شماره روزنامه ۶۰۲۷
|

  • دهه طلایی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: دهه۹۰ به‌عنوان نقطه عطف خودروسازی کشور شناخته می‌شود؛ دهه‌ای که اوج تولید و واردات خودرو را به خود دید، با این حال در پایان همین دهه خروج شرکای خارجی و نزول تیراژ تجربه شد. تشدید تحریم‌ها در پایان این دهه، خودروسازی کشور را متحول کرد و در سال‌هایی نیز خودرو از عرش به فرش رسید. راهبردهای خودرویی در این سال‌ها توسط دولت‌ها تعیین شده و فرمان خودرو با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور چرخیده و به دولت بعد سپرده شده است. در این زمینه «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی عملکرد خودرویی دولت‌ها را بررسی کرده و میانگین سالانه تولید را در دوران چهار رئیس‌جمهور زیر ذره‌بین قرار داده است. آنچه مشخص است به‌طور معمول واگذاری سهام دولت در خودروسازی‌ها، ارتقای کمّی و کیفی خودرو و در نهایت اصلاح قیمت خودرو از جمله شعارهای خودرویی است که در هر دولتی وعده داده شده است.
  • ترامپ ترمز برقی‌ها را می‌کشد؟

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: نفرت و حس تحقیر دونالد ترامپ نسبت به خودروهای برقی بر همگان آشکار است. رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده ادعا کرده است که خودروهای برقی کارایی مناسبی ندارند و وعده داده اگر دوباره وارد کاخ سفید شود، سیاست‌های تشویقی بایدن برای تولید و فروش این محصولات را ملغی خواهد کرد. اعمال تعرفه‌های ۱۰۰درصدی روی خودروهای برقی وارداتی از مکزیک نیز یکی دیگر از وعده‌های اوست.
  • توصیه وزیر صمت به مردم: برای خرید خودرو عجله نکنید

    مهر: وزیر صمت گفت: به خانواده‌ها و مردم توصیه می‌کنم که عجله نکنند و اطمینان داشته باشند که به شرایط پایدارتری دست خواهیم یافت و می‌توانند در شرایط بهتری خرید خودروی خود را انجام دهند. عباس علی‌آبادی در سفر روز پنج‌شنبه به بروجرد با بیان اینکه میزان تولید خودرو در تیرماه به حدود ۶هزار دستگاه در روز نزدیک می‌شود و واردات نیز همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: به خانواده‌ها و مردم توصیه می‌کنم که عجله نکنند و اطمینان داشته باشند که به شرایط پایدارتری دست خواهیم یافت و می‌توانند در شرایط بهتری خرید خودروی خود را انجام دهند؛ اکنون در زمینه خودروهای برقی، واردات با شتاب صورت می‌گیرد زیرا با این کار هم مشکل مردم برطرف می‌شود و هم مشکلات کشور در زمینه آلودگی هوا و محیط زیست رفع خواهد شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه توسعه زیرساخت‌ها هم کارهای بسیار خوبی انجام شده و اکنون سه‌هزار شارژر خودروهای برقی ساخته شده و این روند همچنان ادامه دارد. علی‌آبادی بیان کرد: خودروهای دپو‌شده در انبار نداریم و در حقیقت آنچه وجود دارد خودروهای ناقص است که در حال تکمیل آنها هستیم.
  • شاسی‌بلند دونفره

    دنیای اقتصاد: استودیوی طراحی انگلیسی کالوم از یک شاسی‌بلند الکتریکی اسپرت به نام اسکای (Skye) رونمایی کرد. این خودروی دونفره و الکتریکی قرار است دو سال دیگر به بازار عرضه شود. استودیوی کالوم را یان کالوم تاسیس کرده که سال‌ها مدیر طراحی جگوار و فورد بود. جگوار XK، اف-تایپ و آی-پیس از جمله مشهورترین خودروهایی هستند که او طراحی کرد. کالوم پس از جدا شدن از جگوار در سال ۲۰۱۹، شرکتی برای مشاوره به خودروسازان تاسیس کرد. اما او می‌گوید همیشه می‌خواست خودروی خودش را بسازد. برنامه اول شرکت ساخت یک خودروی اسپرت بود، اما بعدا به یک شاسی‌بلند اسپرت تبدیل شد. به گزارش بی‌بی‌سی، اسکای دو موتور الکتریکی دارد که در مجموع ۲۴۷ اسب بخار نیرو تولید می‌کند. با این نیرو شتاب صفر تا ۱۰۰کیلومتر در ساعت اسکای کمتر از چهار ثانیه و حداکثر سرعتش به ۲۷۰کیلومتر در ساعت می‌رسد. کالوم می‌گوید ماشین را به باتری‌هایی مجهز کرده که با سرعت زیادی شارژ می‌شوند. از اسکای یک مدل برای رانندگی در شهر و یک مدل با قابلیت‌های آفرود ساخته خواهد شد. قیمت خودرو بین ۸۰ تا ۱۱۰هزار پوند (۱۰۰هزار تا ۱۴۰ هزار دلار) است. کالوم می‌گوید سفارش‌های زیادی برای ماشین دریافت کرده و اولین ماشین‌ در تابستان سال ۲۰۲۶ به مشتری تحویل داده خواهد شد.
  • ترکیه عوارض گمرکی واردات خودروی چینی را افزایش داد

    دنیای اقتصاد: ترکیه همراه با ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورها، در تصمیمی عوارض گمرکی واردات خودرو از چین را به میزان ۴۰درصد افزایش داد. این تصمیم در روزنامه رسمی این کشور منتشر شد به‌طوری‌که عوارض گمرکی به میزان ۴۰درصد بر واردات خودرو از چین اعمال خواهد شد. ترکیه همچنین زمان مشخصی برای اجرای عوارض ۴۰درصدی محصولات چینی وضع کرده و عنوان شده که حداقل عوارض هر خودرو ۷هزار دلار تعیین شده است و این تصمیم از هفتم ژوئیه اجرایی خواهد شد.
  • شارژ بازار خودرو با نیم‌سوزها ؟

    دنیای اقتصاد: واردات خودروهای برقی و هیبریدی «کارکرده» در حالی در قالب قانون بودجه امسال ابلاغ شده که هنوز تکلیف ورود خودروهای دست‌دوم بنزینی مشخص نیست و با گذشت حدود یک سال از تصویب قانون مربوطه در مجلس شورای اسلامی، آیین‌نامه آن هنوز ابلاغ نشده است. طبق آنچه در بند ت تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ آمده، واردات خودروهای نو و کارکرده برقی و هیبریدی مجاز است و وزارت صمت باید ظرف یک ماه آیین‌نامه اجرایی آن را تهیه و به هیات وزیران ارسال کند. طبق این قانون که به‌تازگی ابلاغ شده، «در [راستای] اجرای ماده (۹) قانون هوای پاک به منظور کاهش آلایندگی شهرها، واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده برقی و برقی - بنزینی (هیبریدی) با عمر کمتر از پنج سال، مجاز است».
  • خودروسازان چینی روسفید شدند

    دنیای اقتصاد: سازندگان خودروهای برقی چینی رکود این صنعت را به چالش کشیدند زیرا کاهش قیمت باعث افزایش فروش می‌شود. به گزارش ایسنا و به نقل از بلومبرگ داده‌های صنعتی نشان می‌دهد که کاهش قیمت و مدل‌های جدید به سازندگان خودروهای برقی چینی، از جمله بی‌وای‌دی و نیو، کمک کرد تا به رشد فروش خود در ماه مه ادامه دهند، حتی در شرایطی که انتظار می‌رود بازار خودروهای سواری شاهد کاهش تحویل باشد. گروه سرس که با هوآوی تکنولوژی برای ساخت خودروهای برقی محبوب Aito کار می‌کند، با تحویل ۳۴هزار و ۱۰۰ خودرو در ماه مه، پیشتاز بوده که تقریبا سه برابر مقدار مشابه در سال گذشته تولید داشته است.
  • اعلام نتایج اولیه ثبت‌نام برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: از بعدازظهر روز گذشته نتایج اولیه متقاضیان‌خودروهای برقی به‌تدریج اعلام شد. بر این اساس متقاضیان با مراجعه به پنل خود از دیروز می‌توانستند از وضعیت ثبت‌نام خودروی وارداتی برقی مورد‌نظر خود مطلع شوند. از ۳۰اردیبهشت‌ماه، این امکان برای متقاضیان خودروهای برقی که پیش از آغاز ثبت‌نام، نسبت به تعریف حساب وکالتی به نام خودروهای برقی، اقدام و مبلغ ۱۰۰میلیون تومان را در این حساب بلوکه کرده بودند، فراهم شد که از میان هفت مدل خودروی برقی وارداتی عرضه‌شده از طریق سامانه یکپارچه خودروهای برقی برای انتخاب و ثبت درخواست یک خودرو، آن هم بدون شرایط و محدودیت ثبت‌نام‌ در طرح‌های فروش خودروها، اقدام کنند.
  • جزئیات ثبت سفارش خودروی وارداتی جانبازان

    دنیای اقتصاد: وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد، ثبت سفارش خودروهای وارداتی شامل جانباران پس از انجام تست‌های فنی جهت برقراری وب‌سرویس فیمابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بنیاد شهید در اسرع وقت ر‌اه‌اندازی می‌شود. در این اطلاعیه آمده است که هم‌اکنون وب‌سرویس بنیاد شهید و سامانه جامع تجارت در اختیار سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته است و این سازمان ضمن تایید اتصال این دو وب‌سرویس مقرر کرده در اسرع وقت امکان تبادل اطلاعات فراهم شود.‌ برقراری وب‌سرویس بنیاد شهید و سامانه جامع تجارت به منظور استعلام اطلاعات جانبازان معزز مشمول طرح واردات خودرو است، تا امکان صحت‌سنجی اطلاعات جانبازان میسر باشد. در ادامه این اطلاعیه تاکید شده که کلیه جانبازان می‌توانند راسا اقدام به ثبت سفارش کنند و در صورت تمایل امور مربوط به واردات خودرو را به شرکت‌های واردکننده واگذار کنند. پس از تکمیل ثبت سفارش و نهایی شدن میزان ارز موردنیاز، بخشی از منابع ارزی آن از سهمیه وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخشی دیگر نیز از طریق منابع بانک مرکزی تامین خواهد شد.
  • ولوو دوباره گل کاشت

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای ولوو در ماه مه با افزایش خودروهای الکتریکی ۱۳درصد افزایش یافت. به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز این گروه خودروسازی اعلام کرد، فروش ولوو کارز در ماه مه به ۶۸هزار و ۳۴ دستگاه رسید که ۱۳درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت که با جهش ۲۷درصدی در اروپا و عملکرد قوی EX۳۰ تمام‌برقی آن تقویت شد. ولوو کارز مستقر در سوئد که مالکیت عمده آن متعلق به هلدینگ جیلی چین است، در بیانیه‌ای اعلام کرد که فروش مدل‌های تمام‌الکتریکی و پلاگین هیبریدی ۳۷درصد افزایش یافته و ۴۸درصد از فروش گروهی در سطح جهان را به خود اختصاص داده است. در این بیانیه آمده است ارقام فروش این ماه معیار دیگری از پیشرفت ما به سمت هدف فروش حداقل ۱۵درصدی برای سال ۲۰۲۴ است. با‌این‌حال، فروش در ایالات‌متحده و چین به ترتیب پنج و یک‌درصد کاهش یافت. بر اساس گزارش رویترز، ولوو کارز قصد دارد تا اواسط دهه نیمی از فروش خود را از نظر حجمی به خودروهای برقی اختصاص دهد و امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ فقط خودروهای برقی بفروشد.
  • اولین ۹۱۱ هیبرید پورشه

    دنیای اقتصاد: پورشه سری جدیدی از مهم‌ترین‌ مدلش، ۹۱۱ را رونمایی کرد. در بین این مدل‌ها برای اولین بار یک مدل با قوای محرکه هیبرید عرضه می‌شود که به گفته کارخانه آلمانی شتاب و سرعتش نسبت به قبل بسیار بهتر است. سیستم هیبرید پورشه با نمونه‌های موجود فرق دارد. در این ساختار موتور و باتری الکتریکی به جای نیرو دادن به چرخ‌ها به سیستم توربوی ماشین وصل است. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۹۱۱ هیبرید سه ثانیه و حداکثر سرعتش ۳۱۲ کیلومتر در ساعت است. قدرت موتور این مدل ۵۴۱ اسب‌بخار است. پورشه مثل همیشه ظاهر ۹۱۱ را تغییر زیادی نداده است. مهم‌ترین تغییر ترکیب تازه چراغ‌های جلو است. زیر چراغ‌ها هم پنل‌های متحرکی طراحی شده که در سرعت‌های پایین بسته است و هنگامی باز می‌شود که ماشین برای خنک‌کردن موتور به هوای بیشتر نیاز دارد. داخل خودرو با فناوری‌های جدید به‌روز شده است. برای اولین بار یک نمایشگر کاملا دیجیتال روبه‌روی فرمان است که راننده می‌تواند آن را به‌دلخواه تنظیم کند. اطلاعات بیشتر در نمایشگری ۱۲.۶اینچی روی داشبورد نشان داده می‌شود. ۹۱۱ هیبرید همراه مدل ۹۱۱ بنزینی از تابستان امسال به بازار عرضه خواهد شد. قیمت پایه ماشین در آلمان ۱۷۰هزار و ۶۰۰یورو (۱۸۵هزار دلار) است.
  • عرضه ۱۰ هزار خودروی برقی در کشور تا آخر تیر

    دنیای اقتصاد: نماینده ویژه وزیر صمت در حوزه توسعه خودروهای برقی گفت: ۱۴۰هزار نفر برای خرید خودروهای برقی ثبت‌نام کردند. هم‌اکنون حدود ۷ تا ۸هزار خودروی برقی موجود است و ۲هزار خودروی دیگر تا تیر می‌رسد. حسن کریمی سنجری، نماینده ویژه وزیر صمت در حوزه توسعه خودروهای برقی، در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: استارت خودروهای برقی شاید از ۵ سال گذشته در صنعت خودروی کشور و در دولت‌های گذشته خورده بود ولی روند بسیار کندی داشت. وی با بیان اینکه ممکن است برنامه جدید وزارت صمت برای تولید و واردات خودروهای برقی تا دو سال یا حتی ۳ سال طول بکشد، افزود: صد هزار تاکسی، ۲۰هزار خودروی شخصی، ۴هزار دستگاه اتوبوس برقی و ۴۰۰هزار دستگاه موتورسیکلت برقی هدف‌گذاری وزارت صمت برای فاز اول برقی‌سازی در کشور است. کریمی سنجری گفت: در حوزه اتوبوس پیشرفت خیلی اندک بوده و تا این لحظه کمتر از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، چه در قالب تولید و چه در قالب تامین توانستیم عرضه کنیم، در حدود ۶۰ دستگاه تولید بوده و در حدود ۴۰ دستگاه هم اتوبوس‌های وارداتی است که در گمرک است یا ترخیص‌شده از گمرک است.
  • بازار سرد خودرو در ماه داغ

    دنیای اقتصاد: بازار خودروی کشور در حالی فروردین داغی را در قیمت پشت‌سر گذاشت که بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد بازدهی این بازار در نیمه خرداد افت کرده است. طبق محاسبات «دنیای اقتصاد»، میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در ۱۵ فروردین امسال یک‌میلیارد و ۱۲۴میلیون تومان بوده، اما در نیمه ماه جاری به یک‌میلیارد و ۵۱میلیون تومان رسیده است. با این حساب بازدهی بازار خودرو در میانه خرداد و نسبت به نیمه فروردین به طور میانگین حدود ۶.۵درصد افت کرده است. اینکه چرا بازدهی بازار خودرو در حدفاصل نیمه فروردین تا میانه خرداد افت کرده، بیش از هر مساله‌ای ریشه در افت انتظارات تورمی و کاهش قیمت ارز دارد.
  • رسوایی جدید در تویوتا

    گروه اقتصاد بین‌الملل: افشای یک رسوایی تازه در تست‌های مربوط به خودروهای تولیدی شرکت تویوتا، شهرت ستودنی این خودروساز ژاپنی را که در جهان به خاطر کیفیت و دوام محصولات خود شناخته می‌شود، خدشه‌دار کرده است. تویوتا، مزدا موتور و یاماها موتور (سازنده موتورسیکلت) محموله‌های شش مدل از محصولات خود را به دلیل بروز بی‌نظمی در انجام تست‌های مربوط به ایمنی و صدور گواهی‌های مربوط از طرف دولت ژاپن که برای تولید انبوه محصولات لازم است، به حالت تعلیق درآوردند.
  • نخستین وعده خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری

    دنیای اقتصاد: رئیس مجلس شورای اسلامی از اجرای کامل قانون واردات خودرو در دولت بعد خبر داده تا به نوعی نخستین وعده خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری چهاردهم را بدهد.این وعده قالیباف البته در حالی است که افکار عمومی می‌پرسد چرا مجلس شورای اسلامی قبل (با ریاست قالیباف) پیگیری‌های لازم و کافی را برای اجرای این قانون انجام نداد؟محمدباقر قالیباف در مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که «بیش از نیم قرن رانت کافی است. خودروی داخلی باید با خودروی خارجی رقابت کند». وی در ادامه نوشته که «قانون واردات خودروهای نو و کارکرده را در دولت بعدی حتما به طور کامل اجرا خواهیم کرد». قالیباف همچنین در این توییت از هشتگ «واردات خودرو» استفاده کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر