شماره روزنامه ۶۰۲۰
|

  • ردیابی ارزی تورم خودرو

    دنیای اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی بازدهی بازار خودرو را طبق آمارهای بانک مرکزی بررسی کرد. بر این اساس روند بازدهی بازارها نشان می‌دهد، افت‌وخیز منحنی قیمت در بازار خودرو طی حداقل ۱۴ماه گذشته متاثر از نوسانات نرخ ارز بوده است.
  • دو نشانه از حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو

    دنیای اقتصاد: معمولا در دو ماه اردیبهشت و خرداد هر سال، قیمت‌های جدید خودرو از سوی شورای رقابت یا سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام و با تعیین قیمت‌ها، تیراژ خودرو نیز توسط خودروسازان برنامه‌ریزی می‌شود. ‌حال در سال جدید ماه اردیبهشت نیز پایان یافته اما ظاهرا سیاستگذار قصدی برای تعیین قیمت‌ها ندارد. طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ به ۲۸.۶درصد رسیده بود، حال آنکه در سال گذشته این رقم به ۴۲درصد افزایش یافت. بنابراین اصلاح قیمت باید با توجه به تورم تولید خودرو انجام شود که ظاهرا قصدی در این زمینه از سوی سیاستگذار وجود ندارد.
  • زمان اعلام اولویت تخصیص برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: روز ۷ خردادماه اولویت‌بندی اولین دور از فروش خودروهای برقی مشخص و وجوه بلوکه‌شده مشتریان آزاد و قابل برداشت شد. به گفته‌ رئیس سازمان توسعه تجارت، هفته آینده نتایج مشخص و روی سایت سامانه بارگذاری خواهد شد. به گزارش ایسنا، برای متقاضیان خودروهای برقی وارداتی که طی بازه هفت‌روزه (۲۷ اردیبهشت لغایت دوم خردادماه) نسبت به افتتاح حساب وکالتی و واریز وجه ۱۰۰میلیون تومانی در این حساب اقدام کرده‌ بودند، از عصر روز یکشنبه (۳۰اردیبهشت‌ماه) تا ساعت ۲۳ و ۵۹ دقیقه شنبه‌شب (پنجم خرداد‌ماه) این امکان فراهم بود که از میان هفت مدل خودروی برقی وارداتی عرضه‌شده از طریق سامانه یکپارچه خودروهای برقی برای انتخاب و ثبت درخواست یک خودرو، آن هم بدون شرایط و محدودیت ثبت‌نام‌ در طرح‌های فروش خودروها، اقدام کنند.
  • حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی

    دنیای اقتصاد: حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی (بنزینی- برقی) مشخص شد. به گزارش تسنیم، بررسی مصوبات و ضوابط واردات خودرو به کشور نشان می‌دهد حقوق ورودی خودروهای برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی معادل نیم واحد درصد است. همچنین، حقوق ورودی خودروهای برقی کمتر از ۲۰هزار یورو برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد، حقوق ورودی خودروهای برقی ـ بنزینی (هیبریدی) ۱۵واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی با ارزش بیش از ۲۰هزار یورو تا ۳۰هزار یورو معادل ۱۵درصد است. حقوق ورودی خودروهای برقی با ارزش بیش از ۳۰هزار یورو نیز ۳۰درصد است.
  • مهلت خودروسازان برای خروج از ماده ۱۴۱

    دنیای اقتصاد: مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس می‌گوید ۳۱ تیر ماه امسال پایان فرصت یک‌ساله ایران‌خودرو و سایپا برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت است. ولی‌الله جعفری تاکید کرد: در پایان تیرماه هیات پذیرش بورس تهران تشکیل جلسه داده و وضعیت پذیرش دو شرکت مذکور را بررسی می‌کند. وی گفت: طبق دستورالعمل پذیرش بورس تهران، شرکت‌هایی که در سه سال مالی متوالی یا چهار سال متناوب از پنج سال گذشته، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شده و زیان انباشته آنها بیش از نصف سرمایه‌شان باشد، پذیرش آنها در بورس لغو می‌شود و به بازار پایه فرابورس منتقل می‌شوند.
  • عرضه هیوندای هیدروژنی در ۲۰۲۶

    دنیای اقتصاد: روزنامه اکونومیک دیلی کره جنوبی اعلام کرد ابرخودروی هیدروژنی هیوندای در سال ۲۰۲۶، یعنی چهار سال پس از معرفی، عرضه خواهد شد. این خودروی اسپرت ظاهرا در داخل با نام «N۷۴» شناخته می‌شود و دارای دیفرانسیل عقب است. گفته می‌شود مدلی که عرضه می‌شود، یک کوپه دو و دربرگیرنده نشانه‌هایی از طراحی پونی کوپه ۱۹۷۴ - اولین خودروی هیوندای - خواهد بود. این روزنامه ادعا کرده که N۷۴ می‌تواند در عرض سه ثانیه به سرعت ۶۲ مایل در ساعت برسد. طبق گزارش‌ها، هیوندای تولید را تنها به ۲۰۰ دستگاه محدود خواهد کرد و این خودروها را از سال ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ خواهد ساخت. ظاهرا آزمایش نمونه اولیه از اوایل ماه اوت آغاز خواهد شد. گفته می‌شود قیمت این خودرو به ۳۶۶هزار دلار می‌رسد.
  • کیای برقی جدید در راه آمریکا

    دنیای اقتصاد: کیا قصد دارد یک خودروی برقی غافلگیرکننده را به بازار آمریکا عرضه کند که کراس‌اوور است و EV۳ نام دارد و قیمت آن ۳۵هزار دلار است. این خودرو در سال ۲۰۲۵ وارد بازار ایالات متحده خواهد شد و دارای قیمتی رقابتی است. هدف EV۳ پر کردن بخشی از شکاف بزرگ در بازار فعلی خودروهای الکتریکی است. در این بازار قیمت ارزان‌ترین تسلا از ۳۸هزار و ۹۹۰ دلار شروع می‌‌شود. برخی از مدل‌‌های برقی وجود دارند که دارای قیمت کمتری هستند اما معمولا قدیمی به شمار می‌روند.
  • ماموریت ممکن خودرویی

    دنیای اقتصاد: رئیس فقید دولت سیزدهم با ابلاغ فرامین هشت‌گانه خودرویی در اسفند۱۴۰۰ به نوعی در پی اصلاح ساختاری این صنعت بود. اما خطای سیاستگذار مانع از اصلاح این صنعت در دوره سه‌ساله دولت سیزدهم شد. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی با نظرسنجی و پرسش از کارشناسان، پنج اولویت بازار خودرو در دولت چهاردهم را مشخص کرده است. حذف قیمت‌گذاری دستوری، تسریع واردات خودرو، واگذاری سهام دولتی، رشد تیراژ و احیای مشارکت‌های خارجی می‌تواند اصلاح ساختاری خودرو در دولت چهاردهم را رقم بزند.
  • اولتیماتوم «صمت» به متقاضیان خودروی خارجی

    دنیای اقتصاد: دور جدید ثبت‌نام متقاضیان خودروهای وارداتی در حالی از دیروز آغاز شد که به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، در مرحله قبل استقبال چندانی از خودروهای عرضه‌شده به عمل نیامده است. استقبال ضعیف از خودروهای وارداتی عرضه‌شده، اتفاق جدیدی طی یک سال گذشته نیست و زیاد پیش آمده که متقاضیان، مدل‌های عرضه‌شده در مراحل مختلف را نخواسته‌اند و صبر کرده‌اند تا محصولات جدید عرضه شود. آن‌طور که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اخیرا عنوان کرده، در دور قبلی عرضه خودروهای وارداتی، هشت‌هزار خودرو عرضه شده، اما تنها سه‌هزار خودرو توسط متقاضیان انتخاب شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که در دور قبل مدل‌هایی از برندهای معتبر دنیا عرضه شد.
  • مشوق‌های «صمت» برای خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صمت با بیان اینکه وزارت صمت مشوق‌هایی برای توسعه خودرو‌های برقی در نظر گرفته است گفت: این مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد. حسن کریمی سنجری افزود: وزارت صمت تعرفه واردات خودرو‌های برقی را به‌شدت کاهش داد، به‌طوری‌که هم‌اکنون تعرفه واردات در حد صفر درصد است و این موضوع باعث شده قیمت آنها پایین بیاید. وی ادامه داد: با توجه به اینکه خودرو‌های برقی یک بار در سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه شدند و استقبال چندانی از آنها نشد، شورای رقابت این خودرو‌ها را به عنوان خودرو‌های رقابتی در نظر گرفت و بر همین اساس قوانین فروش و قیمت‌گذاری خودرو‌های بنزینی شامل خودرو‌های برقی نمی‌شود. کریمی سنجری با اشاره به اینکه قیمت این خودرو‌ها را صرفا سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تعیین می‌کند، گفت: درواقع با استفاده از جداول و صورت‌های مالی تامین‌کنندگان، قیمت تعیین می‌شود، به‌طوری‌که هزینه‌های مالی خرید و انتقال این خودرو‌ها تا مقصد محاسبه و قیمت بر اساس آنها مشخص می‌شود. وی افزود: همچنین مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد.
  • تحریم خودرویی اتحادیه اروپا علیه بلاروس

    دنیای اقتصاد: روزنامه فایننشال‌تایمز در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد به منظور جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه، محدودیت‌های جدیدی علیه بلاروس در زمینه‌های مختلف از جمله خودروهای لوکس، اعمال کند. براساس پیش‌نویس این اقدام که در حال حاضر در حال بررسی است، اتحادیه اروپا به دنبال «به حداقل رساندن دور زدن» تحریم‌هاست، به‌ویژه در مورد واردات وسایل نقلیه لوکس بلاروس که سپس به اتباع روسیه فروخته می‌شود.
  • افت تولید تسلا در چین

    دنیای اقتصاد: براساس داده‌های صنعتی و اعلام یک منبع آگاه، تسلا از ماه مارس تولید پرفروش‌ترین خودروی الکتریکی خود - مدل Y- را در کارخانه شانگهای با درصدی دورقمی کاهش داده است. این اقدام با هدف رسیدگی به تقاضای ضعیف برای مدل قدیمی این خودروساز آمریکایی در چین، دومین بازار بزرگ آن است و جنگ قیمتی بی‌رحمانه‌ای بین خودروهای الکتریکی در بحبوحه رکود اقتصادی درگرفته است. این منبع که از افشای نامش خودداری کرد، گفت کارخانه شانگهای، بزرگ‌ترین مرکز تولیدی تسلا در سطح جهان، قصد داشت تولید مدل Yرا حداقل ۲۰درصد در دوره مارس تا ژوئن کاهش دهد. داده‌های انجمن خودروسازان چین نشان می‌دهد که تولید مدل Y در چین در ماه مارس به ۴۹هزار و ۴۹۸ دستگاه و در آوریل به ۳۶هزار و ۶۱۰ دستگاه رسیده است که به ترتیب ۱۷.۷درصد و ۳۳درصد کمتر از یک سال گذشته است. داده‌های این انجمن نشان می‌دهد که در مجموع طی چهار ماه نخست امسال، تسلا ۲۸۷هزار و ۳۵۹ دستگاه مدل Y و مدل ۳ را در چین تولید کرده که اولی ۵درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ است و تولید مدل ۳ نیز ۱۰درصد بیشتر است. به گزارش ایسنا از رویترز، تسلا در ماه آوریل قیمت مدل Y را در چین به پایین‌ترین سطح از زمان عرضه این مدل در این کشور در سال ۲۰۲۱کاهش داد.
  • تعویق عرضه فولکس جدید در آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: فولکس واگن تصمیم گرفت عرضه خودروی برقی پرچمدار خود را در ایالات متحده به تعویق بیندازد. این خودروساز آلمانی جدول زمانی به‌‌روزرسانی‌‌شده‌‌ای را برای عرضه محصول برقی خود ارائه نکرد، اما گفت که این تصمیم به این دلیل گرفته شده است که «بازار همچنان در حال تغییر است». به عبارت دیگر، فولکس واگن قبل از اینکه حرکتی انجام دهد، منتظر خواهد ماند تا ببیند بازار خودروهای برقی به کجا می‌رود.
  • انحراف‌گیری از واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که دستورالعمل و مقررات دولتی طی ۱۵ماه گذشته بر ورود و عرضه خودروهای خارجی سایه انداخته است، شواهد و قرائن از خروج وارداتی‌ها از لاین دستوری دولت حکایت دارد. با توجه به پیچیدگی قیمت‌گذاری و نحوه عرضه وارداتی‌ها ظاهرا تغییر شیوه کنونی در دستور کار سیاستگذار خودرو قرار دارد.
  • رقابت ۱۴۰هزار متقاضی خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: ثبت‌نام از متقاضیان خودروهای برقی در شرایطی شنبه گذشته به اتمام رسید که به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت ۱۴۰هزار نفر در طرح فروش برقی‌ها شرکت کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر