شماره روزنامه ۶۰۲۸
|

  • آغاز رقابت برای پاستور

    دنیای اقتصاد: در پایان فرصت ۵روزه اول شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، روز گذشته اسامی ۶ نفر از نامزدهای تایید شده از سوی این شورا اعلام شد‌. براساس اطلاعیه وزارت کشور مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و محمدباقر قالیباف نامزدهای احراز صلاحیت شده برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری هستند و می‌توانند از امروز تا ‌۸صبح هفتم تیرماه‌ تبلیغات انتخاباتی خود را انجام دهند. به این ترتیب چهره‌هایی چون محمود احمدی‌نژاد، علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری، محمد شریعتمداری، محمدمهدی اسماعیلی، مهرداد بذرپاش، صولت مرتضوی، عباس آخوندی، وحید حقانیان، عبدالناصر همتی، سید‌شمس‌الدین حسینی و مصطفی کواکبیان از حضور در رقابت‌های انتخابات ۱۴۰۳ باز ماندند. به این ترتیب از امروز ۶نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری به‌طور جدی رقابت‌های انتخاباتی خود را آغاز خواهند کرد؛ کاندیداهایی که هرکدام سابقه نامزدی و حتی ردصلاحیت در انتخابات ریاست‌جمهوری را در کارنامه خود دارند.
  • عادی‌سازی، پروژه صلح نیست

    دنیای اقتصاد: پل پیلار در مطلبی برای اندیشکده کوئینسی به چشم‌‌‌انداز عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی و نقش آمریکا پرداخت و نوشت دولت جو بایدن به دنبال توافقی است که در آن عربستان سعودی در ازای اینکه ایالات متحده به عربستان ضمانت امنیتی، کمک در توسعه برنامه هسته‌‌‌ای و فروش نامحدود تسلیحات ارائه کند، اسرائیل را به طور کامل و به لحاظ دیپلماتیک به رسمیت بشناسد. چنین ترتیبی، ایالات متحده را بیشتر در مناقشات خاورمیانه گرفتار کرده و اختلافات منطقه‌‌‌ای را تشدید می‌کند. این ترتیب نقطه مقابل الگوی مطلوب کشورهای منطقه در راستای همکاری برای فائق آمدن بر اختلافات است؛ البته در صورتی که ایالات متحده آنها را به حال خود رها کند؛ امری که با میانجی‌‌‌گری چین بین عربستان سعودی و ایران نشان داده شد.
  • فهرستی برای مشارکت بیشتر

    دنياي اقتصاد: روز گذشته ۶ نامزد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان اعلام شد. بر این اساس مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سیدامیر حسین قاضی‌زاده‌هاشمی و محمدباقر قالیباف تایید صلاحیت شدند. برخی نمایندگان معتقدند از تمامی جریانات سیاسی در لیست تایید صلاحیت‌ها وجود دارد و با توجه به نامزدها، در انتخابات پیش‌رو شاهد مشارکت بیشتری به نسبت انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم خواهیم بود.
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام‌جمعه سابق همدان

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم بزرگوار حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاها محمدی، امام‌جمعه سابق همدان را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی، درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی را تسلیت گفتند.متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
  • ملی شدن نفت مرا از کمونیست‌ها دور کرد

    درضمن یک چیز دیگری که من را از کمونیسم دور کرد این بود که نهضت ملی شدن نفت ایران باعث شد که ما و دوستانمان یک اتحادیه دانشجویی نسبتا قوی درست بکنیم و جلوی اتحادیه‌ای که توده‌ای‌ها درست کرده بودند دربیاییم و خود همین باز مرا در برابر توده‌ای‌ها و روس‌ها قرارداد که آن موقع آنها مخالف ملی شدن نفت ایران بودند.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱

    روزنامه‌های کشور روز گذشته نیز در صفحه یک خود انتخابات ریاست‌جمهوری را در قالب گزارش‌ها و یادداشت‌هایی منعکس کردند‌. روزنامه سازندگی در گزارشی با عنوان «دوئل کارآمدی» دوگانه جهانگیری و قالیباف را بررسی کرد. روزنامه هم‌میهن در دو گزارش در صفحه نخست خود با عنوان «در انتظار لیست تایید‌شدگان» و «اعلام مواضع انتخاباتی اصلاح‌طلبان» به گمانه‌زنی درمورد نتایج رد صلاحیت‌ها پرداخت.
  • وقت حضور کهنه‌کارها

    دنیای اقتصاد: ایران لحظات حساسی را پشت سر می‌گذارد، هم در داخل کشور با برخی مشکلات اقتصادی همچون ناترازی‌ها، تورم و کسری بودجه و تغییرات آب و هوایی مواجه است و هم محیط پیرامونی ایران دچار نوسانات شدید است. جز احتمال گسترش یافتن تنش‌ها در منطقه، افزایش بخت ترامپ برای فتح دوباره کاخ سفید نگرانی‌های بین‌المللی را به‌شدت افزایش داده است. به نظر می‌رسد ایران در این برهه زمانی خاص بیش از هر چیز به رئیس‌جمهوری باتجربه و با کارنامه اجرایی مشخص نیاز داشته باشد.
  • ۹ پیشنهاد عملی باقری در استانبول

    دنیای‌اقتصاد: نشست فوق‌‌‌العاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دی-۸) با حضور علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه ایران درباره وضعیت غزه، در استانبول برگزار شد. در پایان نشست هشت کشور اسلامی درحال توسعه شامل ترکیه، ایران، مالزی، اندونزی، مصر، نیجریه، پاکستان و بنگلادش، اعضای گروه بیانیه‌‌‌ای را صادر و در آن خواستار آتش‌‌‌بس فوری، دائمی و بدون قید و شرط در غزه و پایان دادن به حملات رژیم اسرائیل به مردم فلسطین در غزه شدند.
  • روسیه؛ میانجی جدید ایران و اعراب

    دنیای‌اقتصاد: خبرگزاری‌های داخلی به نقل از محمد جمشیدی مشاور رئیس‌جمهور ایران گزارش دادند که بحرین از طریق روسیه درخواستی برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با ایران ارسال کرده است. مقامات بحرینی پیش‌تر گفته بودند که منامه پس از سال‌ها تنش به دنبال بهبود روابط با تهران است.الجزیره نیز ۷ ژوئن در گزارشی نوشت: اظهارنظر جمشیدی روز جمعه پس از چند سیگنال علنی مقامات بحرینی مبنی بر آمادگی برای احیای روابط با ایران پس از سال‌ها تنش بین دو کشور، منتشر شد. جمشیدی گفت: بحرین از طریق روسیه پیامی برای عادی‌سازی روابط با ایران ارسال کرده است.منامه در سال ۲۰۱۶ به دنبال افزایش تنش بین عربستان سعودی و ایران، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد. بحرین همچنین ایران را به دست داشتن در تظاهرات ضد دولتی که در سال ۲۰۱۱ این کشور را فرا گرفت، متهم کرده بود. اما عربستان سعودی روابط خود با ایران را به عنوان بخشی از توافقی که سال گذشته با میانجی‌گری چین انجام شد عادی کرد.
  • تکذیب سفر بن‌سلمان به ایران در آینده نزدیک

    دنیای‌اقتصاد: روز جمعه برخی کانال‌های تلگرامی از سفر قریب‌الوقوع محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی به تهران خبر دادند و نوشتند که بن‌سلمان به زودی به ایران سفر می‌کند. خبری که مجددا احتمال سفر حاکم دوفاکتوی عربستان به جمهوری اسلامی پس از گفت‌وگوی تلفنی وی با محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری ایران در ۴ خرداد را پررنگ کرد. اما دو منبع آشنا به این موضوع که نخواستند نامشان فاش شود به «دنیای‌اقتصاد» گفتند که چنین خبری صحت ندارد و اطلاعات جدیدی از احتمال این سفر منتشر نشده است.
  • کنفرانس نیاوران بدون نمایندگان طالبان

    دنیای اقتصاد: دومین نشست گروه تماس منطقه‌‌‌ای با شرکت نمایندگان ویژه ایران، روسیه، چین و پاکستان روز شنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر