او با اشاره به اینکه حجم معاملات رینگ صادراتی در سه‌‌‌ماه نخست امسال نسبت به سه‌‌‌ماه نخست سال گذشته حدود ۳۰درصد کمتر شده است، گفت: افزایش و ناترازی مصرف سوخت در دوسال گذشته باعث شد که بنزین در بورس عرضه نشود، در پی این کاهش عرضه‌‌‌‌‌‌ها معاملات نیز کاهش یافت. به‌‌‌گفته نقوی، اعتقاد بورس انرژی ایران همواره بر این بوده‌‌‌ که بازارهای صادراتی کشور را حتی با ارقام بسیار پایین حفظ کند، اما در دوسال اخیر از سوی عرضه‌‌‌کنندگان و مشخصا از سمت شرکت پالایش و پخش، سیاست متفاوتی دنبال شده‌‌‌ که شاید تامین نیاز داخلی علت بخشی از این ماجرا بوده است.

مدیرعامل بورس انرژی ایران، درباره اثرات جانبی کاهش سوخت در کشور توضیح داد: مشکلاتی که در تامین بنزین وجود دارد، اثراتی بر سایر فرآورده‌‌‌ها نیز می‌‌‌گذارد. در پی کمبود بنزین در کشور، حجم عرضه نفتا، ریفورمیت، MTBE و سایر فرآورده‌‌‌‌‌‌هایی نیز که بر تولید بنزین اثر می‌‌‌گذارند کاهش می‌‌‌یابد و در ادامه بخشی از درآمد صادراتی کشور کاهش پیدا می‌کند. او با ذکر این نکته که در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۶میلیون تن فرآورده در بورس انرژی ایران دادوستد شد و این رقم رکورد مهمی در آمار معاملات بازار سرمایه محسوب می‌شود، عنوان کرد: معاملات فرآورده‌‌‌ها در بورس انرژی ایران در سال‌های گذشته روندی روبه‌‌‌رشد داشته و نشان داده است که چارچوب معاملاتی بورس می‌‌‌تواند بازارهای صادراتی جدید را پیش‌روی کشور قرار دهد.

چگونگی تامین مالی برق تجدیدپذیر از بستر بورس انرژی

مدیرعامل بورس انرژی ایران ضمن اشاره به مزایای راه‌‌‌اندازی تالار برق سبز بورس انرژی ایران، به ارائه آخرین آمارها در این معاملات پرداخت و گفت: تاکنون نزدیک به ۳۷میلیون کیلووات ساعت برق سبز در بورس انرژی ایران به ارزش نزدیک به ۷۵۵میلیارد ریال معامله شده است. نقوی در تشریح فرآیند ورود به تابلوی برق سبز عنوان کرد: پس از صدور کد معاملاتی توسط شرکت سپرده‌‌‌گذاری مرکزی سفارش خرید به کارگزاران ارسال و بعد از انجام معامله میزان خریداری‌شده روی قبوض مشترکان اعمال می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به اینکه تاکنون ۹نیروگاه تجدیدپذیر در این بورس پذیرش شده‌‌‌اند، در تبیین ‌سازوکار تامین مالی برق تجدیدپذیر از بستر بورس انرژی ایران عنوان کرد: صندوق سرمایه‌گذاری پروژه، یکی از این ‌سازوکارهاست که در پروژه‌‌‌ها با جریانات نقدی مستمر و پروژه‌‌‌های زیربنایی کاربرد دارد. او با برشمردن ویژگی‌‌‌های صندوق ‌‌‌پروژه نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: واحدهای این صندوق‌ها در سررسید قابلیت تبدیل به گواهی ظرفیت را دارند. دیگر ویژگی صندوق پروژه نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر قابلیت تسویه ارزی و همچنین قابلیت تبدیل واحدها به گواهی برق تجدیدپذیر (REC) است.