در این میان فروشندگان و سهامدارانی که اقدام به فروش سهام کرده و هیجانی عمل می‌کنند باید بدانند پیشرانی مثل وضعیت نقدینگی در اقتصاد کماکان صعودی است و از سوی دیگر شرکت‌ها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حداقل ۱۰ تا ۲۰درصد رشد خواهند داشت. فصل مجامع را در پیش داریم و شرکت‌های بورسی که در سال گذشته حدود ۸۰۰هزار میلیارد تومان سود شناسایی کردند بخشی از آن را در قالب سود تقسیمی بین سهامداران توزیع خواهند کرد و بخشی از آن نیز به صورت سرمایه‌گذاری مجدد وارد بازار خواهد شد. بنابراین به نظر می‌رسد وضعیت فعلی بازار مشابه پاییز سال گذشته است و چشم‌انداز آتی بازار سرمایه با توجه به سودآوری شرکت‌ها، نقدینگی موجود در اقتصاد و رکود سنگین در بازارهای موازی روشن است.

در این میان سهامداران فقط باید صبوری پیشه کنند و انتخاب سهامی را که وضعیت سودآوری مساعدی دارند مد‌نظر قرار دهند، چرا که چنانچه گشایش‌های اقتصادی و سیاسی رخ دهد نیز شاهد کاهش هزینه‌های مبادلاتی شرکت‌های صادرات‌محور و افزایش صادرات شرکت‌های کامودیتی‌محور خواهیم بود. این دیدگاه که کاهش نرخ ارز سودآوری شرکت‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد درست نیست، چرا که در‌حال‌حاضر نرخ ارزی که شرکت‌ها بر اساس آن محصولات خود را می‌فروشند پایین‌تر از دلار بازار آزاد است. بنابراین سودآوری شرکت‌ها با گشایش‌های اقتصادی رو به رشد خواهد بود.

در این میان سهامداران نباید هیجانی عمل کنند. آنها باید صبور باشند و نسبت به سرمایه‌گذاری در روزهای منفی بازار اقدام کنند. این نکته مهمی است اما متاسفانه خیلی از سهامداران تازه‌کار و ناوارد در روندهای صعودی وارد بازار می‌شوند، در حالی که تجربه نشان داده هر کس در وضعیت اصلاحی بازار و با توجه به چشم‌انداز رشدی شرکت‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری کند، بازدهی به مراتب بیشتری را کسب خواهد کرد.