براساس گزارش معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شرکت عمران شهرهای جدید عملیات اجرایی قطار برقی شهر جدید پردیس با توجه به رشد و افتتاح پروژه‌های مسکن مهر و همچنین در جهت فراهم آوردن دسترسی ایمن و آسان برای ساکنان این شهر از سال آینده خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جلسه واریانت نهایی قطار حومه‌ای پردیس که با حضور مرتضی باقری مشاور و دستیار ویژه وزیر راه وشهرسازی، حبیب‌الله طاهرخانی عضو هیات‌مدیره شرکت عمران شهرهای جدید، نمایندگان معاونت حمل‌ونقل شهرداری تهران‌، سعید غفوری مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس، نماینده استانداری تهران و سایر بخش‌های ذی‌ربط در شرکت عمران شهرهای جدید برگزار شد. در این جلسه مباحثی از جمله توجه به مبانی شهرسازی ریل پایه و اجرای ToD در ایستگاه‌های قطار برقی در شهرهای جدید مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین در این جلسه اتصال قطار برقی شهر جدید پردیس به پایانه شرق مترو تهران و توجه به هماهنگی لازم با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی مورد تاکید اعضا قرار گرفت. در بخش دیگری از جلسه با تأکید بر اینکه استفاده از شیوه‌های تامین مالی علاوه‌بر استفاده از اعتبارات ملی در اجرای این طرح از الزامات این خط ریلی به شمار می‌رود، مقرر شد تا مطالعات مذکور از طریق مشاور ذی‌صلاح از سوی شرکت عمران پردیس هرچه سریع‌تر انجام گیرد. عملیات اجرایی قطار برقی شهر جدید پردیس با توجه به رشد و افتتاح پروژه‌های مسکن مهر و همچنین در جهت فراهم آوردن دسترسی ایمن و آسان برای ساکنان این شهر از سال آینده آغاز خواهد شد.

براساس گزارش ارائه شده از سوی مشاوران این طرح با توجه به مطالعات اولیه این پروژه و اهمیت بالای نکات محیط زیستی در عملیات اجرایی آن مواردی از جمله توصیف موقعیت جغرافیایی منطقه و تعیین محدوده‌های کاری از لحاظ اثرات زیست‌محیطی، تهیه تراکم جمعیتی در اطراف پروژه، تعیین آثار زیست‌محیطی پروژه در مرحله اجرا، شناسایی موقعیت ایستگاه‌های سنجش آلودگی خاک و هوا، آلودگی صوتی و ارتعاش، فازبندی پروژه در دو مرحله ساختمانی و بهره‌برداری و مشخص کردن فعالیت‌های هر فاز، شناسایی اکوسیستم‌های حساس و قابل حفاظت منطقه، شناسایی منابع آب تاثیرپذیر از اهم مطالب مورد بررسی در مطالعات ارزیابی محیط زیست طرح مذکور به‌شمار می‌رود.

همچنین اقداماتی شامل تهیه باند تاکئومتری با مقیاس ۱:۲۰۰۰ از کریدور مصوب، تهیه و ترسیم پلان و پروفیل طولی و مقایسه فنی و اقتصادی شیب و فرازهای متفاوت، میخ‌کوبی و تدقیق نقشه‌های اجرایی مسیر، انجام و تحلیل آزمایش‌های ژئوتکنیک محل پل‌ها، تونل‌ها، ترانشه‌ها و بستر مسیر راه‌آهن، تهیه و ارسال مطالعات مرحله اول ابنیه فنی شامل پل‌ها و تونل‌های مسیر راه‌آهن، تهیه و ارسال مطالعات مرحله دوم ابنیه فنی شامل پل‌ها و تونل‌های مسیر راه‌آهن، تهیه اسناد مناقصه و متره و برآورد قطعی طرح و تکمیل مطالعات زیست‌محیطی و اخذ مجوزهای لازم نیز از مهم‌ترین ‌فعالیت‌ها و مطالعات آتی جهت تکمیل طرح محسوب خواهد شد.