شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۸ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۳۸

  • آینده بورس در سایه تصمیمات بانک مرکزی

    امیررضا اعلاباف / تحلیلگر بازار سهام
    با بررسی رویکرد بانک مرکزی در اجرای سیاست پولی و روند طی‌شده در بازار بین‌بانکی این‌گونه برداشت می‌شد که از نیمه دوم سال جاری بانک مرکزی از شدت کمپین انقباض پولی خود کاسته و در حال هدایت نرخ بهره شبانه و سطح کلی نرخ بهره در اقتصاد به سطوح پایین‌تر است؛ اما روز دوشنبه طبق اعلام بانک مرکزی از تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه بانک‌ها مجاز خواهند بود تا اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی‌الحساب ۳۰درصدی را به مدت ۷ روز برای سپرده‌‌گذاران عرضه کنند. لازم به ذکر است که نرخ ۳۰ درصدی اعلام‌شده علی‌‌الحساب بوده و سود قطعی پس از پایان دوره طبق فرمول حساب شده و پرداخت خواهد شد.
  • نرخ سود ۳۰ درصدی تهدید یا فرصت؟

    احسان طاهری/تحلیلگر اقتصادکلان
    بانک‌مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی‌الحساب بانکی ۳۰‌درصد سالانه (با پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین سرمایه در گردش واحد‏‏‌های تولیدی به شبکه بانکی ابلاغ کرد. در پایان دوره مشارکت، سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‏‏‌الحساب ۳۰درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت می‌شود. از آنجا که افزایش نرخ بهره از طریق افزایش هزینه فرصت پول و کاهش P/E سهام و همچنین افزایش هزینه مالی بنگاه‏‏‌ها می‏‏‌تواند اثر منفی بر شاخص کل بورس بگذارد، در این نوشتار سعی خواهد شد از این دو منظر، به بررسی اثرات دستورالعمل جدید بانک‌مرکزی بر بازار سهام پرداخته شود.
  • اثر سیاست پولی جدید دولت بر بورس

    دنیای اقتصاد- عاطفه چوپان: بانک‌مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی‌الحساب بانکی ۳۰‌درصد سالانه را ابلاغ کرد. آنچه بانک‌مرکزی به‌عنوان هدف این دستورالعمل ذکر می‌کند؛ تامین سرمایه‌درگردش واحد‏‏‏‏‌های تولیدی است اما به اعتقاد کارشناسان این موضوع بیشتر از اینکه هدف اجرای این طرح باشد، بهانه‌ای برای آن است.
  • داستان نرخ بهره و بورس

    محدثه علیزاده: افزایش نرخ بهره همواره با سقوط شاخص‌های بازارهای سهام همراه بوده است. افزایش هزینه استقراض شرکت‌ها و درنتیجه کاهش نقدینگی در جریان و سرمایه آنها موجب افت قیمت سهامشان می‌شود؛ از سوی دیگر، افزایش نرخ بهره اشتیاق سرمایه‌گذاران به ورود به بازارهای پرریسک‌تر را کاهش می‌دهد و آنها را به خرید اوراق دولتی یا پس‌انداز در حساب‌های بانکی سوق می‌دهد. با این وجود، اثر ضدتورمی این سیاست امیدها به بهبود شرایط اقتصادی در آینده و انتظارات را شکل داده و مسیر بازگشت بورس به مدار رشد را هموار می‌کند. پیش‌بینی‌پذیر بودن سیاست‌ها و اعتماد سرمایه‌گذاران به فدرال رزرو نیز در حرکت درست سرمایه‌گذاران و اجتناب از نوسانات بی‌مورد اثر بسزایی دارد.
  • روی تاریک افزایش نرخ بهره

    امیر عطری /تحلیلگر بازار سرمایه
    در حالت کلی با بالا رفتن نرخ سپرده بانکی افراد بیشتری راغب می‌شوند که در بانک سرمایه‌گذاری کرده و از بازار سهام و دارایی ریسکی دوری کنند. همچنین با افزایش سود سپرده بانکی، سرمایه‌گذاری در حساب‌‌‌های سپرده‌‌‌ بانکی افزایش و سرمایه‌گذاری در بورس کاهش می‌یابد که این موضوعات می‌تواند باعث افت بازار سهام شود.
  • بورس و چالش‌های منطقه‌ای

    فاطمه حاجعلی/تحلیلگر بازار سرمایه
    بازار سرمایه ایران نقش بسزایی در چشم‌انداز اقتصادی کشور ایفا می‌کند و به تامین مالی مشاغل، پروژه‌های دولتی و تشویق سرمایه‌گذاری کمک می‌کند. این بازار به‌عنوان یک جزء کلیدی از سیستم مالی، هر دو بازار سهام و بدهی را دربر می‌گیرد و بستری برای سرمایه‌گذاران برای مشارکت در ابزارهای مالی مختلف فراهم می‌کند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر