ایسنا: معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی گفت: درآمد دولت از مالیات حقوق‌بگیران در بهار امسال هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بوده است. حسین وکیلی افزود: سقف بدهی مالیاتی برای ممنوع‌الخروج کردن یک میلیون تومان بود که اکنون بر اساس قانون بودجه برای شرکت‌های تولیدی تا ۵۰۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و برای شرکت‌های حقوقی بدهی مالیاتی از یک میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. برای بدهکاران حقیقی مالیات نیز تا ۱۰ میلیون تومان سقف بدهی در نظر گرفته شده است. وکیلی خاطرنشان کرد: در سه ماهه ابتدای امسال درآمدهای مالیاتی رشد ۴۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته که منجر به تحقق ۷۲ درصدی درآمدهای مالیاتی در بودجه ۹۳ شده است. وی به رشد درآمد مالیاتی اشاره کرد وافزود: جمع مالیات وصول شده در سه ماه گذشته ۱۰ هزار و۷۰۰ میلیارد تومان مالیات مستقیم و کالا و خدمات بوده است. وکیلی درخصوص فرار مالیاتی برخی اشخاص گفت:‌ اگر مودیان را به‌صورت دقیق شناسایی کنیم از آنها مالیات می‌گیریم، ولی در حال حاضر برخی از مودیان قابل‌شناسایی نیستند. اما امیدواریم که با اصلاح قانون مالیات‌ها و طرح جامع مالیاتی این مشکل حل شود تا فرار مالیاتی در کشور در حد نرم جهانی باشد. وی عنوان کرد:‌ طی دو سال گذشته در سیستم‌های اطلاعاتی ۱۲ میلیون رکورد اطلاعاتی بیشتر نداریم که در حال حاضر این میزان به ۲۵۰ میلیون رکورد اطلاعاتی رسیده است؛ بنابراین اگر مشخص شود که شخصی درآمدهای زیادتری داشته، ولی ابراز نکرده است مکلف به پیگیری هستیم. معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در ادامه درخصوص تفاهم سازمان مالیاتی با اصناف گفت: اتحادیه‌ها وشورای اصناف به دنبال اطلاع رسانی بوده و همکاری خوبی در این خصوص با سازمان مالیاتی انجام شده است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که اصناف اظهارنامه خود را تکمیل کرده و از فرصت تفاهم استفاده کنند. وکیلی در ادامه به درآمد دولت از مالیات حقوق‌بگیران اشاره کرد و گفت: امسال معافیت‌های مالیاتی به یک میلیون تومان افزایش پیدا کرده است این درحالی است که تا سال گذشته در اخذ مالیات بین بخش خصوصی و دولتی تفاوت داشت که امسال این نرخ یکسان‌سازی شده است.

وی توضیح داد: بنابراین تا یک میلیون تومان درآمد از پرداخت مالیات معاف بوده و مالیات یک تا ۸ میلیون تومان درآمد ۱۰ درصد و مازاد بر آن ۲۰ درصد است که این در بخش خصوصی و دولتی یکسان است. معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد:‌ در مجموع کل مالیات‌های مستقیم حدود ۲۲ درصد مالیات‌ها، مالیات حقوق است که در نسبت مالیات‌های مستقیم حقوق بخش عمومی ۹ درصد و بخش خصوصی ۱۳ درصد است. همچنین نسبت به کل مالیات‌ها اعم از مستقیم کالا و خدمات حقوق بخش عمومی ۶ درصد و حقوق بخش خصوصی ۸ درصد کل مالیات را تشکیل می‌دهد. وکیلی خاطرنشان کرد: به این ترتیب در سه ماه اول امسال مالیات حقوق هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان است که ۱۴ درصد کل مالیات را شامل می‌شود. وی در ادامه عنوان کرد:‌ مدیرانی که در شرکت‌های تحت نظارت خود بدهی مالیاتی دارند امکان مدیر شدن در جای دیگری نخواهند داشت؛ بنابراین مدیرانی که باعث ایجاد بدهی مالیاتی در شرکت‌ها می‌شوند نمی‌توانند صورت‌جلسه‌ای برای مدیریت داشته باشند. معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در ادامه به معافیت مالیاتی شرکت‌های انتشاراتی اشاره کرد و گفت:‌ طبق ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌ها فعالیت‌های انتشاراتی، فرهنگی و هنری معاف از مالیات بوده و هیچ گونه مالیاتی از این صنف مطالبه نکرده و نخواهیم کرد. وی ادامه داد: سازمان مالیاتی هر معافیتی که به موجب قانون تعریف شده با روی باز اعطا می‌کند، ولی به لحاظ قانونی باید روشن و شفاف باشد که قانون نیز در این زمینه صراحتا گفته است که فعالیت انتشاراتی و فرهنگی معاف از مالیات است.

اظهارنامه مالیاتی کاغذی نداریم

وی با بیان اینکه در حال حاضر اظهارنامه مالیاتی به‌صورت صد درصد الکترونیکی دریافت می‌شود، یادآور شد: در سال‌های گذشته در کنار اظهارنامه الکترونیکی اظهارنامه کاغذی نیز وجود داشت که به دلیل مصادف شدن تکمیل اظهارنامه با ماه رمضان حذف شد و پرداخت الکترونیکی به سیستم اضافه شد تا همزمان با تکمیل اظهارنامه مالیاتی پرداخت الکترونیکی نیز داشته باشیم. معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی به شرایط افراد برای تکمیل اظهارنامه الکترونیکی اشاره کرد و گفت: اشخاص حقیقی باید از کد ملی به عنوان رمز عبور استفاده کنند و پیش ثبت‌نام را انجام دهند، همچنین اشخاص حقوقی باید نام کاربری و کد رهگیری و پیش ثبت‌نام را داشته باشند. وکیلی با بیان اینکه کسانی که تاکنون موفق به تکمیل اظهارنامه مالیاتی نشده‌اند می‌توانند ثبت‌نام خود را انجام دهند اظهار کرد: تاکنون ۴۲۱ هزار و ۹۸ اظهارنامه الکترونیکی دریافت شده که این میزان نسبت به سال گذشته رشد ۱۰ برابری را شاهد بوده است؛ یعنی نسبت به سال گذشته استقبال از اظهارنامه الکترونیکی ۱۰ برابر شده است. وی تاکید کرد:‌ برای پرداخت الکترونیکی لازم است پیش ثبت‌نام افراد تایید شده باشد و کسانی که می‌خواهند پرداخت الکترونیکی داشته باشند حتما باید ثبت‌نام انجام دهند؛ زیرا با پیش ثبت‌نام می‌توانند هم پرداخت الکترونیکی داشته باشند و هم اظهارنامه خود را تکمیل کنند؛ بنابراین از کسانی که ثبت‌نام نکرده‌اند درخواست می‌شود سریعا وارد سیستم شده و ثبت‌نام خود را انجام دهند.

پیش‌ثبت‌نام مالیاتی بیش ازسه میلیون نفر

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی یادآور شد: در حال حاضر سه میلیون و ۳۰۰ هزار پیش ثبت‌نام در کل کشور صورت گرفته است که از این میزان متاسفانه یک میلیون و۶۰۰ هزار پیش ثبت‌نام مردود است؛ یعنی پیش ثبت‌نام ۵۰ درصد از ثبت‌نام کنندگان ایراداتی دارد که امکاناتی برای رفع آن فراهم شده است. وکیلی به ماده ۱۶۹ قانون مکرر اشاره کرد وگفت:‌ فهرستی که هر دو سال یک بار قرار است از معاملات خرید و فروش کالا و ارائه خدمات به سازمان مالیاتی ارائه شود از سه طریق قابل انجام است که دو طریق آن از طریق اینترنت بوده است و باید پیش ثبت‌نام بدون اشکال انجام شود و در حالت بعدی افراد می‌توانند فایل را دانلود و بعد از اتصال به اینترنت به سازمان مالیاتی ارسال کنند. همچنین افراد از طریق سی‌دی نیز می‌توانند اطلاعات خود را به سازمان بدهند. وی در ادامه به آستانه ارسال فهرست ماده ۱۶۹ اشاره کرد و گفت: برای سال ۱۳۹۱ آستانه ارسال فهرست ماده ۱۶۹، ۶۷۰ هزار تومان برای سال ۱۳۹۲ آستانه ارسال فهرست ۸۸۰ هزار تومان و برای سال ۱۳۹۳ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است و فاکتورهایی که مبالغ آن زیر این ارقام است، نیازی به ارسال فهرست ندارند و سه ماه یکبار می‌توانند میزان معاملات خود را در این فهرست قرار داده و ارسال کنند. معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی ادامه داد:‌ علاوه‌بر این در برخی موارد از کد اقتصادی دیگران استفاده و فاکتورهایی نوشته می‌شود که واقعی نیستند. این در حالی است که لزومی ندارد از فاکتورهای نامربوط استفاده شود؛ زیرا فاکتورهای مربوط به کد فروش پیگیری خواهند شد و قطعا سازمان مالیاتی می‌توانند تمام آنها را تفکیک کرده و کسانی که از این فاکتور استفاده می‌کنند مسوولیت تضامنی با مالیات دارند.