شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

  • انحراف ارزی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: تخصیص سه‌میلیارد دلار به مونتاژکاران خودرو این سوال را مطرح کرده که ارز مذکور چرا به تنظیم بازار خودرو کمکی نکرده است؟ واضح است که مسیرهای فراوانی برای تنظیم بازار پیش پای سیاستگذار بوده است؛ به‌طوری‌که مسیر واردات هم می‌توانست در کنار تزریق ارز به مونتاژی‌ها به‌طور همزمان مورد نظر قرار بگیرد.
  • جهش تولید خودرو با کدام پول؟

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی از برنامه این وزارتخانه برای رشد تولید روزانه خودرو خبر داده که همچنان خبری از اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها - به عنوان یکی از ارکان اصلی جهش تولید - نیست. وزیر صمت با تاکید بر برنامه‌های توسعه‌ای این وزارتخانه برای صنعت خودرو طی سال جاری، گفته که «درحال‌حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به پنج‌هزار دستگاه رسیده و تلاش می‌کنیم این رقم ۲۰‌درصد افزایش یابد». با توجه به این گفته وزیر صمت، اگر برنامه این وزارتخانه عملی شود، تولید خودرو در کشور به روزی شش‌هزار دستگاه خواهد رسید. علی‌آبادی پیش‌تر نیز عنوان کرده بود که تولید خودرو در سال جاری و در مقایسه با سال گذشته ۱۵درصد بالا خواهد رفت. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاهی خودرو در سال گذشته، تحقق رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ تا بالای یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است.
  • تکذیب معامله حواله خودروی جانبازان

    دنیای اقتصاد: بازار سیاه معاملات حواله خودروهای وارداتی در حالی از ماه‌ها قبل شکل گرفته و در این بین، حواله خودروهای جانبازان نیز به چشم می‌آید که مدیر کل تسهیلات و رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران، این خرید‌وفروش‌ها را از اساس تکذیب کرد. میثم اروز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم گفته که «وقتی هنوز حواله‌ای صادر نشده و خودرویی وارد نکرده‌ایم تا قیمت‌گذاری شود، دقیقا چه چیزی خرید‌و‌فروش می‌شود؟» به گفته وی، تماس‌هایی از طرف جامعه ایثارگری انجام شده که می‌گویند دلالان تماس می‌گیرند و آنها برای فروش حواله خودرویشان با قیمت‌های چندمیلیاردی، تحریک می‌کنند؛ هدف دلالان دامن زدن به اخبار دروغ خریدوفروش حواله خودروی وارداتی است.
  • تسلا اخراج می‌کند

    دنیای اقتصاد: شرکت تسلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تضعیف بازار فروش خودروهای الکتریکی در حال حاضر تسلا را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. به گزارش ایسنا، تسلا اعلام کرد حدود ۴۰۰نفر از کارکنانش در کارخانه خود در نزدیکی برلین را کاهش می‌دهد و امیدوار است بدون اخراج اجباری به این مهم دست یابد.این اخراج‌ها، برای کاهش بیش از ۱۰درصدی از ۱۴۰هزار کارمند جهانی تسلا و پاسخی به تشدید جنگ قیمت برای خودروهای الکتریکی است که خودروسازان را برای کاهش هزینه‌ها تحت فشار قرار می‌دهد.
  • لوتوس ۱۰۷هزار دلاری

    دنیای اقتصاد: لوتوس آماده ارائه خدمات به خریداران آمریکایی است که قصد دارند شاسی‌بلند التر را تهیه کنند.این سواری خانوادگی با باتری برقی در دو نوع برای بازار ایالات متحده عرضه می‌‌شود و ۱۰۷هزار دلار قیمت دارد. سطح مبتدی و R، هر دو در پیکربندی دوموتوره با باتری ۱۱۱.۹کیلووات‌ساعتی و معماری ۸۰۰ولتی برای عملکرد شارژ سریع اولیه طراحی شده‌اند. التر S میان‌رده موجود در برخی بازارها، از ایالات متحده صرف‌نظر می‌کند، احتمالا به این دلیل که سازندگان لوکس روی سطح بالایی از کیت استاندارد برای خریداران تمرکز می‌کنند.مدل مبتدی در مجموع ۶۰۳ اسب‌بخار قدرت و ۷۱۰ پوند‌فوت گشتاور تولید می‌کند که می‌تواند وزن تقریبا ۵۵۰۰پوندی خود را در ۴.۵ثانیه از حالت سکون به سرعت ۶۲مایل در ساعت برساند و حداکثر سرعت ۱۶۰مایل در ساعت را ثبت کند. مدل R ترکیبی نیز ۹۰۵اسب‌بخار و ۹۸۵پوندفوت تولید می‌کند که تقریبا ۵۸۲۰پوند خود را در ۲.۹۵ثانیه به ۶۲مایل در ساعت می‌رساند و قادر است به سرعت ۱۶۵مایل در ساعت برسد.
  • نمایشگاه خودروی پکن در تسخیر برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: بزرگ‌ترین نمایشگاه خودروی چین آینده تمام برقی را به نمایش می‌گذارد و البته برندهای محلی غالب هستند.به گزارش ایسنا، بزرگ‌ترین نمایشگاه خودروی چین روز پنج‌شنبه (۲۵ آوریل) در پکن آغاز به کار کرده و معروف‌ترین‌های خودرو، جدیدترین مدل‌های الکتریکی خود را به نمایش گذاشتند که نشان می‌دهد چگونه بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان در حال حاضر و بدون توجه به گذشته، در وضع الکتریکی قرار دارد. برگزارکنندگان اعلام کردند که خودروسازان قرار است ۱۱۷ مدل برقی جدید در مقابل ۹۳ مدل سال گذشته را در نمایشگاه شانگهای ارائه کنند، در‌حالی‌که در مجموع ۲۷۸ خودروی جدید انرژی نو به نمایش گذاشته خواهند شد که ۷ مورد بیشتر از سال گذشته است.
  • استقبال ۷۶هزار دستگاهی از شیائومی

    دنیای اقتصاد: شیائومی نزدیک به ۷۶هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است.لی جون، بنیانگذار چینی شیائومی، اعلام کرد که تا ۲۴ آوریل ۷۵هزار و ۷۲۳سفارش برای سدان الکتریکی اسپرت این شرکت به ثبت رسیده است.لی طی رویدادی در اولین روز رسانه‌ای نمایشگاه خودروی پکن گفت شیائومی بیش از ۱۰۰هزار تحویل برای SU۷ در سال ۲۰۲۴ را هدف قرار داده است و قصد دارد تجارت خودرویی خود را برای سه سال آینده ۱۰۰ درصد بر بازار چین متمرکز کند.
  • باخت قطعه‌سازان به واردات

    دنیای اقتصاد: وزارت صمت طبق روالی معمول در ابتدای هر سال برنامه تولید خودرو را اعلام می‌کند. این در شرایطی است که فعالان صنعت قطعه تاکید دارند، تولید بدون توان واقعی قطعه‌سازان به خودروساز دیکته می‌شود. آمارهای معتبر از سوی مجلس نیز از کاهش تولید و فروش قطعات خودرو در سال گذشته خبر می‌دهد.
  • پرداخت تسهیلات ارزی به واردات اتوبوس

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی واردات اتوبوس با نرخ سود ۹درصد گفت: شرکت‌ها تا صبح فردا برای اعلام تعداد ناوگان وارداتی فرصت دارند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدکمال هادیانفر یادآور شد: برای اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در نظر گرفته شده است. وی افزود: در فاز نخست ۱۵۰میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰هزار دلار) در نظر گرفته شده است. متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح امروز تعداد اتوبوسی را که امکان واردات دارند به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند. بر اساس دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ اولویت واردات اتوبوس با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنهاست.
  • دپوی ۱۳هزار خودرو در گمرکات

    مهر: رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد. مهدی ضیغمی در حاشیه نشست خبری (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، گفت: بسیاری از افرادی که در سامانه ثبت‌نام کردند، منتظر هستند خودروی مورد‌علاقه‌شان وارد شود و به همین دلیل تاکنون از ۳۰هزار نفر که در سامانه بودند، ۱۵هزار نفر خودروی خود را انتخاب کردند. وی تصریح کرد: در حال حاضر خودروهای زیادی در گمرکات و مناطق آزاد هست. بیش از ۱۲ تا ۱۳هزار خودروی دپو در مناطق آزاد و کشور هست که این خودروها فقط منتظر توافق‌های داخلی در وزارت صمت و بانک مرکزی هستند تا ترخیص شوند. واردات خودروهای جانبازان هم فقط مربوط به سازمان توسعه تجارت نیست و کار سازمان در این رابطه انجام شده و منتظر هستیم بانک مرکزی مدل تخصیص ارز و بنیاد شهید هم گروه‌هایی را که قرار است ارز بگیرند مشخص کنند. ضیغمی با بیان اینکه ظرف چند روز آینده اولین عرضه خودروهای برقی انجام خواهد شد، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد.
  • استارت عصر جدید خودرو از پکن

    دنیای اقتصاد: هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودروی پکن ۲۰۲۴ با شعار «عصر جدید، خودروهای جدید»، در شهر پکن آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با عنوان «نمایشگاه بین‌المللی خودروی پکن ۲۰۲۴» (اتوکِینای چین ۲۰۲۴) از ۶ تا ۱۵اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل جدید نمایشگاه بین‌المللی چین (تیانژو) در حال برگزاری است.
  • خودروسازان در جمع واردکنندگان برتر

    دنیای اقتصاد: گمرک ایران در ادامه شفاف‌سازی ارزی، لیست ۱۰۰واردکننده برتر (از لحاظ ارزش دلاری) را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرد، لیستی که در آن نام خودروسازان و قطعه‌سازان نیز دیده می‌شود. طبق آنچه گمرک منتشر کرده، برخی خودروسازان (متعلق به بخش خصوصی) در جمع پنج و ۱۰واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ قرار گرفته‌اند. انتشار این لیست در شرایطی است که طی چند ماه گذشته حاشیه‌های زیادی درباره ارزبری مونتاژ خودرو در کشور ایجاد شده و اعتراض‌ها و نگرانی‌هایی از سوی فعالان صنایع خودرو و قطعه به دنبال داشته است.
  • چین؛ سلطان بازار خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: خودروسازان غربی که قبلا برای دستیابی به سهم بیشتری از بازار خودروهای برقی ضربه دیده بودند امروز با خصم رعب‌آورتری مواجه هستند. چین و سرمایه‌گذاری تهاجمی آن در این بخش خواب را از چشمان آنها ربوده است.
  • آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های برقی

    دنیای اقتصاد: سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران با اعلام آغاز فرآیند نام‌نویسی دارندگان تاکسی فرسوده جهت جایگزینی با تاکسی برقی، گفت: ثبت‌نام این طرح از دیروز پنجم اردیبهشت‌ماه آغاز شد. به گزارش ایسنا، شادی مالکی در این مورد گفت: نظر به سیاست‌های دولت و شهرداری تهران جهت نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهر تهران با تاکسی برقی، کلیه مالکان ‌تاکسی‌های فرسوده فعال در ذیل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران می‌توانند نسبت به ثبت‌نام تاکسی‌های فرسوده جهت جایگزینی با تاکسی‌های برقی اقدام کنند. وی افزود: در مرحله نخست ۱۰۰۰ دستگاه تاکسی برقی جک (مدل JAC E۵۰A) به متقاضیان واگذار خواهد شد و پس از تکمیل ظرفیت، بلافاصله نام‌نویسی از متقاضیان برای ۱۰۰۰ دستگاه خودروی برقی دیگر آغاز می‌شود.
  • خودروساز چینی جدید در تایلند

    دنیای اقتصاد: هیات سرمایه‌گذاری تایلند (BOI) اعلام کرد که چری اتومبیل شرکت خودروسازی چین، کارخانه‌ای در تایلند راه‌اندازی خواهد کرد که خودروهایی را برای بازارهای داخلی و صادراتی تولید می‌کند. تولید این شرکت در کارخانه موردنظر در سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد. به گزارش ایسنا، ناریت تردستیراسوکدی، دبیر‌کل هیات سرمایه‌گذاری تایلند اظهار کرد که پیش‌بینی می‌شود این تاسیسات ۵۰هزار خودروی الکتریکی و هیبریدی در فاز اول تا سال ۲۰۲۵ تولید کند و تا سال ۲۰۲۸ تولید را به ۸۰هزار خودرو افزایش دهد. هیات سرمایه‌گذاری تایلند عنوان کرد چری اتومبیل، هشتمین خودروساز چینی خواهد بود که یک کارخانه تولیدی در تایلند راه‌اندازی می‌کند و به سایرین از جمله بی‌وای‌دی، گریت وال موتورز و چانگان موتورز می‌پیوندد. تایلند یک مرکز مونتاژ و صادرات خودروی منطقه‌ای است که مدت‌هاست تحت سلطه برندهای ژاپنی مانند تویوتا موتورز و هوندا موتورز بوده است. با‌این‌حال، در سال‌های اخیر، یارانه‌های دولتی و مشوق‌های مالیاتی برای وسایل نقلیه الکتریکی موجی از سرمایه‌گذاری را از چین به راه انداخته است و خودروسازان این کشور بیش از ۱.۴۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. طبق گزارش رویترز، تایلند قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ حدود یک‌سوم تولید سالانه ۲.۵میلیون دستگاهی خود را به مدل‌های برقی اختصاص دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر