شماره روزنامه ۶۰۰۳
|

  • حج امسال؛ برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار مسوولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم‌(ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.
  • ۴دلیل برای جاه‌طلبی‌های هسته‌ای عربستان

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: دانیل بایمن، دورین هورشیگ و الیزابت کوز از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، ۶ مه ۲۰۲۴ در فارن افرز نوشتند: سال گذشته، کمتر از یک ماه قبل از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر که همه چیز را تغییر داد، اسرائیل و عربستان سعودی در حال مذاکره برای توافق عادی‌سازی روابط بودند. پس از دهه‌‌‌ها روابط سرد، قیمت پیشنهادی ریاض برای صلح مسلما بالا بود: علاوه بر تضمین‌‌‌های امنیتی ایالات متحده و حداقل امتیازات نمادین اسرائیل در مورد حاکمیت فلسطین، مذاکره‌‌‌کنندگان سعودی خواستار دسترسی به فناوری هسته‌‌‌ای غیرنظامی بودند.
  • نشانه‌شناسی از سفر گروسی

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به نشانه‌هایی که روزنامه «دنیای‌اقتصاد» از سفر رافائل گروسی دریافت کرده است، این سفر نکات پیدا و پنهانی دارد. نکته پیدای این سفر آن است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حضور در نخستین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای به ایران آمده است. کنفرانسی که از ۱۷ تا ۱۹اردیبهشت ماه در شهر اصفهان در حال برگزاری است. اما نشانه‌هایی وجود دارد که حاکی از آن است این سفر، بخش اعلام‌نشده‌ای نیز دارد؛ مهم‌ترین نشانه این بخش به دیدار گروسی و علی باقری، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در موضوع لغو تحریم‌ها و احیای برجام بازمی‌گردد. همچنان‌که رافائل گروسی نیز بعدازظهر روز گذشته در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا حضور دارم.» وی‌ با اشاره به دیدارهایش با حسین امیرعبداللهیان و علی باقری گفت: «در این دیدارها مجموعه‌ای از اقدامات عملی ملموس را برای احیای بیانیه مشترک ۴مارس۲۰۲۳ با هدف بازگرداندن روند اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد کردم.» اگر این سفر صرفا برای حضور در کنفرانس اصفهان بود، آداب دیپلماتیک حکم می‌کرد که دیدار مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صرفا در سطح رئیس‌ آژانس و وزیر امور خارجه باشد. اما دیدار با باقری معنای خاصی دارد؛ زیرا علی باقری مسوولیت تیم مذاکراتی را برعهده دارد. بنابراین دیدار وی و گروسی، احتمالا فقط دارای ابعاد فنی نیست و ابعاد سیاسی هم دارد و بحث‌هایی مرتبط با مذاکرات هسته‌ای و موانع پیش روی آن از حیث بحث‌های پادمان و فراپادمان مطرح شده است. نشانه دوم مبنی بر آنکه این سفر فقط به حضور گروسی در کنفرانس اصفهان ختم نمی‌شود، خبری است که روزنامه واشنگتن‌پست در یک خط منتشر کرد و نوشت که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از پایان سفر به وین می‌رود و اخباری را در اختیار خبرنگاران قرار خواهد داد. در نتیجه با نشانه‌شناسی این سفر به‌ویژه در بخش اعلام‌نشده آن می‌توان گفت که دیدار با علی باقری احتمالا محتوای مهمی داشته و در رابطه با مذاکرات هسته‌ای در آینده بوده است.
  • افول «امنا» صعود «شانا»؟

    دنياي اقتصاد: با نزدیک شدن به زمان برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم به نظر می‌رسد کار برای «ائتلاف امنا»سخت‌تر از دور اول انتخابات شده است. دلیل آن عدم حمایت بخشی از اعضای حزب (رزما) از لیست انتخاباتی «امنا» است. بر این اساس، برخی از رزمایی‌ها به ارائه یک لیست انتخاباتی ۱۶نفره روی آورده‌اند که البته مشترکاتی هم با لیست «امنا»دارد. در چنین فضایی به نظر می‌رسد اختلاف مذکور کار را برای امنایی‌ها سخت کرده است؛ موضوعی که می‌تواند منجر به برنده شدن شانایی‌ها در انتخابات پیش رو شود.
  • آب به سیستان رسید

    پس از گذشت چهار سال، آب در مسیر اصلی خود، رودخانه هیرمند قرار گرفت و طی روزهای اخیر به تالاب بین‌المللی هامون و سایر کانال‌های آبی رسید.
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب

    آقای نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق پیش از ظهر دیروز با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کرد./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۱۸

    روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان «تشکیل فراکسیون اعتدال با نامزدهایی که نداشتند!» نوشت: شمار زیادی از مدعیان اصلاحات پیش از انتخابات مجلس به دروغ می‌گفتند نامزد نداریم و لیست نمی‌دهیم؛ حتی با گستاخی به نظام تهمت خالص‌سازی زدند؛ این فریبکاری با نشانه‌های متعدد، همان زمان آشکار بود، حتی پیش از انتخابات رسانه‌های این طیف فهرستی از نامزد‌های اصلاح‌طلب شامل ۱۶۵ نفر را منتشر کردند و همچنین پس از انتخابات اعتراف کردند که مجلس یکدست نیست که ثابت کرد خالص‌سازی یک تهمت و نامزد نداشتن در انتخابات دروغ است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: باید از مدعیان اصلاحات پرسید؛ این چه خالص‌سازی و نداشتن نامزد بود که به اعتراف خودتان در مرحله اول انتخابات حدود ۸۰ نفر از این طیف منتخب شده و امیدوار هستید پس از مرحله دوم تعداد آنها به ۱۰۰ نفر برسد؟ با نامزدهایی که نداشتید چگونه می‌خواهید فراکسیون تشکیل دهید؟! الهام رحیمی‌فر، وکیل امیرحسین مقصودلو‌(‌تتلو)، به روزنامه جام‌جم گفت: موکلش «اظهار ندامت و توبه» کرده و در زندان شعری «در مدح امیرالمومنین» سروده است.
  • مطب پزشک یا مخابرات؟

    سرعت پایین اینترنت و اختلالات مزمن سامانه‌های دولتی برای دارندگان «نسخه آنلاین»، به «درد مضاعف» بیماران تبدیل شده و آنها را بین پزشک و محل ارائه نسخه -داروخانه و آزمایشگاه- سرگردان کرده است. دولت از پاییز دو سال گذشته، «تجویز نسخه به‌صورت الکترونیکی» را برای پزشک و بیمار اجباری کرد تا فرد دارنده این نسخه به جای دریافت کاغذی دستور پزشک، با دریافت کد ۴ رقمی، در مراجعه به داروخانه یا آزمایشگاه یا هر دو، با ارائه این کد بتواند خدمات درمانی مورد نیاز خود را دریافت کند .اما برای افراد دچار به «مسائل دائمی» مثل عارضه «دیابت» که به صورت نامحدود همراه فرد است، این نسخه الکترونیکی به جای آنکه تسهیل‌کننده فرآیند دریافت خدمات پزشکی و درمانی باشد، به اسباب «مزاحمت روحی» و «وقت‌کشی» بیمار تبدیل شده است .برخی داروخانه‌ها و برخی آزمایشگاه‌ها در مراجعه بیماران دارای «نسخه آنلاین»، از قطعی سیستم یا عدم ثبت نسخه در سامانه مخصوص تجویز نسخه الکترونیکی از سوی پزشک، می‌گویند و با همین اعلام، خدمات درمانی ارائه نمی‌کنند .
  • مصائب کودکان سرراهی

    دنیای اقتصاد-فاطمه علي‌اصغر: یک روز تابستانی بود یا زمستانی سرد نمی‌داند، اما تلخ‌ترین اتفاق زندگی‌اش افتاد. پدرومادرش او را جلوی دادگاهی در تبریز رها کردند و برای همیشه رفتند دنبال زندگی‌شان. او هیچ تصویری از این لحظه هولناک رهاشدگی ندارد. احتمالا چون ۱۴ ماه بیشتر نداشته. در ذهن او هیچ ردی هم از خاطرات آن روزها نمانده، مثلا او هرگز نفهمیده که چه کسی یا کسانی او را به شیرخوارگاه هلال‌احمر تبریز آوردند و نامش را گذاشتند: مهدیه. زندگی او تا ۶ سالگی در تاریکی مطلق می‌گذرد، بعد از آن اما دوران فرزندخواندگی جهنمی آغاز می‌شود.
  • توافق ایران و عربستان در خطر است

    دنیای اقتصاد: حملات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در ۱۳ آوریل و پاسخ متعاقب اسرائیل، ثبات مصالحه عربستان و ایران را که چین در سال گذشته تسهیل کرده بود، زیر سوال برد. این حملات چشم‌‌‌انداز استراتژیک را به‌‌‌طور چشمگیری تغییر داده، امنیت منطقه‌‌‌ای را دچار ابهام کرده و شهرت اخیر چین به‌‌‌عنوان یک میانجی معتبر را آزمایش می‌کند.
  • خط سازش با ایران در واشنگتن

    دنیای اقتصاد: ایلان برمن، معاون ارشد شورای سیاست خارجی آمریکا در واشنگتن دی‌سی در مقاله‌‌‌ای برای نیوزویک نوشت، در فوریه ۲۰۲۴، حکومت ایران چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی را جشن گرفت؛ در سال ۱۹۷۹ به دنبال انقلاب اسلامی ایران، رژیم پهلوی سرنگون شد و یک حکومت اسلامی جایگزین آن شد. در سخنرانی‌‌‌ها و بیانیه‌‌‌های یادبود، مقامات جمهوری اسلامی لحنی پیروزمندانه داشتند. «ابراهیم رئیسی» رئیس‌‌‌جمهور ایران در بهمن ماه سال گذشته در این مراسم گفت: «می‌‌‌بینیم که نظام جمهوری اسلامی با اقتدار به پیشروی خود ادامه می‌‌‌دهد و هیچ مانعی بر سر راه خود نمی‌‌‌شناسد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر