فارس: روز گذشته مدیر اداره نظارت بر ناشران بورس اوراق بهادار گفت: بررسی پرونده ۱۵شرکت جدید برای پذیرش در بورس تهران در دستور کار قرار دارد. روح‌الله حسینی‌مقدم گفت: طولانی شدن فرآیند پذیرش بانک شهر در بورس تهران به دلیل ملاحظات هیات پذیرش در بررسی درخواست این شرکت بوده است. به نظر می‌رسد، با شفاف شدن و افشای گزارش‌های عملکردی ۶ ماهه حسابرسی بانک شهر درخواست دوباره این بانک برای پذیرش در بورس تهران در دستور کار قرار گیرد. وی با بیان اینکه موضوع برگزاری مجامع بانک‌ها براساس الزامات بانک مرکزی در مورد پذیرش بانک شهر نیز مد نظر قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: بازار سهام تبعات برگزاری مجامع سالانه بانک‌ها و اثرگذاری آنها بر وضعیت بازار سهام را پیش از این در نظر گرفته است.

وی افزود: در عین حال ۱۶ درصد ارزش بازار بورس متعلق به بانک‌ها است و تحلیلگران و سرمایه‌گذاران براساس ملاحظاتی که در این سند وجود دارد، به بانک‌ها توجه ویژه‌ای دارند. حسینی مقدم در مورد دلیل توقف طولانی‌مدت نمادهای معاملاتی گروه مپنا، شیشه و گاز، کنتورسازی و دیگر شرکت‌هایی که همچنان نمادهای آنها متوقف هستند، گفت: در‌باره نماد معاملاتی این ناشران هم‌اکنون موضوعات مورد درخواست از سوی سازمان بورس در حال پیگیری است و برخی از این شرکت‌ها باید مجمع خود را برگزار کنند. علاوه بر ورود سازمان بورس، نهادهای نظارتی دیگری نیز ورود کرده‌اند که باید ابهام‌های آنها برطرف و پس از برگزاری مجمع نسبت به گشایش این نمادها تصمیم‌گیری شود.

وی با اشاره به جلسه اخیر متولیان بورس با بانک مرکزی گفت: به تازگی جلسه‌ای در مورد انتشار و پذیره‌نویسی اوراق مشارکت ارزی از طریق بورس تهران با معاون ارزی بانک مرکزی برگزار و ابهامات موجود برطرف شد. بر همین اساس به زودی در قالب طرح جدیدی از سوی بورس تهران به بانک مرکزی مدلی ارائه خواهد شد که براساس آن تصمیم‌گیری شود.به گفته وی، طی این دوره زمانی درخواست‌هایی نیز به شرکت بورس ارائه شده تا از این مسیر بتوانند اوراق مشارکت ارزی به منظور تامین مالی ارزی از طریق بورس تهران ارائه کنند.

حسینی‌مقدم‌ با تاکید بر لزوم اصلاح دستورالعمل هیات پذیرش بورس تهران گفت: به نظر می‌رسد تا ۳ ماه آینده این اصلاح صورت گیرد و پس از آن طبق مقررات فرآیند پذیرش اوراق مشارکت ارزی انجام خواهد شد. این مقام مسوول به اتمام واگذاری سهام شرکت‌های اصل ۴۴ در بورس تهران و اقدام‌های سازمان برای پذیرش شرکت‌های خصوصی در بازار سهام اشاره کرد و توضیح داد: رویکرد چند ماهه بورس تهران به سمت بازاریابی خصوصی به منظور حضور در بورس سوق یافته و در این زمینه به سراغ هلدینگ‌ها و برندهای تجاری معروف روی آورده است.

وی افزود: در حال حاضر پرونده‌های در دستور کار هیات پذیرش به ۱۵شرکت خصوصی جدید بالغ شده که در این بین می‌توان به ایرانیان اطلس یا آپ اشاره کرد. در عین حال به نظر می‌رسد تا پایان امسال پرونده ۱۲ شرکت بزرگ برای معرفی به هیات پذیرش بررسی خواهد شد. در این بین صنعت هتل‌سازی نیز به بورس تهران آمده است. همچنین به نظر می‌رسد صنعت سلامت و در آینده نزدیک صنعت هواپیمایی به زودی بورسی خواهند شد. وی در این حال از درج نماد بورس تهران در تابلوی معاملات این بازار طی روز جاری خبرداد و گفت: طی ماه آینده جلسه‌ای با حضور طرف آفریقای جنوبی و ایرانی در تهران به منظور بررسی پذیرش ایرانسل برگزار می‌شود و پس از آن الزامات ورود این اپراتور تلفن همراه در بورس بررسی خواهد شد.وی افزود: انتظار می‌رود با توجه به اینکه این شرکت ذی‌نفعان مختلف و محصولات متعددی در حوزه تلفن همراه کشور دارد، بتواند از مزایای بورس تهران استفاده کند.