گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شرایط کم‌رمق و بی‌انگیزه‌ای را تجربه کرد که در نهایت به افت ۱۰۴واحدی شاخص کل منجر شد. در بازار، دیروز معامله‌گران تحت تاثیر رکود سنتی اسفند ماه همچنان با کمبود نقدینگی مواجه بودند که در این میان پذیره‌نویسی صندوق سپاس نیز سطح نقدینگی بازار را به حد قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. در این شرایط بورس دیروز، تنها شاهد معامله ۷۰میلیارد تومان اوراق بهادار بود. در فرابورس نیز ارزش معاملات به ۱۵۰میلیارد تومان رسید. در بازار دیروز در تحولات کلان موثر بر بازار، تعرفه واردات فولاد افزایش یافت.

در این زمینه یک مقام مسوول در وزارت صنعت از تصمیم جدید دولت برای افزایش تعرفه واردات فولاد از ۹ اسفندماه خبر داد و گفت: با این مصوبه، تعرفه شمش ۱۰درصد، تعرفه مقاطع تخت فولادی ۱۵درصد و مقاطع طولی ۲۰ درصد تعیین شده است.

شهرام میرآخورلو در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از تصمیم جدید دولت برای افزایش تعرفه واردات فولاد خبر داد و گفت: دولت از نهم اسفندماه سال‌جاری به پیشنهاد وزارت صنعت برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تعرفه واردات فولاد را افزایش داد و به این ترتیب، تعرفه واردات برای شمش از ۴ به ۱۰ درصد، برای مقاطع تخت فولادی و آن دسته از مقاطعی که تولید داخلی نداریم، ۱۵ درصد و برای مقاطع طولی مثل تیرآهن و میلگرد به ۲۰ درصد افزایش داده است. در همین حال دیروز در گروه معدنی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت رسما درخواست وزیر اقتصاد برای بازپس دهی پروانه معادن چادرملو و گل‌گهر را رد کرد. جعفر سرقینی درباره کاهش حق انتفاع معادن به «ایسنا» گفت: کاهش بهره مالکانه ۱۰۰ درصد به نفع دو معدن «گل‌گهر» و «چادرملو» بوده و نباید اعتراضی در این خصوص وجود داشته باشد، چرا که این امر به‌صورت کارشناسی تصمیم‌گیری شده است. وی با بیان اینکه هنوز برای مابقی معادن تصمیمی اتخاذ نشده است، اظهار کرد: صحبت‌هایی درباره این موضوع که از همه معادن حق انتفاع گرفته شود، شده اما هنوز مصوبه قطعی در این خصوص ارائه نشده است.

پروانه‌های بهره‌برداری «چادرملو» و «گل‌گهر» منتقل نمی‌شوند

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اعتراض نسبت به نامه اخیر وزیر اقتصاد به معاون اول رئیس‌جمهوری درباره ارجاع پروانه بهره‌برداری معادن «گل‌گهر» و «چادر‌ملو» گفت: پروانه‌های بهره‌برداری معادن «چادرملو» و «گل‌گهر» منتقل نمی‌شود. سرقینی با اشاره به اینکه پروانه‌های بهره‌برداری معادن سنگ آهن «گل‌گهر» و «چادرملو» به نام ایمیدرو است و هرگز واگذار نمی‌شود، اظهار کرد: واگذاری پروانه بهره‌برداری این دو معدن به ایمیدرو قانونی است و این پروانه‌ها به هیچ‌کس دیگری منتقل نمی‌شود.

وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت باید درباره نقل و انتقال احتمالی پروانه‌های بهره‌برداری معادن «گل‌گهر» و «چادرملو» تصمیم بگیرد و وزیر اقتصاد نقشی ندارد.

در گروه فلزی دیروز مس باهنر گزارش خود را منتشر کرد. «فباهنر» پس از افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی، سود ۱۶۲ ریالی را برای هر سهم در سال مالی ۹۴ پیش بینی کرده است. این شرکت سود هر سهم در سال مالی ۹۳ را با سرمایه جدید ۹۰ میلیارد تومانی مبلغ ۱۵۸ ریال گزارش کرده است. این افزایش سرمایه تا ۲۹ اسفند ۹۳ به ثبت خواهد رسید. در گروه پتروشیمی، پتروشیمی خارک در گزارشی سود سال آینده خود را با کاهش ۱۲درصدی اعلام کرد که باید گفت کاهش قیمت جهانی متانول و گازها نقش مهمی را در کاهش سود این شرکت داشته است.

در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن شاخص با کاهش ۱۶/ ۰ درصدی به رقم ۶۳هزار و ۸۰۶واحد رسید.