شماره روزنامه ۶۰۰۲
|

  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد. «دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است.
  • رکود در سالگرد سقوط

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیــاری: نخستین روز معاملاتی هفته سوم اردیبهشت ماه روز متعادل سرخ پوشی در سایه نوسانات نرخ ارز بود. به طوری که شاخص اصلی بورس تهران کاهش ارتفاع نه چندان پرغلظت را ثبت و سایر نماگرها نیز با صعود کم توان همراه بودند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۲۳ درصدی همراه بود و در پایان ساعت معاملاتی روز یکشنبه در سطح ۲ میلیون و ۲۵۹‌هزار واحدی ایستاد.
  • سیگنال مثبت بازار کار به بورس آمریکا

    محمدامین مکرمی
    پس از انتشار گزارش وضعیت اشتغال در آمریکا که حاکی از آرام‌شدن بازار کار همزمان با تداوم تاب‌‌‌‌آوری اقتصاد و همچنین افزایش احتمال تعدیل نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو بود، وال‌‌‌‌استریت روز جمعه رشد چشمگیری را تجربه کرد.
  • صنایع بزرگ تالار شیشه‏‏‌ای

    علی عبدالمحمدی
    بررسی گزارش ماهانه وضعیت بازار سرمایه مربوط به اسفندماه ۱۴۰۲ که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شده است، نشان می‌دهد که ارزش بازار سرمایه کشور در پایان اسفند ۱۴۰۲، به ۹‌هزار و ۴۳۵ همت رسیده است که رشد ۵ درصدی را نسبت به مقدار پایانی سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد. ۱۰ صنعت با بیشترین ارزش بازار، ۸۳.۳۷‌درصد و سایر صنایع نیز ۱۶.۶۳‌درصد از ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.
  • معمای نوسان در بورس

    دنیای اقتصاد: روزهای ابتدای اردیبهشت‌‌‌ماه، بورس تهران حرکت پرشتابی را در مسیر صعودی در پیش گرفت. روندی که سبب شد تا نماگر اصلی این بازار، شاهد عبور از کانال ۲.۳میلیون واحد شود. اما این کانال‌‌‌شکنی دوام چندانی نیافت و مجددا شاخص کل به سطح ۲.۲ میلیون واحد بازگشت. به طوری که پول حقیقی با سرعت بیشتری در مسیر خروج قرار گرفت.
  • بورس در سالگرد واقعه

    عاطفه چوپان
    ۱۷ اردیبهشت سال‌گذشته به یکباره ورق بورس برگشت و بازاری که پس از مدت‌ها مورد‌توجه سرمایه‌گذاران قرارگرفته بود، با اما و اگرها و شایعات مختلف در مسیر سقوط قرارگرفت. تعبیر سیو سود از سوی رئیس سازمان بورس و وقایع آتی از جمله انتشار نامه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و همزمانی آن با تاریخ افزایش عرضه‌های سنگین منجر به بروز شایعات و جو بی‌اعتمادی عمومی نسبت به بورس شد، این موضوع در ادامه به عاملی جهت مطالبه شفافیت رخدادهای آن روزها تبدیل شد که البته پس از گذشت یک سال ‌همچنان بی‌پاسخ مانده‌است.
  • معادله تورمی بازدهی سهام

    دنیای اقتصاد: تورم از دو کانال بر رابطه میان سود حسابداری و بازده بورسی اثر می‏گذارد. از سویی، افزایش تورم موجب واگرایی میان وضعیت واقعی شرکت و گزارش‏ مالی می‌شود و به تضعیف رابطه میان سودها می‏انجامد. از سوی دیگر، افزایش تورم به افزایش نرخ تنزیل می‏انجامد. این مساله موجب تغییر ارزش شرکت منطبق بر جریان‏های نقدی کوتاه‏مدت آن می‌شود و ارتباط میان سود حسابداری و بازده بورسی شرکت را افزایش می‏دهد. به‌نظر می‏رسد وزن‏کشی این دو کانال در اقتصادهای مختلف نشان‌دهنده نوع اثر تورم بر رابطه میان سودها است.
  • آینده بورس در چند پرده

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: نوسان نماگرهای بورسی همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز نمی‌توان با قدرت در زمینه خروج بازار سهام از فراز و فرود فرسایشی ۲۶روزه ۱۴۰۳سخن گفت.بورس تهران هنوز نتوانسته مسیر واقعی خود را به رخ سهامداران بکشد.نخست به این دلیل که هرگاه در مسیر صعودی قرار گرفته برخی از دست‌‌اندازها مانع از پایداری در مسیر صعودی شده است.از ریسک‌‌های بیرونی و بی‌‌اعتمادی حاکم بر بازار گرفته تا گره قیمت‌گذاری دستوری که مانند دیواری سد راه ورود پول به بورس شده است . طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بازار سهام کارکردهای طبیعی خود را پیاده کند. بررسی عملکرد بورس بعد از مرداد ۹۹ نشان می‌دهد؛عوامل مذکور باعث شده تا سهامداران نوپا انگیزه جدی برای ورود به تالارشیشه‌‌ای نداشته باشند.
  • چرایی انتشار زودهنگام اوراق‌بدهی در بورس

    امیررضا اعلاباف/ کارشناس بازار سرمایه
    طی حراج اجرای عملیات بازار باز هفته گذشته بانک‌مرکزی با پذیرش و پاسخ به ۱۰۰‌درصد از درخواست‌های ارسال‌شده بانک‌ها در سامانه بازار بین‌بانکی (تابا)، در مجموع مبلغ ۲۰۵‌هزار‌ میلیارد‌تومان منابع موقت در قالب توافق بازخرید با سررسید‌ یک هفته در اختیار ۲۲بانک متقاضی قرار‌داد. همچنین با لحاظ ارزش ریپو سررسید‌شده و به‌کارگیری پنجره تنزیل این هفته در مجموع ذخایر بانک‌ها نزد بانک‌مرکزی (حساب جاری) به میزان ۳.۱همت افزایش پیدا کرد که شاخص داخلی ما را در عدد ۱.۰۱واحد قرار می‌دهد. این عدد به‌معنای ثبات و انبساط بسیار ملایم است که در مقایسه با موعد مشابه سال‌قبل بانک‌مرکزی سیاست پولی بسیار ملایم‌تری را دنبال می‌کند. به‌نظر می‌رسد فعلا بانک‌مرکزی با لحاظ ملاحظات کلان اقتصادی و اندیکاتور‌های موجود قصد افزایش فراتر نرخ بهره شبانه و افزایش فشار در بازار پول و بدهی را نداشته‌باشد.
  • رابطه مهم بورس در خصوصی‌‌‌‌‌‌‌سازی شرکت‌های دولتی

    سنا: محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، تقویت بورس را زمینه‌‌‌‌‌‌‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید دانست و گفت: بازار سرمایه می‌تواند ایفا‌کننده نقش مهم در فرآیند خصوصی‌‌‌‌‌‌‌سازی شرکت‌های دولتی باشد که این امر به‌مراتب سبب افزایش کارآیی و رقابت‌پذیری در بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر