شماره روزنامه ۶۰۲۰
|

  • رفتار دوگانه بازارهای کالایی

    دنیای اقتصاد: در حالی که معامله‌‌‌گران به انتظار گزارش تورم روز جمعه فدرال‌رزرو نشسته‌‌‌اند، شاخص برنت به بالاترین بهای چهارماهه خود رسید، این در حالی است که طلا و مس عقبگرد کردند و از موضع رکوردشکنی پا پس کشیدند و در این بین افزایش تقاضای چینی‌‌‌ها برای محصولات فولادی، سنگ‌آهن را در رده کامودیتی‌‌‌های صعودی قرار داد. قیمت آتی نفت‌خام برنت در روز سه‌‌‌شنبه به بیش از ۸۳دلار به ازای هر بشکه و به بالاترین سطح خود طی چهارماه گذشته رسید. این در حالی است که خریداران و متقاضیان نفت برنت در انتظار نتایج ارزیابی مسیر سیاست پولی فدرال‌رزرو ایالات‌متحده آمریکا هستند.
  • نوریلسک روسیه، پالایشگاه فلزات گروه پلاتین احداث می‌کند

    شرکت بزرگ فلزات روسی نوریلسک نیکل (نورنیکل) در حال برنامه‌ریزی برای ساخت یک پالایشگاه فلزات گروه پلاتین (PGMs) در بحرین است. به گزارش «اکوایران»، نوریلسک، بزرگ‌ترین تولیدکننده پالادیوم در جهان و تولیدکننده اصلی پلاتین است که به ترتیب ۴۱‌درصد و ۱۲‌درصد از تولید معدن جهانی را تشکیل می‌دهد. هر دو فلز عمدتا در اگزوز خودرو برای خنثی کردن انتشار مضر موتور استفاده می‌شوند و پلاتین نیز در جواهرات مورد استفاده قرار می‌گیرد. براساس گزارشی از کیتکونیوز، یک منبع آشنا با این موضوع، پنج‌شنبه هفته قبل به رویترز گفت که شرکت بزرگ فلزات روسی (نوریلسک) در حال برنامه‌ریزی برای ساخت یک پالایشگاه فلزات گروه پلاتین (PGMs) در بحرین است. این منبع چارچوب زمانی پروژه یا ظرفیت تولید پالایشگاه را ارائه نکرده است.
  • خطرات تورمی در پس تنش‏‏‌های خاورمیانه

    اکوایران: بانک جهانی اعلام کرده است که قیمت‌های جهانی کالا پس از کاهش شدید، هم‌‌‌اکنون ثابت شده‌‌‌اند که می‌‌‌تواند کاهش سریع نرخ‌های بهره توسط بانک‌های مرکزی را دشوار سازد. تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک مداوم و احتمال بروز تنش در خاورمیانه می‌‌‌تواند تورم جهانی را افزایش دهد. قیمت طلا و فلزات موردنیاز برای انتقال انرژی پاک نیز افزایش می‌‌‌یابد. براساس آخرین گزارش چشم‌‌‌انداز بازارهای کالایی بانک جهانی، قیمت‌های جهانی کالا پس از کاهش شدیدی که نقش تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای در کاهش تورم کلی در سال گذشته داشت، هم‌‌‌اکنون ثابت شده‌‌‌اند.
  • امید فولادی‏‏‌ها؛ سراب یا واقعیت؟

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: در هفته ابتدایی خردادماه بر حجم فروش محصولات زنجیره آهن و فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران افزوده شد. با وجود این، برخی فعالان بازار بر این باورند که رشد حجم فروش‌ به مفهوم بازگشت رونق به معاملات بخش فولاد نیست. رکود حاکم بر بخش ساخت‌‌‌وساز در کشور و فروکش انتظارات تورمی در پی تلاش حداکثری دولت برای کنترل نرخ ارز، مانع رونق یافتن این بازار در میان‌مدت است. در چنین شرایطی تسهیل صادرات تنها راهکار عبور از بحران رکود خواهد بود. با این حال بانک مرکزی با وضع مصوبات جدید هر روز شرایط را برای صادرکننده سخت‌‌‌ کرده و استمرار تولید صنعتی را با چالش جدی مواجه می‌کند.
  • جنگ بر سر منابع مس بالا گرفت!

    ایالات متحده و چین در به دست آوردن فلزی حیاتی برای خودروهای الکتریکی و مراکز داده با یکدیگر رقابت می‌کنند. به گزارش «اکوایران»، پس از اینکه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس جهان اخیرا با بحران مالی مواجه شد، دولت بایدن بر سر تصاحب معادن زامبیای این شرکت که ارزشی بالغ بر ۳میلیارد دلار دارند، با سرمایه‌گذاران بالقوه درگیر شده است. براساس گزارشی از وال‌استریت‌ژورنال، این تمایل به شرکت‌های آمریکایی محدود نمی‌شود و شرکت‌هایی از امارات متحده عربی، ژاپن و عربستان سعودی (که همگی دوستدار منافع ایالات‌‌‌متحده هستند) هم علاقه خود را به سهام شرکت First Quantum Minerals FM نشان دادند.
  • بازارهای جهانی فولاد در ثبات

    در بازار وارداتی چین، سنگ‌آهن خلوص ۶۲‌درصد هفته گذشته از حدود ۱۱۷دلار به نزدیکی ۱۲۱دلار در هر تن سی‌اف‌آر رسید. تولید فولاد چین صعودی شده و از این‌رو تقاضای سنگ‌آهن رو به بالا خواهد بود. به گزارش کالاخبر، با افزایش حاشیه سود فولادسازان چینی، این انتظار وجود دارد که قیمت سنگ‌آهن در روزهای آینده نوسان مثبت داشته باشد. در بازار واردات قراضه ترکیه، هفته گذشته قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ از ۳۸۱دلار به کمتر از ۳۷۹دلار به ازای هر تن سی اف‌آر کاهش داشت.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر