مرکز خدمات فولاد- این طور که پیداست رشد ۵/۱ ماهه قیمت آهن‌آلات ساختمانی در کشورهای خاورمیانه رو به پایان است. صادرکنندگان میلگرد ترکیه نتوانستند قیمت خود را از ۵۲۰ دلار در تن سی اف آر بیشتر کنند. اخیرا قیمت پیشنهادی میلگرد ترکیه به مصر و امارات متحده عربی ۵۰۵ تا ۵۱۵ دلار در تن سی اف آر بوده، ولی قراردادهای نهایی حتی در قیمت کمتر از ۵۰۰ دلار در تن سی اف آر منعقد شده است. البته بروز این شرایط هیچ تعجبی ندارد. حتی در مصر که هنوز محصولات فولادی تقاضای بالایی دارد، توزیع‌کنندگان فقط مصرف چند هفته را خریداری می‌کنند. این وضعیت در مناطق دیگر خاورمیانه هم دیده می‌شود. در کشورهای منطقه خلیج‌فارس سطح موجودی تا آخر ماه رمضان (اواخر آگوست) کافی است و به همین دلیل شرکت‌های داخلی خرید انجام نمی‌دهند. علاوه بر این، طی نیمه اول ماه مه، قیمت میلگرد در اکثر بازارهای داخلی کشورهای خاورمیانه ثابت بود و هیچ رشدی نداشت. در ترکیه قیمت میلگرد در مقایسه با اواخر آوریل کمی‌کاهش داشت.با تمام این شواهد به نظر نمی‌رسد دوره جدید خرید در خاورمیانه زودتر از جولای آغاز شود؛ چراکه شرکت‌های داخلی بعد از ماه رمضان برای ماه‌های سپتامبر و اکتبر خرید خواهند کرد. به هر حال وضعیت تقاضا بالا خواهد بود، حداقل نسبت به چند هفته اخیر.

صنایع ساختمان سازی در کشورهای خاورمیانه کم‌کم رو به بهبود است، قیمت نفت اگرچه آرام رو به افزایش است؛ به همین دلیل امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی در پاییز دور از انتظار نیست. هفته گذشته قیمت محصولات نیمه تمام فولادی افزایش داشت و قیمت‌های صادراتی این محصولات در روسیه و اوکراین به ۳۸۰ تا ۴۰۰ دلار در تن فوب رسید؛ اما هنوز بازار این محصولات وضعیت مشخصی ندارد. در ترکیه سطح تقاضا پایین آمده، شرکت‌های داخلی موجودی کافی دارند و نیازی به خرید دوباره نمی‌بینند؛ چراکه برای آهن‌آلات ساختمانی تقاضای پائین پیش‌بینی می‌کنند. ایران هم خرید چندانی نمی‌کند و قیمت محصولات روسی در این بازار فراتر از ۴۰۰ تا ۴۱۰ دلار در تن سی اف آر نمی‌رود. البته تقاضای بازار داخلی برای آهن‌آلات ساختمانی هنوز بالاست. اخیرا قیمت‌ها پایین آمده و شرکت‌های تولیدکننده ورق موجودی کافی فولاد نیمه تمام دارند.قیمت آهن قراضه برای حمل به ترکیه نیز ثابت است. قراضه A۳ روسیه در سطح ۲۶۰ دلار در تن سی اف آر ثابت مانده و حداکثر قیمت قراضه کلاس ۱ و ۲ آمریکا ۲۶۵ دلار در تن سی اف آر است.

این‌طور که پیداست طی ۵/۱ ماه آینده بازارهای داخلی آهن‌آلات ساختمانی، فولاد نیمه تمام و آهن قراضه راکد خواهد بود. البته تقاضای مصر و سایر کشورهای آفریقای شمالی جلوی محو شدن تقاضا را می‌گیرد؛ ولی روند کلی آن در مقایسه با ماه آوریل کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

در همین حال، تولیدکنندگان ترکیه که فولاد نیمه تمام و آهن قراضه را به قیمت تقریبا بالایی خریداری کردند با تمام قوا سعی در بالا نگه داشتن قیمت‌ها دارند و این روند باعث شده تولیدکنندگان این محصولات نه تنها ضرر چندانی نبینند، بلکه سود هم داشته باشند.