عباسی در ادامه به تغییر و تحول مدیریتی در شستان با هدف عرضه شستان در بازار سرمایه، اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌‌های شرکت عرضه شستان در بازار سرمایه است که علاوه بر تامین منابع مالی عظیم برای پیشبرد پروژه‌‌ها به متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری شرکت شستان نیز کمک خواهد کرد. از طرفی می‌تواند منجر به شفافیت مالی و اعتبار در بازار به عنوان هلدینگ چندرشته‌‌ای مالی و دسترسی به انواع روش‌های مالی مبتنی بر بازار سرمایه از جمله امکان تاسیس صندوق‌ها، تامین سرمایه و چاپ اوراق به عنوان یک نهاد مالی شود.

مدیرعامل شستان ادامه داد: از همین رو ابتدای سال ۱۴۰۲ موضوع پیگیری شد و کاری که در چند سال انجام می‌‌شد در ۸ ماه به ثمر رسید. در خردادماه سال گذشته تبدیل به سهامی‌‌عام و در مردادماه تبدیل به نهاد مالی پذیرفته نزد سازمان بورس و اوراق بهادار شده‌‌ایم و در بهمن ماه سال گذشته و همزمان با دهه مبارک فجر به عنوان ششصد و دوازدهمین ناشر پذیرفته شده در بازار بورس در بخش شرکت‌های چند رشته‌‌ای صنعتی و با نماد «وشستان» درج شدیم.

عباسی با بیان اینکه اکنون در مرحله ارزش‌‌گذاری و بعد در صف عرضه قرار خواهیم گرفت، تصریح کرد: در صورتی که شرایط بازار مساعد باشد به زودی شستان عرضه می‌شود. نکته این است که با توجه به تخمین‌‌ها از ارزش‌‌گذاری شستان احتمالا بزرگ‌ترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور رقم خواهد خورد.

مدیرعامل شستان با اشاره به اینکه شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان ۱۵ سال پیش فعالیت خود را به عنوان یک مجموعه تخصصی در حوزه سرمایه‌گذاری و با هدف صیانت از سرمایه‌‌های سهامداران و ارزش آفرینی حداکثری آغاز کرد، گفت: هلدینگ شستان با فعالیت در عرصه‌‌های مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی ساختمانی و ساختمان‌‌سازی، نیرو، انرژی، مالی، تجاری و بازرگانی به عنوان یکی از شرکت‌های چند رشته‌‌ای بزرگ اقتصادی کشور مطرح شده و با توجه به چشم‌‌انداز و ماموریتی که برای خود تعریف کرده در پی تبدیل به یکی از ۵ شرکت بزرگ اقتصادی کشور مبتنی بر بازار سرمایه در آینده نه چندان دور است.

مدیرعامل شرکت شستان با تاکید بر اینکه باتوجه به آنکه اقتصاد ایران مبتنی برای ذخایر طبیعی به‌ویژه ذخایر عظیم نفت و گاز است، گفت: پتروشیمی ‌‌بخش مهمی ‌‌از صنعت کشور را تشکیل می‌دهد و طبیعی است که یک شرکت سرمایه‌گذاری در مقیاس شستان به دنبال صنایع ارزآور با توان ایجاد درآمد پایدار و هنگفت باشد، در نتیجه به صورت جدی سرمایه‌گذاری در صنعت ارزآور پتروشیمی ‌‌را دنبال کرده‌‌ایم.

وی ادامه داد: در این حوزه سعی شده به زنجیره ارزش و سبد متنوع محصولات توجه ویژه‌‌ای شود تا بتواند یک حداقل سود پایدار را برای خود تضمین کند، در نتیجه وقتی به سبد سرمایه‌گذاری شستان در حوزه پتروشیمی ‌‌بنگریم، انواع محصولات تولیدی از جمله انواع پلیمرها، متانول، ال پی جی و گوگرد را مشاهده خواهیم کرد که درآمد ارزی بیش از یک میلیارد دلار را به همراه داشته است؛ علاوه بر آن با سرمایه‌گذاری در طرح‌‌های زیرساختی و یوتیلیتی مهمی‌‌ مانند دماوند انرژی عسلویه، توسعه پتروشیمی‌‌ مکران و نیز پلی پروپیلن سپهر، نیازهای شرکت‌های خود به آب، برق، بخار و هوا را مرتفع کرده است و از سوی دیگر با توسعه مخازن ذخیره‌‌سازی محصولات هم در عسلویه و هم در مکران، ریسک انبارش را مدیریت کرده است و ضمنا با شراکت در طرح‌‌های توسعه بندرگاهی و نیز توسعه بازرگانی خارجی خود، سهولت صادرات را نیز تضمین کرده است.

مدیرعامل شرکت شستان معتقد است؛ از منظر سرمایه‌گذاری متنوع در صنعت پتروشیمی ‌‌و نیز رویکرد ویژه به زنجیره ارزش پتروشیمی ‌‌از تامین مواد اولیه تولید تا صادرات، شستان همواره یکی از هلدینگ‌‌های متمایز کشور در این زمینه به شمار می‌رود و موجب شده است تا بتواند همواره یک درآمد هنگفت بیش از یک میلیارد دلاری و یک سود پایدار را برای خود تضمین کند.

عباسی تصریح کرد: این رویکرد حداکثری به زنجیره ارزش حتی در طرح چند میلیارد دلاری پتروشیمی ‌‌بوشهر نیز مشاهده می‌شود به گونه‌‌ای که زنجیره ارزشی کامل و درونزا از شیرین‌‌سازی گاز ترش تا تولید انواع محصولات بر مبنای هم گاز متان و هم گاز اتان تا پایین‌دست طراحی شده و در حال ساخت است یا در توسعه ‌‌هاب سوم پتروشیمی‌‌ کشور نیز با تعریف انواع طرح‌‌های زیرساختی و نیز طرح‌‌های زنجیره ارزش به‌ویژه با محوریت متانول، نیز این نگاه خاص اقتصادی به زنجیره ارزش را محور سرمایه‌گذاری خود کرده است.

مدیرعامل شرکت شستان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌‌های در پیش گرفته شده اخیر به ‌ویژه مولد‌‌سازی دارایی‌‌ها و متنوع‌‌سازی سبد سرمایه‌گذاری و با بهره‌‌برداری پروژه‌‌های در حال ساخت شستان، چشم‌‌انداز اقتصادی روشنی خواهد داشت که این مهم، می‌تواند عرضه سهام شستان را تبدیل به یکی از عرضه‌‌های موفق بازار سرمایه کند. ضمنا در کنار توسعه پتروشیمی‌‌ محور، از سال گذشته به حوزه ساختمانی (با توجه به تملک قریب به ۱۵‌هزار میلیارد تومان املاک شرکت) و معدنی نیز توجه ویژه شده است، تصریح کرد: خبرهای اقتصادی خوبی مانند تغییر کاربری بخشی از اراضی و خرید سهام شرکت‌های صنعتی با بازدهی بالا و مشارکت در پروژه‌‌های معدنی در شستان و در آستانه عرضه سهام روی داده است.