دنیای اقتصاد: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه پس از بازگشت از سفر قزاقستان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی دیدارهایی با روسای‌جمهور برخی از کشورها از جمله ترکیه، آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان و ونزوئلا صورت گرفت، اعلام کرد: در رابطه با ترکیه وارد مرحله جدیدی شده‌ایم و روابط گسترده جدیدی در زمینه امنیتی و نظامی آغاز کردیم.

همچنین در زمینه سفر آینده رئیس‌جمهوری ترکیه به تهران گفت‌وگو کردیم. همچنین در زمینه هماهنگی بین ایران، ترکیه و روسیه در رابطه با سوریه بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت، تا از طریق صلح در سوریه و مبارزه با تروریسم در این منطقه هماهنگی‌هایی صورت گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی افزود: همچنین در موضوع اقلیم کردستان بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت و نظرات طرفین مشابه یکدیگر بود. در این زمینه مرزهای جغرافیایی نباید تغییر کند تا اختلاف و معضل جدیدی در دنیای اسلام به‌وجود آید و در زمینه گسترش همکاری‌های دوجانبه اقتصادی نیز تبادل‌نظر صورت گرفت. او ادامه داد: در کنار اجلاس نشستی در رابطه با موضوع میانمار برگزار شد که به‌دلیل فرصت کم بحث زیادی صورت نگرفت. البته بیانیه‌ای تنظیم شده بود که کشورها به آوارگان در میانمار کمک کنند تا جلوی نسل‌کشی گرفته شود.

نحوه شناسایی مطالبات بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی

در خبری دیگر، هیات وزیران در جلسه یکشنبه خود که به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، دستورالعمل نحوه شناسایی مطالبات بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را با هدف نظام‌مند کردن نحوه محاسبه بدهی‌های خود به شبکه بانکی و ایجاد شفافیت و ابهام‌زدایی از صورت‌های مالی بانک‌‌ها، به تصویب رساند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، بر این اساس مقرر شد مطالبات بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی از دولت که به موجب قوانین، مصوبات هیات وزیران یا تضمین‌نامه‌های صادره توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، به سرفصل مطالبات بانک از دولت منتقل شده یا می‌شود و مورد تایید سازمان حسابرسی قرار گرفته باشد، تا سررسید مشمول محاسبه سود به نرخ قرارداد مربوط و بعد از سررسید با نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار در هر سال طبق اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران باشد. همچنین هیات وزیران مصوبات مربوط به نحوه اسقاط خودروهای فرسوده در ازای واردات خودرو و همچنین تولید داخلی آن و گواهی معادل آنها را اصلاح کرد. دولت این تصمیم را به‌منظور افزایش مشارکت در از رده خارج کردن خودروهای فرسوده براساس مصرف سوخت در چرخه ترکیبی و وارد کردن خودروهایی با مصرف سوخت کمتر و هدفمند کردن عوارض شماره‌گذاری برای نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل بار و مسافر و همچنین با هدف افزایش میزان معادل‌سازی تعداد گواهی اسقاط با هدف ارائه تسهیلات غیرمستقیم اتخاذ کرد. همچنین هیات وزیران مجوز واردات بیش از ۳۰۰ دستگاه خودروی امدادی و عملیاتی توسط هلال احمر را صادر کرد.