گروه بازار پول- رئیس بانک مرکزی، با اعلام بهبود فضای کشور برای مراودات مالی بین‌المللی، عنوان کرد: از میان هفت بانکی که قرار بود با ایران همکاری کنند، یک بانک در سوئیس شروع به‌کار کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، ولی‌الله سیف در نشست تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی کشور گفت: یکی از بحث‌های اساسی که در این حوزه دنبال می‌شود وجود بخشنامه‌های فراوان، متناقض و مبهم در نظام بانکی است. وی افزود: شرایط به گونه‌ای بود که صنعت تولیدکنندگان اصیل و پیشکسوت زمانی که از مشکلات خود می‌گفتند، بخشنامه‌ها آن‌قدر بی‌منطق بود که امکان توجیه شرایط برای ما وجود نداشت.
رئیس‌کل بانک مرکزی ایران گفت: حل‌و‌فصل این بخشنامه‌های پیچیده مشکلات زیادی فراهم کرده بود و مسوولان جدید مجبور بودند به مردم توضیح دهند، اما متهم ‌شدند که نقد گذشته می‌کنند. وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد روال طبیعی و منطقی در نظام بانکی، گفت: شرایط ناگوار میان روابط بانک مرکزی با نظام بانکی باعث شد تا اعتماد بین بانک مرکزی و نظام بانکی از بین برود، به همین دلیل سعی کردیم رفع ابهامات و تناقضات اولین اقدام بانک مرکزی باشد.
سیف گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۹۲ بانک مرکزی ارز با نرخ مرجع ندارد، به همین دلیل به‌دنبال راه‌حلی برای این موضوع هستیم که البته پیاده‌سازی آن در بانک‌ها زمان می‌برد.
رئیس‌کل بانک مرکزی ایران گفت: صنعت دارویی از منضبط‌ترین فعالان اقتصادی است و معوقات کمتری دارند. در این رابطه نیز در ابتدای سال، ۱۰۰ درصد ارز برای گشایش اعتبارات اسنادی اصلاح کردیم تا ارز تامین شود.
وی ادامه داد: البته بانک‌های خصوصی خود را موظف به پرداخت ۱۰۰ درصدی نمی‌کنند و فقط برای برخی مشتریان خود این گشایش‌ها را اجرا می‌کنند.
رئیس‌کل بانک مرکزی ایران اظهار کرد: در شرایط جدید، فضا در حال باز شدن است، در گذشته هفت بانک در اروپا قرار بود که به ایران سرویس بدهند که در حال حاضر، یک بانک در سوئیس شروع به‌کار کرده و ۳ بانک ژاپنی اعلام آمادگی کرده‌اند.
سیف گفت: همچنین توافقات کلی شده تا هر کشوری که برای حمایت ابراز علاقه کند، بتواند به‌راحتی اقدام کند، به همین دلیل در آینده کشورهای همسایه مانند عمان به این کشورها اضافه خواهند شد تا شبکه گسترده‌ای داشته باشیم.
وی بر افزایش سرعت شروع و افتتاح LC‌ها تاکید کرد و گفت: در آینده ما هم اصرار به LC می‌کنیم، فضای آن وجود دارد که پرداخت‌ها فقط به شکل حواله نباشد.