شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۹۸

  • چرا بودجه برگشت خورد؟

    دنياي اقتصاد: نمایندگان مجلس روز گذشته با ۱۲۷رای مخالف و ۹۱رای موافق بودجه۱۴۰۳ را به دولت عودت دادند تا پس از یک هفته و انجام اصلاحات مد نظر دوباره در دستور کار مجلس قرار گیرد. البته این برای اولین‌بار نبود که مجلس با کلیات لایحه بودجه دولت مخالفت می‌کرد. پیش از این بودجه‌های ۱۳۹۷ و ۱۴۰۰ نیز دچار همین سرنوشت شده بودند. اما چه دلایلی باعث شد که نمایندگان با کلیات لایحه بودجه سال آینده مخالفت کنند. آنچه در کانون مخالفت مجلس قرار داشت، ظاهرا به نامه داوود منظور به شورای نگهبان بازمی‌گشت که در آن تصریح شده بود دولت نمی‌تواند بار مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را در چارچوب برنامه هفتم بپذیرد؛ درحالی‌که نمایندگان تاکید داشتند که در لایحه بودجه بر اساس برنامه هفتم باید بودجه لازم برای متناسب‌سازی حقوق در نظر گرفته شود. بر این اساس مهم ترین دلایل رد کلیات بودجه۱۴۰۳ عبارت بودند از: ناهمخوانی بودجه با برنامه هفتم، ناترازی انرژی، عدم توجه به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، افزایش ۵۰درصدی مالیات، میزان فروش نفت و تورم‌زا بودن بودجه.
  • اتحاد بی‌سابقه شبه‌نظامیان سنی و شیعه

    دنیای اقتصاد: جنگ غزه شبه‌نظامیان قدرتمند شیعه مورد حمایت ایران را با جناح‏‏‌های شبه‌نظامی سنی که در ایدئولوژی مذهبی متفاوت هستند، در وضعیت همکاری نزدیک‏‏‌تر قرار داده و آنها را در مخالفت با اسرائیل و ایالات متحده، متحد کرده و گرد هم آورده است.جین اراف ۱۱ دسامبر از بیروت در «ان پی آر» نوشت: حماس که دو ماه پیش حملاتی را به اسرائیل آغاز و جرقه جنگ را برافروخت، یک جنبش عمدتا مسلمان سنی فلسطینی است. این گروه - که نام آن مخفف عربی جنبش مقاومت اسلامی است - شاخه‌ای از اخوان المسلمین جنبش قدرتمند اسلام گراست که دهه ۱۹۲۰ در مصر تاسیس شد.
  • همسر رئیس‏‏‌جمهور از سایه خارج می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: برای یک سیاستمدار بلندپایه ایرانی خیلی مرسوم و عادی نیست که همسر وی نظرات خود را ترویج کند؛به‌ویژه که اگر این سیاستمدار وابسته به جناح اصولگرا در ایران باشد. اما جمیله سادات علم‏‏‌الهدی، نویسنده و مدرس دانشگاه ۵۸ ساله و همسر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، پیش‌تر با اقدامات و اظهارنظرهای خود سنت‏‏‌شکنی کرد و تصویر سنتی همسر یک رئیس‏‏‌جمهور در ایران را تغییر داده است. علم‏‏‌الهدی از دفترش در دانشگاه دولتی شهید بهشتی تهران به فایننشال تایمز گفت: «من معلم هستم و بر نظریه‏‏‌های فلسفی متمرکز هستم.»
  • چرا کلیات بودجه ۱۴۰۳ رای نیاورد؟

    دنياي اقتصاد-شيرين جمشيديان: احتمال رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ تا روز گذشته در میان برخی نمایندگان زمزمه می‌شد، اما حتی نمایندگان مخالف کلیات نیز احتمال رد این لایحه را در مجلس نمی‌دادند. اما نامه داود منظور، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به شورای نگهبان در مورد نپذیرفتن بار مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه، ورق را برگرداند. روز دوشنبه در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ رئیس سازمان برنامه‌وبودجه با پذیرش ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان توانست رای ناپلئونی برای کلیات لایحه بودجه دریافت کند، اما این رای در صحن علنی مجلس تکرار نشد. البته دلایلی که برای رد لایحه بودجه در صحن و در گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با نمایندگان مطرح می‌شد، بسیار متنوع است با این حال از ناهمخوانی لایحه با برنامه هفتم، عدم توجه به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، افزایش ۵۰ درصدی مالیات، میزان فروش نفت و تورم‌زا بودن لایحه دولت از دلایل اصلی برای رد بودجه ۱۴۰۳ یاد می‌شود. به گفته یک نماینده مجلس در حالی‌که فروش نفت در بودجه ۱۴۰۳، یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه دیده شده، اما وزیر نفت در کمیسیون تلفیق اعلام کرده که نمی‌توانیم بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار بشکه نفت در روز بفروشیم.
  • می‌خواستیم سهامدار شرکت آفریقای‌جنوبی شویم

    رضا نیازمند: فردای آن روز مدیرعامل شرکت راسینگ به من تلفن کرد که فاکس موافقت تهران رسیده است. رفتم دفتر مدیرعامل شرکت راسینگ و گفتم چون تمام موافقت‌های من با شما به تصویب دولت ایران رسید؛ آنها می‌گویند ما که (یعنی ایران) تمام پول خط پنجم تولید را می‌دهیم و تمام محصول آن را هم پیش‌خرید می‌کنیم پس طبیعتا باید ۲۰ درصد از سهام شرکت به نام ایران شود و یک عضو هیات مدیره هم داشته باشیم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۲۲

    تصویر صادق بوقی، پیرمرد گیلانی روز گذشته در دو روزنامه کشور نقش بست‌. اولی در روزنامه همشهری باتیتر «ضربه فنی» و روتیتر «تبلیغات مبتذل ساسی به کمپین شادی پیرمرد رشتی باخت» و دومی در روزنامه سازندگی با تیتر «موج صادق». روزنامه همشهری گزارش خود را با طرح این سوال‌ها آغاز کرد: چرا رقص و آواز پیرمرد رشتی با آن صدای خش‌دار و لهجه شمالی گوشه خیابان درحالی‌که جمعی از مردم، دورش را گرفته بودند و با او همنوا شده بودند، پربازدید شد؟
  • توافق بزرگ ایران و روسیه

    ایسنا: وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به محورهای رایزنی اخیر وزرای امور خارجه روسیه و ایران از توافق طرفین درباره تسهیل کارها برای نهایی کردن یک «توافق بزرگ و جدید» میان دو کشور خبر داد. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در این بیانیه آمده است: «وزرای امور خارجه به طور مفصل درباره موضوعات مطرح در همکاری‌‌‌های دوجانبه در زمینه پیشبرد نتایج مذاکرات گسترده میان روسای جمهور دو کشور در ۷ دسامبر در مسکو رایزنی کردند. توافق شد که کارها در زمینه نهایی‌‌‌سازی تایید یک «توافق بزرگ و جدید» میان دو کشور تسریع شود که نشان‌‌‌دهنده سطح آمادگی طرفین است.» در ادامه اشاره شد که «در گفت‌‌‌وگوهای طرفین وضعیت موجود در منطقه درگیری فلسطین-اسرائیل، به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت.» افزون بر این، طرفین درباره تداوم درگیری‌‌‌ها و بدتر شدن وضعیت انسانی در نوار غزه نیز گفت‌‌‌وگو و بر اهمیت آتش‌‌‌بس فوری و عرضه کمک‌‌‌های فوری به جمعیت غیرنظامیان آسیب‌‌‌دیده تاکید کردند.
  • واکنش ایران به تحریم جدید اتحادیه اروپا

    تسنیم: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به مصوبه شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا، وضع تحریم بر برخی افراد و نهادهای کشورمان در حوزه صنعت دفاعی را محکوم و آن را اقدامی مخرب توصیف کرد. کنعانی روز دوشنبه افزود: «تلاش مذبوحانه برخی جریان‌‌‌های مخرب با اهداف سیاسی خاص در راستای نشر اطلاعات غلط و تمسک به حربه ناکارآمد تحریم، ضمن آنکه هیچ دستاوردی برای تحریم‌‌‌کنندگان به‌‌‌همراه ندارد، موانع خودساخته را در مسیر مناسبات جمهوری اسلامی ایران و اروپا بیشتر می‌کند.»
  • ماموریت امیرعبداللهیان در ژنو

    فارس: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیاتی راهی ژنو شد. حسین امیرعبداللهیان برای شرکت در مجمع جهانی پناهندگان راهی ژنو شده است. ملاقات‌‌‌های دوجانبه از دیگر برنامه‌‌‌های وزیر امور خارجه در سفر به ژنو است. حسین امیرعبداللهیان در این سفر درباره اوضاع غزه و توقف جنایات صهیونیست‌‌‌ها و ارسال کمک‌‌‌های انسان‌‌‌دوستانه برای مردم مظلوم غزه با برخی مقامات بین‌المللی و وزرای حاضر در ژنو دیدار و گفت‌‌‌وگو خواهد کرد. وی ۲۴ آبان ماه نیز سفری به ژنو داشت و با مقامات سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی مستقر در ژنو دیدار و درباره اوضاع جاری در غزه به گفت‌‌‌وگو پرداخت. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب نیز با وزرای خارجه روسیه، چین و ترکیه درباره وضعیت فلسطین، ضرورت توقف جنایات صهیونیست‌‌‌ها در غزه و اقدام اخیر آمریکا در وتوی قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش‌‌‌بس تلفنی گفت‌‌‌وگو کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر