این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: «به نظر می‌‌‌رسد آنها بر اساس حرف‌‌‌های مقامات ایالات متحده از جمله رئیس سیا که برخی مقامات اروپایی هم تایید کردند، به این باور رسیده‌‌‌اند که ایران ضعیف شده است و سعی دارند از این فضای ایجاد شده استفاده کنند و فکر می‌‌‌کنند بر خلاف گذشته هزینه تقابل با ایران کمتر شده است.» قهرمانپور در خصوص سیاست احتمالی ایران در قبال رویکرد غربی‌‌‌ها گفت: «با توجه به اظهارات آقای امیرعبداللهیان و برخی مقامات، به نظر می‌‌‌رسد ایران هم سکوت نخواهد کرد و اقدامات متقابلی را در دستور کار قرار داده است. به همین دلیل هم بود که وقتی تحریم‌‌‌هایی از سوی غربی‌‌‌ها انجام شد، ایران هم برخی افراد و نهاد‌‌‌های آنها را تحریم کرد.

یعنی ایران هم در تلاش است که از ابزار‌‌‌هایی که در اختیار دارد استفاده کند. البته تاثیرگذاری تحریم‌‌‌ها عمدتا به این بستگی دارد که در بازار‌‌‌های مالی و اقتصادی جهانی ابزار‌‌‌هایی داشته باشیم و کشوری موفق است که نفوذ و تاثیرگذاری بیشتری در این بازا‌‌‌رها داشته باشد. از سوی دیگر مقامات ایرانی مساله مذاکره را هم مد نظر دارند که از این زاویه می‌‌‌توان این‌‌‌گونه برداشت کرد که در دیدگاه جمهوری اسلامی هنوز پرونده احیای برجام بسته نشده است که این می‌‌‌تواند یکی از عوامل بازدارنده در رابطه ایران با غرب باشد.»

قهرمانپور درباره احتمال تقابل نظامی ایران و آمریکا تاکید کرد: «در مساله حمله نظامی سه موضوع مد نظر قرار می‌‌‌گیرد: ۱- امکان حمله نظامی، ۲- هزینه‌‌‌های حمله نظامی ،۳- ضرورت حمله نظامی؛ بنابراین زمانی حمله نظامی صورت می‌‌‌گیرد که همه اینها در کنار یکدیگر جمع شوند که در حال حاضر اینگونه نیست. زیرا در مقوله «امکان جنگ»، اما و اگر‌‌‌های بسیاری وجود دارد که اصلا چرا این جنگ باید انجام شود؟ بنابراین من همچنان احتمال جنگ را دور از ذهن می‌‌‌دانم. رزمایش جدید آمریکا و اسرائیل را هم در همین راستا می‌‌‌توان تحلیل کرد. یعنی از یک طرف یک جنگ روانی و تبلیغاتی بود و از طرف دیگر به این معنی است که آنها در حال آماده شدن برای تقابل با ایران هستند. ولی با همه اینها نباید این وجه ماجرا را نادیده گرفت که احتمال برخورد نظامی میان ایران و آمریکا و اسرائیل و حتی کشور‌‌‌های اروپایی وجود دارد.»