به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آسوشیتدپرس، سازمان ملل متحد روز دوشنبه هشدار داد که اقتصاد جهانی در یک وضعیت خطرناک قرار دارد و هنوز از تبعات بحران کرونا و بیماری همه‌گیر کووید-۱۹  که تا‌ثیر آن برای سال‌ها احساس خواهد شد، رنج می‌برد، اما با این حال پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۱ با بهبود متوسط ۷/ ۴ درصدی مواجه شود که به سختی می‌تواند خسارات سال ۲۰۲۰ را جبران کند. در گزارش جدید سازمان ملل در مورد وضعیت اقتصادی و چشم انداز جهانی آمده است: این بحران که طی یک قرن اخیر بی‌سابقه بوده و توسط تا‌ثیر جهانی ویروس کرونا به وجود آمده است، باعث کاهش ۳/ ۴ درصدی اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ شد.

این گزارش می‌افزاید: این شدیدترین انقباض در تولید جهانی از زمان رکود بزرگ که از سال ۱۹۲۹ آغاز شد و بسیار بیشتر از انقباض ۷/ ۱ درصدی در دوران رکود بزرگ در سال ۲۰۰۹ بود.

 الیوت هریس، اقتصاددان ارشد سازمان ملل و دستیار دبیرکل توسعه اقتصادی گفت: عمق و شدت این بحران بی‌سابقه، روند آهسته و دردناک بهبود اقتصادی را نشان می‌دهد.

وی افزود: همانطور که با استفاده از واکسن‌های کرونا وارد مرحله بهبودی طولانی می‌شویم، باید تقویت سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت را شروع کنیم که مسیر بهبودی مقاوم‌تر را ترسیم می‌کند و این موضوع باید همراه با یک موضع مالی باشد که از ریاضت اقتصادی زودرس جلوگیری کند. براساس این گزارش، تعطیلی‌ها، اقدامات قرنطینه‌ای و فاصله‌گذاری اجتماعی طی سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ به نجات جان انسان‌ها کمک کرده اما معیشت صدها میلیون نفر را در سراسر جهان نیز مختل کرده است. براساس این گزارش، تا‌ ماه آوریل، اقدامات قرنطینه تقریبا ۷/ ۲میلیارد شاغل را به‌صورت کامل یا جزئی تحت تا‌ثیر قرار داده بود که حدود ۸۱ درصد نیروی کار جهان را شامل می‌شد. ۱۳۱ میلیون نفر دیگر نیز فقیر شده‌اند که بسیاری از آنها زنان، کودکان و جوامع به حاشیه رانده شده هستند.

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که اولین بار بیماری کرونا در آنجا ظهور کرد، تنها کشوری در جهان بود که رشد اقتصادی مثبت یعنی ۴/ ۲ درصد را در سال ۲۰۲۰ ثبت کرد. سازمان ملل پیش‌بینی کرد که در سال ۲۰۲۱، اقتصاد چین ۲/ ۷ درصد رشد کند.