مهر- یک مقام مسوول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با انتقاد از ترکیب و نحوه تصمیم‌گیری‌های کارگروه تخصصی پتروشیمی از ارائه شکایتی به کارگروه تنظیم بازار خبر داد و دلایل کاهش یا توقف تولید برخی از مجتمع‌های پتروشیمی را تشریح کرد. محمد زیار در گفت‌وگو با مهر درباره ترکیب کارگروه تخصصی پتروشیمی گفت: در این کارگروه وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده، بورس (یک عضو) و تشکل صنایع تکمیلی (دو عضو) دارند. رییس دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه این ترکیب کارگروه تخصصی پتروشیمی به هیچ وجه عادلانه به نظر نمی‌رسد، تصریح کرد: بر این اساس شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعتراض رسمی خود را به کارگروه تنظیم بازار ارائه کرده است. این مقام مسوول در تشریح دلایل ناعادلانه بودن ترکیب این کارگروه تخصصی، توضیح داد: برخی از اعضای این کارگروه از وضعیت تولید محصولات پتروشیمی بی‌اطلاع هستند و تصمیمات و رای آنها منجر به کاهش تولید یا توقف فعالیت برخی از مجتمع‌های بالادستی صنعت پتروشیمی می‌شود.

وی با بیان اینکه این کارگروه زیر بار قبول مسوولیت برخی از تصمیم‌گیری‌ها نمی رود، اظهار کرد: باید ترکیب کارگروه تخصصی پتروشیمی منصفانه و مسوولیت‌پذیر باشد.

زیار با تاکید بر اینکه در نهایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجموعه وزارت نفت باید پاسخگوی برخی از تصمیمات اتخاذ شده در این کارگروه باشد، اعلام کرد: بعضا برخی از تصمیمات منجر به کاهش تولید محصولات پتروشیمی شده و تبعات را به صنایع پتروشیمی و پلیمری کشور وارد می کند.

وی همچنین با اشاره به وجود بوروکراسی‌های شدید در اعمال برخی از تصمیم‌گیری‌ها، بیان کرد: برخی از تصمیمات مبنی بر آزادسازی محصولات پتروشیمی با بیشترین میزان تاخیر و به دلیل بوروکراسی‌های رایج به مبادی گمرکی ارسال می‌شود. زیار با یادآوری اینکه پس از تصویب یک طرح در کارگروه تخصصی صنایع پتروشیمی این مصوبه ابتدا به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپس به سازمان توسعه تجارت و در نهایت به گمرکات ارسال می‌شود. رییس دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه پشت سر گذاشتن این مراحل وقت گیر و زمان‌بر است، تاکید کرد: از این رو باید تصمیماتی اتخاذ شود که این مسیر با کمترین بوروکراسی و تاخیر زمانی به گمرکات ارسال شود. وی همچنین در پاسخ به این سوال مهر که آیا دستکاری بازار پتروشیمی منجر به فرار سرمایه‌گذاران از صنایع پتروشیمی کشور نخواهد شد، گفت: هم اکنون در شرایط اقتصاد رقابتی قرار نداریم و باید شرایط اقتصاد مقاومتی را بپذیریم. به گفته این مقام مسوول، با عادی شدن شرایط بازار امکان اعمال اقتصادی رقابتی و آزاد در بازار صنایع پتروشیمی فراهم خواهد شد.