گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر گفت: اگر امیدی به افزایش سرمایه‌گذاری و حل مساله نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و عوارض مالکانه برای معادن باشد، بازار سرمایه روند رو به رشدی را در پیش خواهد گرفت.

سلیمانی درخصوص فعالیت‌های غدیر در حوزه کسب و کار زیرساختی، به انجام پروژه‌هایی مانند ترانزیت پهنای باند اشاره کرد که در حال حاضر در مشارکت با سازمان‌های مختلف در حال انجام است. مدیرعامل سرمایه‌گذاری غدیر از ERP، راهکارهای سازمانی، CA (گواهی‌نامه امضای الکترونیکی) و سامانه پیگیری معاملات املاک و خودرو به‌عنوان دیگر پروژه‌های زیرساختی غدیر نام برد. سلیمانی با اشاره به اقدام غدیر در همکاری با صاحبان ایده، سرمایه و شرکای تجاری، عنوان کرد:‌ این مجموعه اقدام به اخذ مجوز برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری (VC) می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، بخشی از انتخابات مجلس در اسفند ۹۴ به‌صورت الکترونیک انجام می‌گیرد که با توجه به ورود شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به حوزه زیرساخت‌ها و ICT، اجرایی کردن این مسوولیت به غدیر سپرده شده است. وی با اشاره به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی هلدینگ برق و انرژی غدیر در منطقه اقتصادی انرژی بر لامرد، از احداث نیروگاه جدیدی از سوی این هلدینگ در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی پارسیان خبر داد و گفت: بر این اساس در حال انجام مذاکرات برای انعقاد قرارداد به منظور احداث نیروگاه ۹۰۰ مگاوات با کلاس F هستیم. به گفته غلامرضا سلیمانی در حال حاضر راندمان نیروگاه‌های کشور بین ۲۰ تا ۴۵ درصد است که به موجب این میزان راندمان برق تولیدی از سوی این نیروگاه‌ها ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات بر آورد می‌شود.


وی به «سنا» گفت: بر این اساس با ارائه این پیشنهاد به وزارت نیرو، برای جابه‌جایی نیروگاه‌های قدیمی اعلام همکاری کرده‌ایم. مدیرعامل هلدینگ چندرشته‌ای غدیر به پتروشیمی کیان به‌عنوان یکی از پروژه‌های غدیر در صنعت نفت و پتروشیمی اشاره کرد که تولیدکننده اولفین است و در فاز نخست از ظرفیت نهایی 5/5 میلیون تنی برخوردار است. وی از مذکرات در حال انجام با یک سرمایه‌گذار خارجی و برخوردار از تکنولوژی، برای تکمیل پتروشیمی کیان خبر داد. سلیمانی درخصوص مشارکت مجموعه غدیر با سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه در دوران پسا تحریم، تصریح کرد:‌ در این نوع از سرمایه‌گذاری‌ها، در نظر داریم که 25درصد از منابع مالی هر پروژه از طریق این مجموعه و مابقی از طریق فاینانس‌های خارجی تامین شود. وی همچنین از افزایش تولید بنزین و گازوئیل به‌عنوان دیگر برنامه‌های توسعه‌ای غدیر در عرصه نفت و پتروشیمی نام برد و گفت:‌ با توجه به تولید بنزین در پالایشگاه‌های تبریز و شیراز، در پالایشگاه جدید این مجموعه تحت نام پارس شیراز نیز بنزین و گازوئیل تولید خواهد شد.


تنوع محصولات سیمانی

سلیمانی با بیان اینکه غدیر تنوع در تولید سیمان را در دستور کار خود قرار داده است، عنوان کرد:‌ در صنعت سیمان با افزودن مواد افزودنی مانند پزولان، آهک، سرباره ذوب آهن انواع سیمانی تولید می‌شود که علاوه بر کاهش مصرف برق، از آلودگی کمتری نیز برخوردارند. مدیرعامل هلدینگ چندرشته‌ای غدیر میزان مواد افزودنی به کلینکر را ۳۵ تا ۴۰ درصد عنوان کرد که با توجه به پایین بودن قیمت تمام شده این مواد افزودنی، بهای تمام شده این سیمان تولیدی نیز کاهش می‌یابد. به گفته وی؛ قیمت تمام شده این نوع سیمان‌ها در بازار ۲۰ درصد کمتر از دیگر سیمان‌های موجود خواهد بود. وی ادامه داد: بر این اساس در سیمان کردستان یک سیلوی چند منظوره ایجاد شده است تا به این واسطه همزمان چند نوع سیمان با بهای تمام شده مختلف تولید شود. وی همچنین از تولید سیمان سفید در شرکت سیمان شرق خبر داد که در حال حاضر این محصول تولیدی به کشورهای عربستان، قزاقستان، هند، کویت، کشورهای CIS و استرالیا صادر می‌شود. سلیمانی ادامه داد:‌ بر این اساس با توجه به کیفیت و استقبال از این محصول تولیدی در نظر داریم تا صادرات سیمان سفید را در بازارهای مختلف افزایش دهیم.


وی با توجه به دریافت مجموعه غدیر از چهار پهنه معدنی کشور، عنوان کرد: در حال حاضر یک بخش از این معادن برای بهره‌برداری مهیا شده است که این بخش از گواهی اکتشاف از پهنه نیز برخوردارند. مدیرعامل هلدینگ چندرشته‌ای غدیر اضافه کرد: بر این اساس قراردادهای مطالعات اکتشافی دو پهنه از پهنه‌های معدنی غدیر نهایی شده است که قراردادهای مطالعاتی دو معدن دیگر نیز به زودی نهایی خواهد شد. وی در پایان با توجه به خریداری شرکت نیکل کاران از یکسال و نیم گذشته، اعلام کرد که با توجه به اینکه پهنه اکتشافی این معدن حدود 700 کیلومتر مربع است، مجوز پهنه اکتشافی این شرکت نیز دریافت شد.