نشست خبری مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در سی‌وهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روز گذشته در محل این سازمان برگزار شد.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، امین دلیری ضمن خیر مقدم به خبرنگاران درباره وظایف سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: این سازمان، کالاهایی را که در گمرک متروکه می‌شود یا کالاهای قاچاق قطعیت یافته‌ای که توقیف و تحویل گمرک و همچنین کالاهایی که ضبط و به دستور قضایی تحویل سازمان می‌شود، جمع‌آوری، نگهداری و اداره می‌کند که این کالاها با توجه به قوانین و مقررات به‌صورت‌های مختلف به فروش می‌رسد که یکی از مسیرهای مناسب در این زمینه، بورس کالای ایران است.

دلیری با بیان اینکه انتخاب بورس کالا به‌عنوان مسیری برای فروش سازمان املاک تملیکی با استقبال زیادی مواجه شده است، افزود: طی یک ماه و نیم اخیر دو محموله یک هزار و ۵۰۰ و یک هزار و ۶۰۰ تنی ورق فولادی به‌صورت رول و تخت در بورس کالا عرضه شد که خوشبختانه هر دو محموله با تقاضای خوبی مواجه شد و به فروش رفت. همچنین طبق مذاکراتی که با مسوولان بورس کالا انجام داده‌ایم، درخواست ایجاد یک تابلوی معاملاتی مجزا در این بازار مالی برای سازمان اموال تملیکی ارائه شده است.

بررسی عرضه خودرو، جواهرات و گندم

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در پاسخ به خبرنگار پایگاه خبری بورس کالای ایران مبنی براینکه برنامه سازمان اموال تملیکی برای عرضه کالاهای جدید در بورس کالا چیست، گفت: در آینده نزدیک فروش محصولات متنوع تری را در بورس کالا شاهد خواهیم بود به‌طوری‌که اقدامات برای عرضه محصولاتی که قابلیت پذیرش در این بورس را داشته باشند در حال انجام است.به گفته دلیری، در حال برنامه‌ریزی برای ورود کالاهای متنوع همچون خودرو، جواهرات، گندم و... (کالاهایی که استانداردهای ورود به بورس کالا را دارا باشند) به این بازار مالی هستیم.

دلیری، سازمان اموال تملیکی را سازمانی شفاف دانست و تاکید کرد: چنین بازاری که آمارهایش بر اساس اسناد موجود واضح و روشن است باید به بازاری ورود کند که مردم به آن اطمینان دارند و معاملات آن برای همگان قابل رصد است، بنابراین با ورود به بازار واحدی همچون بورس کالا، معاملات کالاهای سازمان اموال تملیکی برای همه شفاف تر از گذشته خواهد شد. با همه این تفاسیر، تمامی برنامه‌ها باید در چارچوب قانون و همچنین با هماهنگی کامل بورس کالا صورت گیرد، چرا که ورود به این بازار معاملاتی به صلاح اقتصاد کشور است و این اتفاق باید بدون هیچ نقصی انجام شود.

وی همچنین به مزایای ورود اموال تملیکی به بورس کالا اشاره کرد و افزود: در واقع یکی از وظایف بورس کالای ایران ایجاد شفافیت قیمت به‌صورت عادلانه و ایجاد فضای رقابتی برای ورود کالا است که براساس مکانیزم عرضه و تقاضا انجام شود، به عبارت دیگر زمانی که قیمت‌ها شفاف و قابل رصد و در دسترس همه قرار گیرد، بورس کالا محلی برای بازاریابی همگان می‌شود، به‌طوری که وقتی نرخ مرجعی در بازار وجود داشته باشد و معامله‌گران خود را با آن تطبیق می‌دهند، دیگر واسطه گری در میان نخواهد بود. به این ترتیب شفافیت قیمتی موجب خواهد شد تعداد بیشتری از خریداران داخلی و خارجی از خرید محصولاتی که دارای شرایط خاصی هستند، استقبال کنند.