مدیرعامل شرکت سامانده مطالبات معوق بانکی از عدم همکاری بانک‌ها با این شرکت گلایه کرد و گفت: از بین ۴۰۰ پرونده‌ای که از سال ۸۸ دریافت کردیم، ۱۹۵ فقره پرونده ثبت شده است. سعید آریان‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت بررسی پرونده بدهکاران بانک‌های دولتی در شرکت وصول مطالبات معوق با انتقاد از عدم همکاری بانک‌ها در این زمینه به ایراد توضیحاتی پرداخت و درباره تعداد پرونده‌های دریافتی و مبالغ آنها توسط این شرکت، اظهار کرد: تاکنون پرونده‌های بسیاری به این شرکت ارجاع شده، ولی مبالغ آنها چندان بالا نبوده است. وی با ذکر مثال درباره آمار و ارقام پرونده‌های دریافتی توسط شرکت وصول مطالبات معوق افزود: بالغ‌بر ۴۰۰ پرونده از سوی بانک‌های سهامدار برای مطالعه و اعلام نظر به این شرکت ارسال شده؛ ولی پرونده‌های منجر به انعقاد قرارداد از ابتدای سال ۱۳۸۸ تاکنون حدود ۱۹۵ فقره با مبالغ نسبتا متوسط بوده که عمدتا نیاز به اقدامات اجرایی و ثبتی داشته است.

مدیرعامل شرکت سامانده مطالبات معوق بانکی در پاسخ به این پرسش که کدام بانک‌ها بیشترین همکاری را با این شرکت به‌منظور وصول معوقاتشان انجام می‌‌دهند؟ گفت:‌ در ابتدای آغاز به‌کار این شرکت، بانک‌های کشاورزی و مسکن و از سال ۱۳۹۱ به بعد بانک سپه همکاری خیلی خوبی با شرکت شروع کرده است.

آریان‌پور البته تاکید کرد که رقم پرونده‌های بدهی بانک سپه که به این شرکت ارائه شده از دیگر بانک‌ها بالاتر بوده و به ارقام میلیاردی هم رسیده است گفت: از مجموع ۱۹۵ پرونده منعقده با این شرکت بانک سپه نسبت به واگذاری ۱۰۵ فقره پرونده اجرایی و ثبتی اقدام کرده است که میانگین این پرونده‌ها ۹۰۰ میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ نیز بانک سپه نسبت به واگذاری چندین پرونده اقدام کرده است، تصریح کرد: البته سایر بانک‌های سهامدار در سال گذشته اقدامی برای واگذاری پرونده‌های جدید نکرده‌اند و ما پرونده جدیدی دریافت نکردیم.

آریان پور البته این را هم گفت که بانک ملی نیز پرونده‌های بدهکاران کلان خود را طی سال‌های گذشته به این شرکت ارجاع داده است؛ ولی اقدامی برای انعقاد قرارداد و ثبت انجام نداده‌اند. البته طبق خبرهای رسیده که مدیریت جدید بانک ملی با جدیت در حال تشکیل تیم‌های ویژه برای وصول مطالبات معوق است. مدیرعامل شرکت سامانده مطالبات معوق بانکی درباره وضعیت بدهکاران کلان بانکی افزود: کارگروه وصول مطالبات غیر‌جاری بانک‌ها در وزارت امور اقتصادی و دارایی با دستور کتبی وزیر وقت اقتصاد به‌منظور شناسایی بدهکاران بزرگ تشکیل شد. وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته در جلساتی که داشتیم قرار شد هر کدام از بانک‌ها ۱۰۰ بدهکار بزرگ خود را مشخص و به کارگروه معرفی کنند؛ البته این اتفاق هم افتاد و هر هفته بدهکاران بزرگ بانکی به کارگروه دعوت می‌شدند و جلساتی با حضور همین بدهکاران با حضور معاون وزیر اقتصاد تشکیل می‌شد.

به گفته آریان پور، در جلسات مذکور راهکارهای وصول مطالبات بدهکاران بزرگ بانکی بررسی و قرار شد این افراد بدهی‌های خود را به سیستم بانکی پرداخت کنند. وی در پاسخ به این پرسش که عمده بدهکاران کلان بانکی را چه کسانی تشکیل می‌دهند؟ گفت: عمده بدهکاران کلان بانک‌ها را شرکت‌های بزرگ صنعتی و تولیدی تشکیل می‌دهند که در مواردی نیز به حمایت نیاز دارند.

آریان‌پور با تاکید براینکه تعداد محدودی از بدهکاران کلان بانکی شرکت‌های غیر‌تولیدی هستند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که اعطای تسهیلات و متقاضی برای اخذ وام وجود دارد، طبعا در نظام بانکی نیز معوقات بانکی هم وجود خواهد داشت.