عطش بازار میلگرد به حداقل رسید

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: عرضه محصولات سلف فروردین ماه فولادسازان خصوصی در بورس کالا‌، دیروز هم با تقاضای پایین و بی‌رغبتی خریداران روبه‌رو شد‌. با توجه به اینکه عموما در فروردین ماه‌، بازار آهن تقاضای زیادی ندارد و در مقابل اردیبهشت ساخت و ساز رونق می‌گیرد، از این‌رو در بورس نیز عرضه‌هایی که زمان تحویل آنها بعد از سال جدید است‌، تقاضای چندانی ندارد و در مقابل معاملات محدودی هم که انجام می‌شود بیشتر مربوط به تحویل‌های سال ۸۹ است‌.

البته همچنان بدقولی برخی از شرکت‌ها در تحویل به موقع و منظم کالا به خریداران و تفاوت‌هایی که به لحاظ کیفیت دارند از عوامل پایین بودن تقاضای محصولات بخش خصوصی مطرح می‌شود‌.

اما در عین حال خبر مربوط به تنظیم بازار فولاد توسط وزارت صنایع‌، احتمال کاهش تعرفه میلگرد را در ذهن بازار ایجاد کرده از این‌رو همگام با کاهش نرخ‌ها در بازار آزاد‌، خریدهای بورس نیز محدودتر شده است‌. البته بیشتر فعالان بازار معتقدند که روند خریدها با توجه به شرایط موجود و کالاهایی که در حال حاضر در بازار وجود دارد و محصولات سلفی که پیش از این برای بهمن و اسفند فروخته شده‌، به همین منوال تا اردیبهشت ماه سال بعد ادامه می‌یابد و از آن پس با رشد تقاضا روبه‌رو خواهیم شد‌.

از این‌رو بسیاری از فعالان بازار امیدوارند که نهادهای متولی بازار با توجه به پیش‌بینی‌هایی‌ که در خصوص رشد مصرف فولاد کشور در سال آینده مطرح شده‌، زمینه تنظیم بازار را برای اردیبهشت ماه به بعد فراهم کنند.

البته اقداماتی که در مورد واردات شمش صورت گرفته بخشی از نگرانی‌ها و عطش بازار را نسبت به کالا از بین برده خصوصا اینکه در حال حاضر نیز با وجود تعرفه فعلی میلگرد‌، محصولات وارداتی به وفور در بازار پیشنهاد می‌شود‌.

گفته می‌شود علاوه بر بانک مسکن که ضمانت واردات حجم قابل توجهی شمش را برای پروژه‌های مسکن مهر بر عهده گرفته‌، یکی از بانک‌های بخش خصوصی نیز برای تعدادی از فولادسازان بخش خصوصی ضمانت واردات شمش را دنبال می‌کند‌.

اگرچه پایین بودن ساخت و ساز نیز با توجه به فصل از عوامل کاهش تقاضا در بازار عنوان می‌شود، اما این نگرانی نیز وجود دارد که همین خریداران کمی ‌هم که در حال حاضر برای محصولات بخش خصوصی در بورس حضور پیدا می‌کنند‌، توان و امکان واریز کل مبلغ مبادله را ۲۴ ساعت قبل از معامله را دارند یا خیر‌.

از اینرو برخی از کارگزاران با اشاره به این دستورالعمل که اخیرا توسط کارگروه طرح تحول اقتصادی تنظیم شده احتمال می‌دهند از حجم خریداران کاسته شود که این امر خود باعث نگرانی زیادی در بازار شده است‌.دیروز ذوب‌آهن اصفهان سبد مخلوط تیرآهن را با قیمت ۸۴۰ تومان برای ۳۰ بهمن عرضه کرد که به دلیل تقاضای بالای خریداران میان کارگزاران توزیع شد‌. از این کالا ۲۹ هزار تن معامله شد‌.

سبد میلگرد A۳، ۱۴ تا ۲۵ فولاد آذربایجان با قیمت ۷۷۰ تومان برای ۱۹ فروردین عرضه و ۶۶۰ تن معامله شد‌. از این کالا ۵۵۰۰ تن عرضه شده بود‌.

سبد میلگرد A۳، ۱۴ تا ۲۵ گروه ملی برای ۱۰ فروردین با قیمت ۷۶۰ تومان ۶۶۰ تن از ۱۱۰۰۰ تن کالای عرضه شده معامله شد‌.

میلگرد ۱۴ تا ۳۲ فولاد کویر برای ۱۹ فروردین نیز با قیمت ۷۷۰ تومان ۲۶۴۰ تن معامله شد‌.

فولاد یزد A۲،A۳-۸ را با قیمت ۷۷۰ تومان ۳ هزار تن برای ۱۵ اسفند عرضه کرد که ۱۶۰۰ تن معامله شد‌. فولاد امیرکبیرخزر نیز

۷۷۰ تومان ۲۲۰ تن میلگرد مخلوط برای

۲۵ اسفند در بورس فروخت‌. البرز تاکستان نیز ۱۱۰۰ تن میلگرد مخلوط با قیمت ۷۷۰ تومان معامله کرد‌. از این کالا ۲ هزارو ۴۲۰ تن برای ۱۸ فروردین عرضه شده بود‌.

میلگرد کلاف A۲، ۱۰ نطنز برای ۱۵ فروردین با قیمت ۷۷۰ تومان ۲۰۰ تن معامله شد‌.

ورق گرم فولاد اکسین نیز با قیمت ۶۹۰ تومان ۷۴۰۰تن ۲۸ اسفند عرضه و معامله شد‌.

میلگرد A۲، ۱۴ تا ۱۸ فولاد قزوین با قیمت ۷۷۰ تومان، ۲۲۰۰ تن عرضه شد، اما خریداری نداشت‌. میلگرد بناب نیز با قیمت ۷۷۰ تومان ۱۱۰۰ تن عرضه شد، اما معامله‌ای روی آن صورت نگرفت‌.