گروه بورس کالا- دیروز در شرایطی اونس طلا نسبت به روز سه شنبه مجددا صعود کرد که می‌توان گفت تسهیل سیاست‌های پولی ژاپن و کاهش ارزش دلار در برابر یورو و ین موجب این افزایش قیمت شده است؛ اما از آنجا که پارامترهای افزایشی و کاهشی موثر بر این بازارها همچنان پابرجاست، به نظر می‌رسد گوش سرمایه‌گذاران بیش از اینکه به خبرها بدهکار باشد، متوجه روند عادی بازارهای جهانی مبنی بر میزان عرضه و تقاضاست. برای مثال، پنج شنبه هفته گذشته پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن از تزریق ۴/۱ تریلیون دلاری نقدینگی به اقتصاد این کشور طی دو سال اخیر خبر داد، قیمت جهانی طلا هیچ عکس‌العملی نشان نداد و هفته گذشته را با کاهش یک درصدی به پایان رساند. در همین حال سرمایه‌گذاران بازار طلا دیروز در انتظار انتشار بیانیه نشست پیشین بانک مرکزی آمریکا نیز بودند.

بازارهای داخلی اما روز گذشته را با کاهش قیمت سکه و دلار آغاز کردند به طوری که قیمت سکه طرح قدیم ۲۰ هزار ریال کاهش یافت. بازار معاملات آتی سکه نیز از این امر مستثنی نبود و در هر سه سررسید با کاهش قیمت نسبت به آخرین قیمت روز گذشته کار خود را آغاز کرد. این روزها بحث تعیین قیمت دلار در بودجه همچنان داغ است و معامله‌گران بازار نیز به آن واکنش نشان می‌دهند. در همین راستا روز گذشته سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت نمایندگان موافق نرخ مبادله‌ای برای ارز در بودجه هستند. قادری همچنین نرخ ارز در بودجه را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این نرخ نزدیک به نرخ مبادله‌ای خواهد بود و به سوی تک نرخی شدن آن پیش خواهیم رفت. به نظر می‌رسد موافقت مجلس با پیشنهاد دولت برای محاسبه ارز با نرخ مرکز مبادلات ارزی جدی است، اما از سویی برخی مخالفت‌ها در مورد تک نرخی شدن ارز به گوش می‌رسد، از جمله ابراهیم جمیلی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بر این باور است که حذف ارز مرجع و محاسبه نرخ ارز در بودجه سال جاری منجر به افزایش درآمد دولت خواهد شد، اما این اقدام نرخ تورم را به شدت افزایش می‌دهد و از سوی دیگر اگر شرایط و بستر لازم برای این امر مهیا نشود، به طور قطع تنظیم بازار به شدت به هم ریخته و تولید کشور نیز کاهش قابل توجهی خواهد یافت. البته به گفته یوسفیان، عضو کمیسیون تلفیق، گمانه زنی در مورد نرخ دلار در بودجه هنوز زود است و تاکنون هیچ ‌بندی از بودجه به تصویب نرسیده است.

در بازار معاملات آتی سکه دیروز هم همچون سه شنبه، ترس خریداران ادامه داشت که البته این ترس به فروشندگان بازار هم سرایت کرده بود. خریداران سکه از خرید سکه بالای یک میلیون و ۴۴۰ هزار تومان هراس داشتند. در شرایط فعلی از آنجا که معامله‌گران انتظار ریزش شدید قیمت را ندارند، وقتی قیمت کمی افت می‌کند، بازار دوباره خریدار می‌شود. از طرفی روز گذشته بالا رفتن اونس جهانی، کاهش دلار را خنثی کرد. پیش از این، زمانی که قیمت‌ها در بازار آتی سکه بالا می‌رفت، خریداران به بازار می‌آمدند اما حالا شرایط برعکس شده و بازار صعودی، فروشندگان را جذب می‌کند. تنها در شرایطی که شاهد یک افزایش قیمت شدید در بازار باشیم، می‌توان انتظار حضور مجدد خریداران را داشت که البته چنین پیش‌بینی از افزایش قیمت فعلا وجود ندارد. توصیه کارگزاران به معامله‌گران در شرایط حاضر، این است که هر چقدر بازار مثبت تر باشد موقعیت‌های فروش را افزایش دهند و هرچه بازار منفی تر شد، به خرید روی بیاورند.

مبادلات دیروز بازار آتی سکه روز گذشته در حدود منفی یک درصد نوسان داشت به طوری که سکه سررسید فروردین با کاهش ۲۱/۱ درصد، سررسید اردیبهشت با کاهش ۵۴/۱ درصد و سررسید خرداد با کاهش ۰۱/۱ درصدی به ترتیب در محدوده قیمتی یک میلیون و ۴۲۹ هزار تا یک میلیون و ۴۱۰ هزار، سررسید اردیبهشت در محدوده قیمتی یک میلیون و ۴۵۵ هزار تا یک میلیون و ۴۵۹ هزار و سکه سررسید خرداد در محدوده قیمتی یک میلیون و ۵۲۱ هزار تا یک میلیون و ۵۰۶ هزار تومان معامله شد.