شماره روزنامه ۶۰۲۷
|

  • رفتارهای هیجانی سرمایه‌گذاران؛ مفید یا مخرب؟

    دنیای اقتصاد-محدثه علیزاده: رفتارهای هیجانی و سرمایه‌گذاری بر پایه احســـاســـــات در بازارهای سهام اصولا مخرب و وحشتناک توصیف می‌شود؛ اما آیا ممکن است گاهی تصمیمات هیجانی مفید باشند؟ وال‌استریت‌ژورنال در یادداشتی با اشاره به پژوهش‌های علوم رفتاری به بررسی این مساله پرداخته است.
  • بورس در مخمصه

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: تیره‏‏‏‏‌روزی بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و کاهش مستمر قیمت سهام، تبدیل به یک سکانس تکراری شده که هر روز به مدت سه و نیم ساعت برای بورس‌بازان در تالار شیشه‌ای اکران می‌شود. تداوم نزول مستمر قیمت‌ها سبب‌شده تا سهامی که در روزهای گذشته توسط افراد خریداری‌شده، در قیمت‌هایی پایین‌تر در محدوده صف‌فروش قرار بگیرند و خریداران چند روز قبل با توجه به فعال‏‏‏‏‌شدن حد ضرر و افت قیمت‌ها، در صف‌فروش نمادهای مختلف اقدام به عرضه سهام تحت‌تملک خود کنند.
  • آرایش سرخ معامله‌گران

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: بعد از شش هفته رو به افول این انتظار وجود داشت که پس از ثبت ریزش‌های متوالی قابل‌ملاحظه، بورس بتواند به تنزل خود پایان دهد. اما برخلاف انتظارات، معاملات بورس تهران در روز شنبه با عقب‌نشینی همه شاخص‌ها به پایان رسید. فعالان سهام در آخرین روز کاری هفته قبل امید داشتند معاملات سومین هفته خرداد متعادل‌تر آغاز شود؛ این در حالی است که نماگر اصلی بازار با نزول ۰.۸۵درصدی به‌سختی توانست خود را در ارتفاع ۲میلیون و ۶۳هزار واحد حفظ کند.
  • تب وعده‌‌‌‌ها بورس را قرمز کرد

    عاطفه چوپان
    بازار سهام هفته را با صف فروش‌های سنگین و اکثریت ۹۴درصدی قرمزپوش در سهام آغاز کرد، اگرچه خبر منفی جدیدی به بورس مخابره نشده اما عدم‌تحقق وعده‌های دولت درخصوص حمایت از بازار سرمایه آن‌هم در واپسین روزهای عمر دولت سیزدهم سهامداران را دلزده‌تر از همیشه کرده‌است.
  • گرفتاری جدید بورس

    حسین مریدسادات/کارشناس بازار سرمایه
    روز شنبه شاخص کل بورس تهران با کاهش ارتفاع ۰.۸۵درصدی همراه بود و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۶۴هزار واحدی ایستاد. افت ۱۷هزار و ۷۲۹واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن با افت ۰.۵۲درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۷۵هزار و ۶۶۰واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود یک‌درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۲هزار و ۲۲۸واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز شنبه مقدار یک‌هزار و ۳۶۹میلیارد تومانی را ثبت کرد. به علاوه ۴۸۶میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد. در این میان سه نماد «فملی»، «فولاد» و «شپنا» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نمادهای «آریا»، «شگویا» و «هرمز» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل فرابورس داشتند.
  • دوربرگردان بورس در هفته ششم؟

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: در جریان معاملات هفته گذشته بورس تهران، مجددا هر سه نماگر اصلی بازار با کاهش ارتفاع همراه شدند. برای ششمین هفته متوالی هر سه شاخص اصلی بازار با نزول هفتگی مواجه شدند. بازار سهام این روزها در کلیت خود با فقدان محرک مواجه است که مانع از رشد بازار می‌شود. نبود محرک در این بازار در کنار ریسک‌های دیگری که در بازار سهام وجود دارد، سبب‌شده تا بازار سهام در سطوح کنونی به نوسان خود ادامه دهد.
  • بورس در محاصره مخاطرات

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: معاملات هفته اخیر بازار سرمایه با سرخ‌پوشی دماسنج‌های اصلی بازار همراه بود. شاخص کل بورس تهران در حالی برای هشت روز متوالی معاملاتی زیر سایه محدودیت دامنه نوسان به فعالیت خود ادامه می‌دهد، که هفته دوم خرداد‌ماه را کم‌نوسان به پایان رساند و حدود ۰.۱۹درصد سرخ‌پوش بود و در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه در سطح ۲میلیون و ۸۲هزار واحدی ایستاد.
  • هفته سرنوشت‌ساز بورس

    عاطفه چوپان
    دهمین روز معاملاتی با دامنه‌نوسان محدود مثبت و منفی ۲‌درصد در حالی در بازار سرمایه آغاز شده که شاخص‌ها همچنان عملکرد نامطلوبی داشته و ارزش معاملات در سطوح حداقلی است. هفته منتهی به ۱۶خرداد بازار سرمایه مجموعا ۶۲۹‌میلیارد‌تومان نقدینگی از دست داد و این در حالی است که میانگین P/E هفتگی بازار ۷.۲۲ بوده و تعداد قابل‌توجهی از سهام P/E زیر ۴ را تجربه کردند. با وجود ایستادن شاخص‌کل در محدوده دو‌میلیون و ۸۲‌هزار واحد به دلیل ابهامات حاکم بر بازار کف حمایتی فعلی نیز کف حمایتی قوی محسوب نمی‌شود و احتمال شکست آن وجود دارد. هفته پیش‌رو برای بازار سرمایه از این جهت که بازار در انتظار تحقق وعده‌های دولت است، هفته مهمی است.
  • انعکاس ریسک‌ها در بورس

    دنیای اقتصاد: ارزش معاملات خرد بورس تهران (سهام و حق تقدم) طی هفته‌های گذشته به صورت پیاپی کاهش یافته و چندین بار از ابتدای خرداد به زیر سطح ۲هزار میلیارد تومان سقوط کرده است. به این ترتیب ارزش معاملات خرد سهام به صورت منظم در محدوده دو و یک‌هزار میلیارد تومان در نوسان بوده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر