هک شدیم؟ چطور؟

این روزها که امنیت سایبری و حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران از اهمیت روزافزونی برخوردار شده است، محققان با موضوعات و موارد مختلف، به بررسی حفره‌های امنیتی موجود در اپلیکیشن‌های موجود می‌پردازند و با آگاهی بخشیدن به کاربران، سعی دارند که آنها را در حفاظت از اطلاعات شخصی خود توانمند کرده و به شرکت‌های توسعه‌دهنده اپلیکیشن‌های مذکور نیز هشدار دهند که وضعیت امنیت سایبری خود و خدمات‌شان را بهبود بخشند. در این میان، بسیاری از هکرها و مجرمان سایبری با نفوذ و حمله به رایانه‌های شخصی و دستگاه‌های الکترونیکی مورداستفاده کاربران سعی دارند به اطلاعات موردنظر خود دسترسی پیدا کرده و با انگیزه‌های نامعلومی از آن سوءاستفاده کنند.

بر‌اساس گزارشی که در وب سایت computerhope آمده است، برخی نشانه‌ها در رایانه بعد از نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به وجود می‌آید که در زیر به آنها خواهیم پرداخت.

۱- ماوس و کیبورد خودبه‌خود روی صفحه رایانه تکان می‌خورد

یکی از نشانه‌های واضحی که موقع هک شدن رایانه‌های شخصی کاربران به وجود می‌آید، حرکات نامعلوم و غیرارادی ماوس و انتخاب دکمه‌های کیبورد و کلیک روی گزینه‌های مختلف است که می‌تواند به کاربران این امکان را بدهد که از هک شدن دستگاه خود آگاه و مطلع شوند.

۲- ایمیل‌های ناشناس دریافت و ارسال می‌کنید

در صورتی که بدون اطلاعتان در پلت‌فرم پست الکترونیکی خود مشاهده می‌کنید که ایمیل‌های جدیدی از سوی شما ارسال می‌شود و هیچ اطلاعی هم از گیرنده پیام و سایر اطلاعات آن ندارید، این امر می‌تواند نشانه آشکاری از هک شدن رایانه باشد.

۳- گذرواژه رایانه تغییر کرده است

اگر بدون اطلاع شما، گذرواژه رایانه‌تان تغییر کرده و شما دیگر قادر نیستید وارد رایانه و سپس حساب‌های کاربری خود شوید، به احتمال زیاد هکرها رایانه شما را هدف قرار داده‌اند.

۴- ترتیب بسیاری از فولدرهای ذخیره شده تغییر کرده است

یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن رایانه آن است که ترتیب بسیاری از فولدرهای ذخیره شده در درایوهای مختلف رایانه بدون آنکه خود کاربر بخواهد، تغییر می‌کند.

۶- سیستم عامل به دلایل نامعلوم و ناگهانی کند شده است

کندی سیستم عامل در صورتی که بدون دلیل مشخص و به‌صورت کاملا ناگهانی رخ دهد، یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن رایانه به شمار می‌رود.

۷- آنتی‌ویروس و برنامه‌های امنیتی رایانه از کار افتاده است

یکی از نخستین اقداماتی که هکرها در ابتدای نفوذ خود به رایانه و دستگاه‌های الکترونیکی کاربران انجام می‌دهند، از کار انداختن برنامه‌های امنیتی نظیر آنتی‌ویروس در رایانه است تا بتوانند کارهای خود را بدون هیچ مانع و مشکلی انجام دهند.

۸- دریافت پیغام اجازه نصب از برنامه‌های ناشناس

ممکن است برخی مواقع از سوی برخی برنامه‌های ناشناس پیغامی روی صفحه رایانه ظاهر شود که از شما مجوز نصب یک برنامه و نرم‌افزار ناشناس و نامعتبر را می‌خواهد که طبق توصیه کارشناسان امنیتی، چنین مواردی همواره یک بدافزار و جاسوس‌افزار را به رایانه‌های قربانی راه می‌دهند.