری که به افزایش سکه کمک کرد رشد بهای اونس در بازارهای جهانی بود.